Hi,
imam nedoumicu kako treba sherovati foldere ako dva korisnika koriste isti Mac.
Naime, po defaultu niko ne moze da vidi tudje fajlove u default folderima (Desktop, Documents, Music, Pictures…) sto je ok. Ali sta ako hoce npr. da podelim sa drugim korisnikom samo jedan folder koji se nalazi u folderu Pictures (ostali folderi unutar foldera Pictures da ostanu nedostupni)?
po pravilu trebao bih da ga kopiram u ‘Shared’ ali bih voleo da>
1. izbegnem dupliranje foldera
2. da taj folder ipak ostane u mom folderu Pictures
Ovo, koliko vidim moze da se resi samo na jedan nacin - da dozvolim pristup mom folderu Pictures i da explicitno zabranim pristup svim podfolderima osim tog koji hocu da sharujem sa drugim korisnikom.
previse komplikovano.
a kopiranje u Shared je neprakticno.
—-
probao sam da stavim symlink foldera koji hocu da sherujem u Shared (prethodno sam dao prava pristupa i drugom korisniku nad tim folderom) ali opet nece jer se folder nalazi unutar Pictures gde stoji: Everybody - no access.
Da li nekako moze da se izvede sledeca stvar: da ako se napravi link u folderu Shared svi ostali korisnici mogu da pristupe linkovanom folderu iako se on nalazi u nekom default folderu (Desktop, Pictures, Documents…)?
ili neki drugi nacin da se omoguci pristup ostalim korisnicima folderu koji se nalazi u default folderu (Desktop, Pictures, Documents…) a da se sam folder ne kopira u Shared ili da ne mora svim ostalim folderima da se daje ‘no access’?
—-
uh,
ako neko makar razume sta sam hteo da pitam neka se javi 😊