sive linijice su inspirisane menu linijom ranijih verzija OS X-a, a ja sam ih iskoristio da malo oplemene belinu a i uravnoteze kompoziciju.
Naravno, ovo moze da izgleda i drugacije, pa ako hocete da napravimo vise predloga - nije problem, samo bi bilo lepo da bar znak ostane na belom.
Ja mrzim sto ispada da sam ja ‘know it all’, ali evo, preuzmite favicon sa sajta koji sam naveo pre. U pitanju je sajkacica samo, jer ceo logo ne izgleda kako treba.
Inace favicon se pravi od obicne slike u Photoshopu, smanji se rezolucija slike na 16x16 i snimi se kao favicon.ico (ekstenziju ako nemate za PS poslacu, ali ima i na netu) i postavi se u root direktorijum. Prosto.
Inace niko nista od zvanicnika nije rekao u vezi redizajna sajta. Ja sam postavio linkove, evo opet cu.
Sto se tice fotke za zaglavlje, razumem ja zasto su tu scan lines, ali ne slaze se sa sajtom, jer nigde ih nema. Ne uklapaju se. Samo bela podloga i…
Andrej jel mogu ja da dobijem logo da uradim ovu fotku za vrh?
Naravno ako nije problem.B)
Ja ti već jednom rekoh da nemam vremena da provaljujem kako se pravi template za Mambo, a da prelazimo na nešto drugo bi uzelo mnogo više vremena. Dakle, ako neko zna da napravi template za Mambo koji će da koristi tvoj dizajn sajta, nemam ništa protiv.
A u kom formatu se snima favicon.ico, osim što mu se doda ekstenizja .ico? JPEG ili GIFF ili PNG?
Naravno, Nemanja, daj e-mail, poslacu ti.
I ja mislim da nece dobro izgledati ceo znak tako mali pa sam gospodinu Adamovu poslao i outline verziju znaka, onu prvu koju ste svi videli pa da probamo.
Pa zamenom grafičkih elelmenata i izmenama u css-u se i pravi novi template, prema zvaničnim preporukama. Na žalost, zamena tih 10-20 sličca je samo manji deo posla.
Najviše vremena i živaca se potroši na akanje sa mysql-om i na editovanje gigantskog css-a. Zato se struktura sajta ne može menjati (= može se menjati ali jako jako teško i pipavo). S toga sam dao predlog da zainteresovani npr. naprave screenshot sadašnjeg rešenja pa preko njega urade jedan mock up, tj. da izmene pozadine, boju slova i bordera , sličce i pošalju da ljudi daju svoje mišljenje.
Možda ne izgleda kao velika promena ali ako se odradi pažljivo može sasvim da izmeni izgled. A promena strukture tj. layouta stranice je toliko obiman posao čačkanja po .php fajlovima da stvarno ne znam ko bi imao vremena za to.
Zeleno je baš kul - plavo je dosadno jer je svaki bogovetni forum na ovoj planeti plav.
Uzgred ‘MacSerbiaMamboKings’ je skroz simpa template - možda prešaren za konzervativni ukus, ali simpa 😉
izvini…
reinstalirao sam OS X sinoc i evo jos se mucim sa mailom, ne umem da transferujem stare poruke u nov mail i, sto je jos gore, ne snalazim se ni da konfigurisem mail da radi sa mojim novim nalogom na macserbia!
ali evo pokusavam