Otvori poklopac sa G5-ice, povuci one dve polugice ispod optičkog uređaja i tako ćeš ga gurnuti malo prema sebi i osloboditi šina. Onda lepo ga malo iskosi, tako da fijokica sa diskom može neometano da se otvori (dakle, ne kroz otvor na G5 kućištu, već van); onda lepo pritisni dugmence za izbacivanje diska (videćeš ga odma’ jer je optički uređaj standardni). Eto izvadio si disk. Sledeće, proveri memoriju (stavljaj ih po dve i proveravaj, ako ne valja neće se upaliti). Izbaci onu koja ne valja i zameni je novom. Dešava se da neće da se instalira Leopard kad ti ne valja ram (i to obično ne valjaju one memorije pri kraju).
Sledeće što ćeš da uradiš je da odeš u prodavnicu i pazariš IDE DL DVD uređaj i staviš umesto tog što je u mašini, pa ćeš tako lepo da instaliraš Lea direktno sa DVD-ja. Menjaš ga isto ko što si ga i vadio zbog diska (vidi početak teksta) ali ga otkačš sa ploče proguravši ruku ispod metalne ploče koja odvaja gornju termalnu zonu. Tamo vidiš gde je SD udenut u ploču, otkačš i gurneš sam SD prema sebi, proguravši prst kroz rupu za to predviđenu. Ostalo ćeš sam skontati.
I da, kad budeš stavljao novi, skini mu plastičnu masku, nek ostane ‘go’, kao i masku na samim vratancima, jer neće proći kroz otvor na kućištu G5.
Eto… Ako treba nešto, kukaj, ili skini pdf za svoju mašinu sa Appleovog sajta i imaš tamo sve lepo nacrtano.
PS Ako je 1.6 G5 zadrži Tigra