Navigon
Ovu poruku bih mogao započeti rečju ili hash tagom ‘#fail’.
Elem, posle de godine iščekivanja prave turn-by-turn navigacije za iPhone, izlaskom iPhone OS 3.0 se pročulo da TomTom radi na svojoj verziji programa za iPhone, a u međuvremenu je Navigon pre par dana već izbacio svoj program sa mapama cele Evrope za off-line turn-by-turn navigaciju.
Obradovan što se više neću morati baviti keširanjem mapa (mada jete lepo imati Google satellite mapu, sa sve zgradama i parkovima) skinem ja lepo Navigonov program, instaliram ga (1.65GB ) i upalim.
Program traži dozvolu da koristi GPS, dozvolu dobije i evo ga..
Ajde reko da vidim šta ima od POI-a u blizini. Program prijavi da ne može da nađe satelite. Ok, u bunkeru sam, daj da vidim neku mapu. On prikaže neko selo u Evropi. Lepo. Ok, daj da sad nađem svoju ulicu.
Tap Srbija, tap Novi Sad, tap..ček bre, na šta da tapnem…od ulica imam ponuđene samo auto i magistralne puteve. A shit. Ok, možda je NS selo, daj da vidim Bgd. Ja u (ili nad) Bgd, kad tamo, pogodite šta, isto selo 😊
Odem do mape Zagreba, tamo sve ulice. Pomislim da možda nisu paceri koristili GoogleMaps, jer ni na njima nema Srbije. Kasnije me kolega Vranac sa Twittera ispravi da koriste TeleAtlasove mape. Svejedno, jedan big #fail kad je u pitanju navigacija po Srbiji 😊
EDIT:
Cygic
Izašao je pre dve nedelje Cygic Europe, naravno opet bez Srbije, ali mi je interfejs programa znatno bolje odrađen Momentalan odziv je nešto što baš volim kod programa
Mana je jedino što nema pinch pokrete za zoom, pa se zoom in i out rade na + i -
Ostaje da vidimo šta će TomTom da uradi po pitanju mapa. Njihove mape će svakako biti detaljnije, barem kad je u pitanju Srbija.
EDIT:
iGO
Evo danas sam stigao i da stavim iGO Europe i prijatno se iznenadio. Ok, već sam čuo da je u njemu Srbija lepo mapirana, ali me je iznenadio, da tako kažem, vrlo intuitivan interfejs, jer ga kod prethodna dva programa nisam tako doživeo. Odziv programa je brz, baš kao i Cygic. Kretanje po karti, kada je ruta već poznata je moguće, što bi trebalo da je normalna stvar, ali koju kod Cygica nisam mogao da uradim, a za Navigon se ne sećam.
Post edited by: mario, at: 2009/07/27 00:03
Post edited by: mario, at: 2009/08/08 01:17