HELP HELP HELP!!!!!
Posted: 09 April 2009 01:44 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2008-10-14

Radim na Power Macu G5 Quad Core na 2.5GHz. Od pre par dana sam imala prisutan jedan problem za koji sam smatrala da nije ozbiljan, ali od danas taj problem je mutirao. Pre 10-ak dana sam skinula onaj update za OSX i jos neke dzizabidze sa neta i nakon toga mek je poceo jako cudno da mi se ponasa. Prvih par dana me je u toku bilo koje radnje samoinicijativno nakon svakih minut ipo vracao na Finder a usput mi pozatvara sve otvorene prozore, ali ne i software ali od danas uopste ne zeli da mi otvori npr nista iz paketa CS3 itd. STA SE DESEVA?!!!!!! Neophodno je da resim problem sto pre jer je to racunar na kome radim u firmi, a inace sam graf. dizajner po struci!!!!!!!!

Profile

Posted: 09 April 2009 01:53 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Sneguljice, predloži firmi da meni (koji sam takođe graf. dizajner) da taj Quad, a ja ću, u zamenu, njima da dam dual na 2 GHz, on se nije bunio nakon Updatea 😊

Šalu na stranu, verovatno treba da reinstaliraš sistem. Dakle, taze instalacija Leoparda (pretpostavljam da je i sada 10.5 na njemu?); pa Combo update na poslednju reviziju. Ali, da bi bila sigurna, što bi reko Miki, napravi novog juzera, pa probaj da vidiš da li će da brljavi. Ako neće, možeš i tako da rešiš problem, samo treba da prebaciš sve fajlove koji su ti neophodni.
Ajd javi šta si uradila…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 09 April 2009 04:44 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Predloži firmi da angažuje nekog za održavanje računara, recimo mene. B)

Šalu na stranu, ako zatvara samo Finderove prozore kada otvoriš određeni prozor, onda je problem u oštećenom (nevidljivom) .DS_Store fajlu koji je najbezbolnije obrisati komandama iz Terminala, pa će Finder da napravi novi.

A ako nisu samo Finderovi prozori problem, onda je bojim se jedini lek reinstalacija.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile