Podizanje sa CD-a
Posted: 23 March 2009 12:22 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Prilikom podizanja sistema sa CD-a, bilo option(alt) dugmetom, bilo ca c dugmetom, bilo iz boot campa (pokretanje instalacije) iMac mi izbacuje cd, a posle nastavlja (nudi HD za podizanje) ili se automatski prebaci na HD i podigne Leoparda. Na MBP je sve prošlo kako treba. Kada se sistem podigne sve normalno radi, čta cd/dvd i sve je ok. Ima li neko ideju o čemu se radi. Onyxom sam počstio sve. Očstio sam i PVRam, i odradio i dijagnostiku sa D.
Hvala unapred.

Signature 

Misa

Profile

Posted: 23 March 2009 01:59 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ne moze svaki Mac da se digne sa svakim instalacionim CD/DVD-om..Potrebno je da imash tzv. retail instalacioni CD/DVD /koji bootuje svaki Mac/ ili oroginalni koji ide uz konkretnu mashinu…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 23 March 2009 07:33 AM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

A neki iMac-ovi nemaju DL chitach, a Leo je na DL disku. Povezi FW-om ta dva kompa, pusti MBP u target mod, i ubaci disk, nadam se da ce tako moci.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 March 2009 09:33 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Mišo, najbolje da nam kažeš sa kakvim si DVD-om probao i na kojim mašinama (ako su obe istog tipa, recimo Macbook i Macbook, onda preciznije i koji modeli).

Mogu da budu samo dva razloga:

1. Sistem na DVD-u ne odgovara mašini koju pokušavaš da podigneš

2. Mašina ne može da prepozna (čta) disk koji ubacuješ u nju.

U ovom slučaju je najverovatnije pod 2. jer automatsko izbacivanje diska signalizira upravo to da se isti ne može prepoznati.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 March 2009 07:51 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Cini mi se da je pomenuo da iMac izbacuje cd da je mbp ok. Tako bar pise u prvom postu..

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 23 March 2009 10:42 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Uh. Kratko. Prethodno veče jednostavno iMac nije prihvatao ni jedan cd/dvd pri podizanju. Zašto… ko zna.
Naravno da sam probao i sa retail Leom i sa originalnim diskovima iMaca (sve originali). Danas popodne isti diskovi sve isto, radi kao sat. Doduše, zaglupeo se sa retail Leom 10.5., ali to nije čudno. Originalni dvd uz iMaca je 10.5.4. verzija. Probao sam da nađem na netu slično iskustvo, ali ne uspeh.
Jedino što sam uradio drugačje od juče jeste da sam pokrenuo instalaciju Lea (sa originalnog diska uz iMac) iz samog OS-a, a ne sa option ili c dugmicem pri podizanju. Normalno je ušao u instalaciju. Odradio sam verifikaciju HD-a sa DVD-a i sve je ok. Sinoć se nesećam da li je bio spojen i usb disk, ali danas nije. Možda… Još jedan detalj. Na iMac sam po instalaciji Lea uradio transfer svega sa MBP (2.5MHz, 4GBram, 500GB HD, Hires,SD 2/4 2008. Bilo mi mrsko da sve ponovo instaliram (to je bilo oko nove godine). Od tada je sve radilo ok. iMac je 3.06MHz,24’,4GB rama,1TB HD,SD 3/4 2008.
Zašto je izbacivao Cd-ove… Bemga. Samo me malo izludeo.

Hvala svima.

Signature 

Misa

Profile

‹‹ TinkerTool      Pomoc !? ››