Do ovog apdejta sam koristio Internet Sharing bez problema. Konkretno, na iMacu sam postavio share built in etherneta na airport. To je baš lepo radilo za iPod Touch, npr., signal je dostupan u čtavom stanu itd.
Međutim, otkad sam se prešaltovao na 10.5.7. javio se problemičć - mali dakle ali ti mali i najviše živciraju - a to je da se nakon svakog restartovanja ili po log out/in taj sharing izgubi (na ikonici u menu baru više nema strelice) i moram da uđem u System Preferences i da tamo isključm internet sharing i da ga opet čekiram. Onda proradi najnormalnije. Sve to me smara.
Ne restartujem toliko često 😉 pa mi je trebalo malo vremena da primetim problem. Little Snitch ili nešto slično što bi moglo da blokira neki service nemam. Znač sve lepo radi samo se mora paliti na kurblu svaki put. Ima li neko u sličnoj sitovaciji?
Vidiš, kod mene je situacija ili obrnuta ili random - sećam se da se i meni to dešavalo ranije - samo se ne sećam da li je bilo pre ili posle 10.5.7 update-a, ali evo juče sam restartovao računar i sharing mi je ostao normalan i pre toga sam se restartovao kad su bili novi QuickTime i Safari, i ni tu nisam ništa morao da radim.
Restartovao sam danas, probe radi - neće. Taman sam se ponadao da radi tako kako si rekao ali jok - ona klasična ikonica znač samo da traži mreže ali ništa ne share-uje, iako je to uključeno u Sys. Prefs. Isklj. + uklj. i proradi ali je smor što mora tako.
Ništa, sad ću da im pišem, pa možda oprave u 10.5.8.
Sada sam se setio kako sam ja to reshio pre update-a.
Iskljuchi AirPort menu bar ikonicu i ostavi ukljchen shering pa probaj da restartujesh mashinu. Neverovatno ali meni je ovo reshavalo problem ranije a mozda i nije do update-a. Josh uvek nemam ikonicu u menu baru pa mozda zato radi.
Ništa, sad ću da im pišem, pa možda oprave u 10.5.8.
Iz mojih usta u Džobsove uši - restart posle apdejta i sharing je opet aktivan 😉
Postoji li nacin da se nekako ubaci ikonica/precica/bilo sta u meni bar pa da po potrebi radim samo on/off sharing-a, posto me nesto smara da gori non stop?
E izvini, u pravu si, nisam dovoljno pažljivo pročtao - ti pitaš baš za sharing.
Verovatno se može izvesti kombinacijom AppleScripta (npr. ovog) od koga možeš da napraviš Automator akciju i nekog od menu bar launchera (ovde).
Pošto je Automator prilično spor, možda je bolja varijanta OnMyCommand - lepo desni klik i cap.
Ne dobro si ti objasnio na 10.5.7 kada ukljucim sharing i kada se pojavi strelica u meni baru sve je kul dok ne izgasim airport, kada ga izgasim i upalim moram da odem u System Preferences da ponovo upalim vec upaljeni sharing, sada na 10.5.8 kada izgasim airport (a sharing je upaljen) prilikom paljenja airport i sharing krene da radi.
Ja sam poveden iskustvom sa 10.5.7 isao u System Preferences i palio vec upaljenu stvar. U sustini ja nisam dovoljno paznje obratio na tvoje postove.
Ipak ovo ne radi kako treba, kad podignem sistem i odem u System Preferences i namestim Internet Sharing, upalim Airport sve je kul.
Tada mogu da ugasim Airport u meni baru i da ga upalim automatski se i Internet Sharing pali.
Ali posle restarta kad mi se digne sistem kada upalim Airport ne pali mi se Internet Sharing mada je u System Preferences podesen i upaljen.