1 2 > 
1 of 2
Kako kupiti iMac 24’ u srbiji….
Posted: 19 March 2009 09:57 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

skontam da necu skoro imati milion evra vishka za macpro setup pa odluchim da opet uzmem iMac 24’... samo ove nove, blago ubrzane…

zovem PowerCom inspirisan ovom stranicom:
http://store.apple.rs/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/1/wo/kYA5xzXIghsjUxJz5V9hOM/16.5.7.3.0.6.0

zhelim da kupim preko diners-a… ‘inteligentna’ devojka mi saopshtava da oni ne primaju kartice itd… samo kesh… da je to greshka na sajtu… ok jadni ste i mrzim vas… a ako dodjem sa keshom el mogu da odem kuci sa iMac-om danas?

hm, ne bash… ne znamo kad cemo ih imati.. mozhda za nekih mesec dana… nikad se ne zna…

tim rechima me je dochekala devojka koja treba da mi proda komp… toliko o srbiji i stanju apple-a… kako smeju da stave na sajt neshto shto nemaju na lageru i ne znaju kad ce imati? 100% avansa i te fore… svako mozhe da bude distributer na taj nachin…

nadam se da ce ih Comtrade pregaziti… glupi PowerCom…

Profile

Posted: 19 March 2009 02:13 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Zar ComTrade i dalje valja Apple? Čini mi se da mi neko reče da su prestali s nabavkom.
U svakom slučaju, kad sam ja merkao svoj iMac 24’ - ComTrade je prodavao iMac G5 20’ po ceni iMac C2D 20’ što je bilo slatko, ali ne i normalno…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 19 March 2009 03:29 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

hehe, glupi ili ne, PowerCom je PowerCom.

za tvoju informaciju, ComTrade KUPUJE SVE u PowerCom-u.

sve od Apple-a CT kupi u PowerCom-u.

A slazem se da nema smisla da im visi na sajtu nesto sto nemaju.

No… sto ces? moze im se…

Javi se ti Mariu, MacPro pod misku i zdravo dovidjenja B)

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 19 March 2009 03:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

mogu ja da ti prodam nije nikakav problem. samo pitaj. imam na lageru JEDAN KOMAD. Znaci sto pre se javis, to veca sansa da ga kupis. 063356556
naravno preko firme, nije to nesto polovno ili sta ja znam, nego imam u prodavnici jedan.

Signature 

Profile

Posted: 19 March 2009 09:31 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

rusic wrote:

Comtrade je isto diler, kao i Pop ili Vranić, samo malo ‘veći’. Nema šanse da pregazi Powercomm.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 March 2009 10:05 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

yup, to smo vec konstatovali, :blink: no dvostruko siveno, kazu, bolje drzi :woohoo:

Signature 

Profile

Posted: 19 March 2009 11:07 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

Ja sam odustao od PowerComa iz istog razloga, plus jos jedan dodatni, insistirao sam da masina bude otpakovana na moje oci i probana. Ok prvi deo uslova je izvodljiv, ali drugi khmmm khmmm ovaj ne. U slucaju da ne radi ili u slucaju bilo kakve druge reklamacije, nemojte dolaziti kod nas (PowerCom) nego pravac applecentar tj GlobeNet.
U applecentru su najnormalnije pristali da racunar proverim pre preuzimanja, cak sam sa njihovim serviserom zavrsio instalaciju Windows-a. Jeste da im servis na izgled lici na sjediste grupe TNT… ali sta znam ipak nisam dovoljno bogat da kupujem racunar na fazon ‘nikad nam nije stigao iMac sa mrtvim pixelom, stvarno ! MA MAJKE MI !’.
Takodje primaju Diners - imaju i rate preko Diners-a koliko vidim. E sad je samo pitanje za koliko mogu da ti nabave novi model.

Profile

Posted: 19 March 2009 11:21 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

kod mene je 158.000 na rate ili za kes svejedno

Signature 

Profile

Posted: 20 March 2009 12:34 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

^158 000 ovaj novi model ?
Ako je odgovor DA, onda sam zreo da postanem ministar finansija ili guverner narodne banke…

Profile

Posted: 20 March 2009 12:42 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

ovaj:
Processor:2.8GHz Intel Core 2 Duo
L2 cache:6MB shared
Frontside bus:1066MHz
Memory:2GB (two 1GB SO-DIMMs) of 800MHz DDR2 SDRAMsupports up to 4GB
Hard drive:320GB Serial ATA4; 7200 rpm
Optical drive:Slot-loading 8x SuperDrive with 4x double-layer burning
(DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
active-matrix LCD, 1920 by 1200 pixels millions of colors
Video:Built-in iSight camera; mini-DVI output port with support for DVI
VGA, S-video, and composite video connections via adapter
Graphics:ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB of GDDR3 memory
FireWire:One FireWire 400 port and one FireWire 800 port; 7 watts each
USB:Three USB 2.0 ports on computer; two USB 2.0 ports on keyboard
Audio:Built-in stereo speakers with 24-watt digital amplifier
built-in microphone, optical digital audio output/headphone out
optical digital audio input/audio line in
Ethernet:Built-in 10/100/1000BASE-T (Gigabit)
Wireless:Built-in AirPort Extreme (802.11n)
built-in Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)
Hardware accessories:Apple Remote and Mighty Mouse
Other:Built-in IR receiver, optional VESA mount adapter kit

Signature 

Profile

Posted: 20 March 2009 12:47 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

huh ! za ovo imas Guiness direkt iz Dublina, 6-og Aprila :D Vec sam mislio da sam pazario taj 2008 model po ceni novog modela 😊
Te htedoh da ponistim moju diplomu i da upisem ekonomski fax, ne bi li stekao formalno zvanje neophodno da dopunim prirodni talenat za razbacivanje novca - te postanem gore pomenuti ministar ili guverner NBS.

Profile

Posted: 20 March 2009 01:15 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

:laugh:

Signature 

Profile

Posted: 21 March 2009 03:53 PM   [ # 12 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

rusic wrote:

skontam da necu skoro imati milion evra vishka za macpro setup pa odluchim da opet uzmem iMac 24’... samo ove nove, blago ubrzane…

http://store.apple.rs/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/1/wo/kYA5xzXIghsjUxJz5V9hOM/16.5.7.3.0.6.0

zhelim da kupim preko diners-a… ‘inteligentna’ devojka mi saopshtava da oni ne primaju kartice itd… samo kesh… da je to greshka na sajtu… ok jadni ste i mrzim vas… a ako dodjem sa keshom el mogu da odem kuci sa iMac-om danas?

hm, ne bash… ne znamo kad cemo ih imati.. mozhda za nekih mesec dana… nikad se ne zna…

tim rechima me je dochekala devojka koja treba da mi proda komp… toliko o srbiji i stanju apple-a… kako smeju da stave na sajt neshto shto nemaju na lageru i ne znaju kad ce imati? 100% avansa i te fore… svako mozhe da bude distributer na taj nachin…

ja sam svoj bto iMac 24’ uzeo preko zvanicnog sajta (apple.rs); nikakve probleme nisam imao i nemam i necu imati (nadam se). 😊 ako je bto, sacekas oko 20 dana, a ako je standarni mac verujem da imaju na lageru.
za bto mora 100% depozit, a standart 20-30% ne znam tacno.
ja sam cak iako nemaju radnju, nego kancelarije i obicno salju besplatno na gajbu, bio sam da ga pokupim. 😊
posle vasih iskustva u radnjama sa apple opremom gde ne cene vasu kintu, apple.rs i Vanja koja mi se javila je bila vise nego korektna, tako da sada opet da kupujem samo preko apple.rs/Vanje ili preko grane!

Profile

Posted: 21 March 2009 07:57 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

http://www.mac.rs/ponuda/store/imac.php

Dok traju zalihe!!!!

Profile

Posted: 21 March 2009 10:44 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

rusic wrote:

Ja sam sa PowerCom-om veoma zadovoljan nazvao, pitao ih dal imaju MacBook Black, zena rekla bice tog i tog dana, za to vreme otisao lepo i uplatio pare u banci, sto mi se cak i svidja jer mogu direktno da prebacim sa racuna, sacekao par dana otisao i to je to 😊

Post edited by: Markooo, at: 2009/03/21 22:44

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 21 March 2009 11:45 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

PowerCom je jedini ovlasteni distributer Apple opreme i taj deo mi je jedini jasan.
No, postoji nekoliko nejasnoca.

Da li to znaci da PowerCom jedini uvozi Apple opremu ?
Apsolutno ne - posto je uvozi i Comtrade i applecentar (GlobeNet) i ko zna ko jos…

U cemu je poenta sigurnosti kupovine preko PowerCom-a kad ljubazna devojka Vanja kaze citiram ‘vi kod nas kupire racunar, dobijete garanciju ali ga nosite u GlobeNet za bilo kakvu reklamaciju. Onog momenta kad preuzmete racunar nemamo vise nista sa vama’ ?
Dakle u cemu je onda prednost kupovine preko PowerComa. Zasto ne kupiti u applecentru kad su oni po recima devojke iz PowerComa jedini zvanicni servis apple opreme u Srbiji ?

Cini mi se da se kod nas mnogo relativno shvataju pojmovi ovlasteni, autorizovani, zvanicni…

Nikako ne mogu da prenebregnem jednu stvar koja se provlaci kroz svaku pricu o nabavci Apple opreme. Nisam cuo ama nijednu strucnu pohvalu ili pokudu kad je PowerCom u pitanju - osim glorifikovanja ljubaznosti osoblja. Da li sam propustio nesto ?

Procitao sam post-ove i muke vezane uz Galeriju 12, procitao sam pozitivne postove o Macola radnji, isto tako sam procitao podeljena misljenja o applecentru. Svuda se makar provukla neka crta strucne rasprave i argumenata za i protiv. Ali kada je PowerCom u pitanju - pominju se samo ljubazne devojke.

A mozda sam samo nadrndan jer su me cimali u 23:30 zbog supporta 😊

poz
M

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ AppleCare      IDEM NA GEY PARADU! ››