meh, ali ispada da su novi Mac Pro racunari (2009) dolazili sa custom built 10.5.6 koji je imao beta drivere za ATI 4XXX seriju i Nehalem. Tako da ovo i nije neka ogromna novost.
Ne sećam se tačno koji je (da l’ za Tigar ili Leopard); ali bio je jedan koji je bio sjeban pa su dan kasnije izbacili reviziju koja je bila ok. Mrzi me sad da guglam, ali sam siguran da može da se nađe na TUAW.
Anyho’ ja se apdejtov’o sa onih 400-i-nešto MB iz System Update-a i živ sam 😊
Posle svakog updatea Leoparda prestaju da važe prečce sa tastature za Spaces! Obavezno moram da ih vraćam (mislim na ctrl+strelice, i ctrl+broj)
Takođe, promenjena je ikonica Energy Savera u System Preferences 😊
Hehehehe svaki, ali SVAKI put to uradi! I što me dodatno nervira, uopšte ne sklanja moje podešavanje, već sopstveni default!? Ima ga nakon instalacije Leoparda, a nakon updatea (bilo kog, bila kad, bilo gde) - jok! :blink:
Konkretno MacBook mid2007 model update sa 10.4.10 na 10.4.11 je sjebao silu kompova, combo je bio ok, ali iz software update-a je meni upropastio sistem.
Archive and istall je odradio posle toga svoje, ali me je definitivno iznervirao.
Rješenje je kao i uvijek prilično jednostavno - samo skidajte i instalirajte Combo paket i nema problema. Očgledno je da SW update ne odradi sve u smislu da promakne neka od biblioteka ili kojih li već fajlova, pa to onda pravi problem (mada mi nije jasno otkud i kako to može da se desi). Combo ima receipt i sve ostalo potrebno za instalaciju, što bi trebao da ima i SW update, ali je očgledno da nešto fali…
Primetio sam da, nakom updatea, iChat pravi razliku između ‘Idle’ i ‘Away’ kod mojih kontakata koji nemaju Mac, a koriste GoogleTalk. Sad se lepo vidi narandžasta loptica i minutaža…