Drago mi je da su tabove ostavili na miru.
Nedostaje mi ona tradicionalna trčkalica koja prikazuje kako učtavanje napreduje, al’ šta je - tu je.
Generalno, ne verujem u prEpagande da browseri rade brže nego drugi browseri, ali sam i pored svog skepticizma ostao krajnje zapanjen jer Safari 4 radi primetno brže nego Safari 3. Pošto sam i dalje bio skeptičan, testirao sam uporedo Camino i Safari 4 na istom sajtu (koji JavaScript-om preload-uje nekih 400kb u nekih 15-ak slika) i Safari je nekoliko puta brži.
Sto se tice brzine ja ne vidim neku razliku presao sam sa Safari 4 beta na 4 i sve je kul, vratili su tabove i to je dobro samo mi je iscezao 1Password dugme, moracu da proverim na sajtu sta se desava.
rEspekat Apple-u za to što su vratili tabove gde im je i mesto. Pisao sam im zbog toga - kada se promaši close button a odmah zatim klikne na njega, Safari je to doživljavao kao dvoklik na title bar (što u suštini i jeste bio) i minimizovao je prozor. Lepo su ljudi probali novu stvar, videli da ne ide i povukli. To poštujem, svaka čast.
Jedino šteta što se u stabilnu verziju iznebuha uvuklo ovo sakriveno close dugme, sad je potrebno prvo preći preko taba da se otkrije pa tek ga onda potrefiti ali OK, valjda će i to izumreti u nekoj od sledećih verzija.
Ima još jedna fora, ali ne znam da il je to bilo i u prethodnim verzijama.
Kada se sa jednim otvorenim tabom klikne i drži i tako pomeri ceo Safari se smanji kao kad jedan od otvorenih tabova pomerate ili u novi prozor ili sa leve na desnu stranu ili obrnuto.
Verovatno da bi mogao da se pomeri u neki drugi Space.
sto se brzine tice, subjektivni osecaj je da je primetno (da ne kazem dosta) brze i bolji je odziv. posebno primetno kod starijih Mac-ana - konkretno u pitanju je PowerBook G4 na 667 MHz.
Stavio Safari 4 i stvarno radi mnogo brze.Ali kod mene se desilo nesto cudno….dva dana mi nije radila kuglica na misu i sad kad sam skinuo cetvorku mis radi kao nov!? Predpostavljam da to nema veze sa Safarijem ali malo je cudno…...
Ja sam to odavno prepravio na ctrl levo desno, dobro je sto sve шокуртове mozes da promenis, jer je po defaultu gomila jako glupih.
Inace, pozdrav sa Snow Leoparda 10A380
Evo kako u njemu izgleda sredjivanje shortcutova