Pomagajte, odlepiću!!!
Posted: 27 March 2009 12:29 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Imam problem sa jednim kontaktom u Address Book. Prvobitno je sadržao ime, prezime i nadimak. Želim da ostane samo nadimak. Editujem kontakt na iMac-u, sinhronizujem sa MobileMe, proverim na iMac-u , MacBook Pro-u, MobileMe i sve je u redu. Posle izvesnog vremena se niotkuda u Address Book pojavi prezime. Isto se dešava ako prvo editujem na MacBook Pro-u ili na MobileMe, posle izvesnog vremena primetim da se kontakt sam od sebe promenio na mašini na kojoj trenutno radim (i naravno, odmah se sinhronizuje sa MobileMe). Šta može da bude uzrok, odakle se pojavljuje to prezime??? ÄŒak sam izbrisao kontakt, uneo novi samo sa nadimkom, sinhronizovao, sve bilo u redu, da bi se posle pet minuta opet pojavilo to prezime. :blink: Svi drugi kontakti lepo slušaju, zadržavaju promene i uredno se sinhronizuju (do duše, nisam eksperimentisao sa promenom imena na ostalim kontaktima, samo sa brojevima, mejlovima i adresama).

Profile

Posted: 27 March 2009 01:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Rešeno!

Fora je bila u tome da sam u Mail App. imao u Previous Recipients listi mail iz ovog kontakta kao ‘Nadimak Prezime’, pa je Mail, svaki put kada bih poslao poruku, iz nekog razloga automatski menjao Address Book. Resenje je izbrisati ovaj kontakt iz Previous Recipients liste.

Profile

Posted: 27 March 2009 01:02 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Dobro je, nisi odlepio B)

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 27 March 2009 01:23 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Ipak jesam! :laugh:

Bar sam otkrio šta je, ali nisam rešio problem. Ako mi neko koga imam u Address Book pošalje mail, ali potpisan malo drugačje, a ja onda odgovorim sa Reply, odmah mi ga doda u Previous Recipients, da bi svaki sledeći put kada pošaljem Mail na isti načn, promenio Address Book kontakt. Ima li načna da se ovo isključ u Mail-u??? Prvo sam mislio da ima neke veza sa opcijom Smart Addresses, ali i kad je isključm, isto se dešava. Rešenje bi bilo da nikada ne koristim Reply za one koje čji Mail imam u Address Book, ali koji se potpisuju drugačje nego što sam ih uneo, već da uvek koristim New Message, pa da unesem adresu direktno iz Address Book-a, ali to mi se ne isplati. Ima li još neko ovakav problem???

Profile

Posted: 27 March 2009 01:53 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-02-20

Auuuu! Pa ovo je feature, a ne bug! 😛 Svaki put kada u Address Book nema prezimena, Mail ga automatski apdejtuje iz Previous Recipients. Interesantno je da je ovo nemoguće isključti, Apple podrazumeva da kontakti treba da imaju i prezime! 😠

Moguće je isključti aptejtovanje Previous Recipients, ali to je samo polurešenje jer je ova lista korisna za mejlove koji nisu u Address Book.

[code:1]defaults write com.apple.mail SuppressAddressHistory -bool true[/code:1]

Drugo rešenje je uvek stavljati nešto u polje za prezime.

Ako neko možda zna načn da se ipak apdejtuje Previous Recipients, ali da se ne menja Address Book, nek napiše. Ovo je najgluplji feature u Mac OS X koji sam video u životu! 😠

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8573210
http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8633154
http://www.allaboutiphone.net/2009/03/sync-problems-with-single-name-contacts/

Post edited by: ivicam, at: 2009/03/27 13:55

Profile