OfflineMaps - hilfe bite
Posted: 19 April 2009 10:38 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Zna li neko kako da učtam rutu ili bookmark u OfflineMaps? Tj. pretežno me interesuju bookmarkci (valjda se ovako piše u množini :huh: ).

Na netu gotovo da nema informacija o ovome, minimum koji se može naći kaže da rute npr. prvo treba učtati u iPhone Maps.app a zatim pokrenuti OfflineMaps i importovati ih. Međutim to kod mene ne radi, uvek dobijam obaveštenje da u Maps.app ne postoji ruta (iako sam je prethodno sâm napravio, izvrteo kretanje u oba smera, itd.).

Ista situacija je i za bookmarks, njih isto ne jb dva posto a trebaju mi kao ‘leba.

iPhone fw je 2.2.1, svi programi su apdejtovani na poslednje verzije, itd. Inače mape sam učtao bez većih problema, skinuo sam ih i konvertovao pomoću Global Map Download Tool-a pod winbloesom, rade u offline režimu najnormalnije.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 19 April 2009 01:51 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Za rute ne znam, ali ako napraviš bookmarkse u Maps.app oni će ti ostati sačuvani i nakon što promeniš Offline mapu - tako da ne moraš ništa da importuješ.
Uzgred, mislim da GDML ima neku opciju da ti snimi i bookmarks fajl, samo to nisam probavao.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 19 April 2009 03:49 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

jesi preko Global Map Download Tool skinuo mape ili samo preko njega konvetovao ?

ako sam dobro shvatio, preko ovog programa mogu da offline vrsljam po karti Srbije preko 2G iPhona ?

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 19 April 2009 05:11 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Još kad bi postojala mapa Srbije… 😊
GMDL će bez problema da skine mapu nekog grada, ali kad mu kažeš da skida satelit (ili hibrd) skinuće 20-30% grada i dobićeš privremeni ban na Google Satellite gde je rešenje čekanje nekoliko sati za još 5% i novi ban ili menjanje IP-a.

A i kad sam skidao hibrid za Bratislavu, nije skinuo baš kako treba jer nisam mogao da zumiram dokle sam hteo, nego bi za bliže tražio interneta (dok je skidanje samo mape prošlo kako treba).

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 April 2009 08:16 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Izgleda da može da prikazuje bookmarkse ali samo jedan po jedan. Ili ja bar ne provaljujem da li može drugačje - uđem u search bar, pobrišem tekst kako bi se pojavila ikonica bookmarks, pretisnem je i izaberem jedan od ponuđenih iz liste. Inače bio si u pravu, one koje sam sačuvao ostali su u toj listi.

RedRott, ovo što je Dachaz napisao je tačno, tj. Google te blokira vrlo brzo po početku skidanja. Meni nisu trebale mape u smislu ulica itd. već satelitski snimci radi navigacije kroz ulice (od bookmarka do bookmarka :} ) tako da sam iskoristio to što Global Map Download Tool nudi i Yahoo satellite view, to još ne blokira. Malo je slabije rezolucije od Google-a ali i dalje vrlo upotrebljivo za ono što meni treba.

Program učtava stranicu sa Google ili Yahoo mapama, dakle simulira browsing, u koje najnormalnije unosiš tražene lokacije onako kako si navikao. Preko njega sam i skinuo i konvertovao mape, tj. satelitske snimke. I ja sam negde naleteo na ovo da u programu možeš zadati bookmarks ili rute ali nisam još provalio kako.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 20 April 2009 12:49 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Dopuna: bookmarks ipak ne rade. Promenio sam par mapa i svi su nestali.

Probao sam i da eksportujem .kml iz Google Earth pa da ga učtam pri pravljenju iphone mape ali ni to nije upalilo.

Tako da pitanje i dalje stoji.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 20 April 2009 02:48 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Da nisi slučajno išao na remove bookmarks cache ili nešto slično?
Pošto meni i dalje stoje Bookmarksi iz Praga, a tamo sam un-loadovao i loadovao mapu (Praga) nekoliko puta, posle sam loadovao mapu Bratislave, i na kraju uradio ‘clear maps cache’ po povratku u BG.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 April 2009 04:28 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Sa mnom je svašta moguće ali mislim da to ipak nisam radio. Probaću da ponovim operaciju još par puta pa javljam šta je bilo.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 June 2009 02:23 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Sad vidim da nisam odgovorio, fcuk! Izvinjavam se! Bookmarksi su tu ali sada je iskočo novi problem, aka zajeb u vidu firmware-a 3.0.

OfflineMaps više ne rade, tj. izgleda da se nešto promenilo u Maps.app pa direktorijum /private/var/mobile/Media/Maps/ više neće da može da radi. (linak)

Ima li neko na 3.0 a da mu OfflineMaps i dalje rade?

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 01 July 2009 09:12 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Iskoristio bih priliku da hijackujem sopstvenu temu i podelim sa vama jednu caku koju sam provalio a dosta mi je olakšala posao skidanja mapa pomoću Global Map Download Tool-a (gmdl v.0.5.10b).

Naime, Google je u poslednje vreme drastično pooštrio kontrolu skidanja satelitskih mapa sa svog servisa, pa pri korišćenju gmdl-a izbacuje na bukvalno 500 skinutih tile-ova.

Pošto je resetovanje modema i promena IP adrese teški smor, palo mi je na pamet da probam nešto što je na moju veliku sreću i opštenarodno veselje upalilo. Pošto gmdl teram na kanti preko Remote Desktop Connection-a, na iMacu na kome vozim sve to otvorio sam maps.google.com i učtao neku totalno desetu mapu. Dovoljno je da svako malo mrdnem mapu na Meku i to bude dovoljno da zbuni Google da pomisli kako ne skidam sve iz cuga nego da zapravo gledam mape normalno - naravno, zato što su i iMac i kanta na istom ruteru, he he he 😊

Radi odlično, prethodno sam izgubio sam dva dana da skinem jednu omanju mapu resetujući modem a sada, dok ovo pišem, na 97% je bez ikakvih prekida stiglo skidanje jedne mape od 180MB :D

Verujem da će ovo raditi i u varijanti sa virtuelnom makinom.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 01 July 2009 11:40 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Odlična fora. Karma 😊

Profile