‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 7
iPhone OS 3.0 - komentari, utisci i pitanja
Posted: 03 July 2009 06:17 PM   [ # 46 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ko zna sta si ti to hackovao, to mi se nikad nije desilo :D
mislim to sa vibracijom…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 03 July 2009 09:09 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Evo vidim da su uspeli da Jailbreak-uju i otključaju iPhone 3GS na 3.0 :laugh: :laugh: :woohoo:

Više informacija

Post edited by: zzare, at: 2009/07/03 21:09

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 05 July 2009 02:34 AM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Došlo vreme da se i ja apgrejdujem, pa me interesuje je l’ ikako moguće odraditi upgrade sa jb-ovanog 2.2.1 direkt na jb-ovani 3.0, tako da se ne pogube Library/Preferences od krekovanih .ipa aplikacija? Nije mi toliko bitno da mi ostanu živa podešavanja Cydia aplikacija jer ih i nemam nešto mnogo.
Kad sam radio upgrade sa 2.2 na 2.2.1 sam se zajeb’o pa sam uradio ‘čst’ upgrade, pa tek onda jb čme su mi nestale sve krekovane .ipa aplikacije i sve što su one držale u memoriji… Što je smor.
Gledao sam uputstva za upgrade, i vazdan piše da se uradi restore na clean 3.0 pa onda jb, a meni bi bilo logično da sa PwnageTool napravim custom .ipsw (sa Cydia-om i, recimo, AppSync što spominjaste za .ipa) i da onda radim upgrade s tim, a ne sa defaultnim?

Pošto ne bih da sad krećem u tu avanturu jer mi sve smrdi da bi se negde zaglavilo, pa da ne bih mog’o da spavam k’o čovek, reko’ bolje da pitam vas iskusne ljisice…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 05 July 2009 03:30 AM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja nemam krakovane aplikacije, ali sam uradio apgrejd sa 2.2 na 3.0 sa PwnageTool-om bez da prvo uradim restore na clean 3.0 .. U pitanju je iPhone 3G/8GB .. Posle apgrejda sam uradio restore from backup iz iTunes-a i sve je bilo ok…Za svaki sluchaj sam, pre apgrejda, iskopirao raznorazne foldere sa, recimo, Winterboard temama i raznoraznim settingsima od aplikacija na Mac…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 05 July 2009 04:40 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Živ ostadoh 😊
Napravio .ipsw sa PwnageTool, pa krenuo da radim update šnjim, ali je to smrzlo na pola, pa uradih restore. Odmah nakon restore-a u Cydii instalirah installd nakon čega sam u iTunes-u prihvatio ovaj iPhone kao već postojeći, pa mi je on instalirao aplikacije i muziku poprilično dugo. Kad je završio, smorio sam se što su sva podešavanja otišla kabum, ali mi onda pade na pamet da uradim ‘Restore from backup’ što je urodilo plodom, tako da je sve kao pre :laugh:

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 05 July 2009 04:51 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

Ja sam par puta radio restore jer mi je uvek nešto štucao telefon. Nije mi radilo kako treba.
Išao sam i clean restore sa Redsn0w pa Yellowsn0w, pa onda sa Pwnage Tool-om pa Yellowsn0w, ali svaki put kad sam završio pitao me je da li želim da se vratim na stari Backup, što sam mu i svaki put i rekao i bilo je sve ok.
Vratio mi je i SMS-ove i Call History i Notes,...
Baš kao što je i Mario rekao.

Nakraju sam morao još jednom poslednji put sve ispočetka i uradio sam clean restore pa Redsn0w pa Yellowsn0w i restore from Backup i sve radi kao sat.
Naravno morao sam samo da instaliram AppSync for 3.0 da bih prebacio krekovane aplikacije.
Jedino što mi ne radi je FontSwap ali to je potpuno nebitno. Sve ostalo je odlično.

U svakom slučaju ni na jedan i drugi načn nisam izgubio ništa što bi mi zafalilo 😊

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 05 July 2009 08:37 PM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Meni je malo čudno to korišćenje snegova raznih boja kada unlock nije neophodan (ne znam za tvoj iPhone, ali Mariov je isti k’o moj, tj. fabrički otključan).
No, dobro, ja imadoh tu sreću da je PwnageTool odradio svoje.

Uzgred, čni mi se da niko nije spominjao da je Messages dobio kulturiška Forward?
Što kao copy/paste varijanta, što kao Edit/Forward.
Još da ubace brojač slova, pa da bude isti k’o biteSMS 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 05 July 2009 10:37 PM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

Ako se se sečaš bio sam te pitao jednom pre više meseci za neki kontakt nekoga gde bi mogao da nađem iPhone 3G, a da ga ne uzimam od ovih cigana i raznih garaža koje nazivaju prodavnicama mobilnih telefona.

Tada si mi rekao da ste Mario i ti zajedno uzeli telefone i da si ti imao nekih problema.

Tada sam bio uzeo beli i nije bio fabrički otključan, već se oslanjao na Ultrasn0w.
Pre toga sam imao iPhone 1st generation, a na 3G sam se naložio kada sam video Mariov telefon na jednom od sastanaka 😊 .

Uglavnom, da bih postigao JB moram prvo Redsn0w da bih dobio Cydia-u, a posle toga i Ultrasn0w.

Doduše to je načn bez PwnageTool-a, a sa njim ne treba ovoliko zezanja.
Te dve varijante su dostupne za sada, posto Ultrasn0w otključava trenutni Modem firmware, ali kad se bude prelazilo na 3.1 Modem firmware će biti update-ovan na, koliko se sećam da sam pročtao, valjda 5.xx.x, a tada će biti neophodan PwnageTool da bi se zaobišao update istog.
Možda će Redsn0w imatu mogućnost da vrati baseband mada čsto sumnjam.

Za sada sam happy jer mi radi super brzo i nema bagova, nekad mi se samo Cydia zakuca, ali vrlo retko.

Čak sam i MMS probao mada to nikada ne koristim niti mi je ikad trebao.
Ali mi je drago da radi, ali slike sa telefona neće da šalje jer mislim da ne radi resize prilikom importovanja u MMS. Pokušavao sam da stavim MMS Max Message Size na 100KB jer je to max za MT:S, ali neće.
Zato primljenu sliku bez problema pošalje:laugh: .

Sve ostalo, što bi reko Serbian ‘ko sat’:laugh:

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 06 July 2009 12:18 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Are je rekao da iz backupa vraca sva podesavanja, poruke itd. tj. potvrdio je ono sto sam ja rekao. U tom kontextu me je spomenuo 😊
Onaj deo sa snegovima se nije odnosio na ono sto sam ja rekao, nego na ono sto on mora da prodje 😊

Profile

Posted: 06 July 2009 12:53 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

Upravo tako:)

Samo se nadam da na 3GS-u neću morati to da radim, ako uspem da nađem baš SIM free aka Factory Unlocked :laugh:

Mario ako budeš imao ili bio rad da podeliš info o nabavci 3GS-a bio bih ti zahvalan 😊 (Naravno kad bude bilo)

Naravno važi i obrnuto.

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 06 July 2009 01:12 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Sto mi iPhone pojede prvo slovo. Ti ispade Are, malopre sam umesto sa Ne, poruku poceo sa E.. 😊

Uzdam se u to da cu 3GS moci kupiti otkljucanog u Austriji ili CZ/SK koliko vec ovog meseca. Doduse, nisam jos nista konkretno gledao. A onda valja prodati i ovog savrseno ocuvanog 3G-a :D

Profile

Posted: 06 July 2009 04:35 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Pa, dobro, de, Mario ti meni onomad™ reče na četovima da si se razmišljao o raznim obojenim snegovima, što mene inicijalno načni zbunjenim 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 July 2009 01:14 PM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-28

A kod kog provajdera, mislim hoćeš li uzimati u nekoj od Apple Store-a ili u nekoj od radnji njihovih mobilnih operatera?

Ja sam nešto gledao ali nisam mogao da nađem za koliko se može uzeti bez ugovora i Unlocked.

Signature 

&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 06 July 2009 05:00 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Još jedna stvar koju juče zaboravih da napišem, a koja me je oduševila, je AD2P!
Sinoć sedoh u kola, i baš mi se slušalo nešto što imam na iPhone-u a nisam narezao na CD-e, i nakon što sam iz kasete izrovario audio kabao, kad krenuh da ga bocnem u radio, vidim neku čudnu ikonicu ispod BT headset ikonice… I setim se da je bilo reč o AD2P :D
Kako sam samo pušćao ‘ziku preko BT-a, nemate pojma :D

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 July 2009 08:57 PM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

zzare wrote:

A kod kog provajdera, mislim hoćeš li uzimati u nekoj od Apple Store-a ili u nekoj od radnji njihovih mobilnih operatera?

Ja sam nešto gledao ali nisam mogao da nađem za koliko se može uzeti bez ugovora i Unlocked.

Nemam još uvek predstavu. Verovatno ću odlučti na licu mesta u zavisnosti od ponude. Malo sam se razočarao kad sam video da 32GB 3GS model ne košta kao 16GB 3G prošle godine, a očekivao sam takvu rotaciju 😊

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 7