@ Cika_kosta
a sto nisi za usb DVD?
i sto nece moci veci HDD od 128??
kakve veze ima? to je samo storage..<br><br>
Pa kao prvo, USB DVD ti bez pci USB2.0 ne znaci nista (prebacivace 12Mbs, sto znaci max 1.5MB u sekundi, sto je u odnosu na ~20MB/s mnoooogo sporije) , za 700MB ce ti trebati 15min da kopiras.
Sto se Hdd-a tice, stare masine su mogle da prepoznaju max 128GB po hdd-u, tako je kako je, nema potrebe objasnjavati dodatno.
Sto se Hdd-a tice, stare masine su mogle da prepoznaju max 128GB po hdd-u, tako je kako je, nema potrebe objasnjavati dodatno.
Da preciziramo ovo što je Kosta rekao, možeš ti da staviš disk od 500 GB u tu tvoju G4 mašinu, ona će da vidi samo prvih 120 GB. I ne, ne bi pomoglo da disk particioniraš, reč je o hardverskom limitu.
U sustini ne treba, mada ko odrzava sisteme i gomilu racunara obicno pravi 2 particije da na jednoj budu podaci a na drugoj sistem da kad radi reinstalaciju da ne mora da bekapuje. Za obicnog korisnika je dovoljna i jedna osim ako nemas nekih specijalnih potreba.
Druže, da staviš ti Panthera na taj G4 i da te Bog vidi. Mašina će da leti samo tako. Ako bi uspeo da nađeš i neku jaču grafičku za njega bilo bi divno. Što se memorije tiče, pregledaj pcberzu. Ima povoljnih, pa možeš da nasviraš to mašinče da radi sasvim pristojno. A hardove nađi manje, pa ih stavi više komada i baš te briga.
USB hub uvek prvo probaj, jer se dešava da ne radi baš svaki na Macu.
Za ostalo pitaj (ako ti trebaju Panter diskovi, recimo)
Oooold schooool, bejbe. Ito znaš kako lepo ima da radi Panther.
Čekaj, jel ti treba Dashboard - ne treba ti. Jel ti treba Spotlight - ne treba ti, jel ti treba Automator - ne treba ti. Dakle, vozi crnu mačku i ne sekiraj se. Jeste, neće nogi novi softver, al zabole te.
Ustvari, ako ti je baš stalo do novog softvera, a ti pazari novu mašinu. A ako hoćeš da izvučeš maximum iz te, Panter, slušaj me šta ti kažem…
Definitvino, Tiger će na toj mašini da radi bolje od Panthera, pokazano u praksi par desetina puta pred mojim očma, a i na ličnom primeru sa Titaniumom na 887 MHz.
Verovatno ste u pravu… Ja sam išao logikom da je 400MHz - 400MHz, a na G3 na 500MHz Panter radi bolje od Tigra. Ipak se izgleda radi o razlici između G3 i G4.
Al ja bih ipak na tu mašinu meto 9.2.1 😛
Ne valja ti taj Panther ondaK :D
Meni Miki dao diskove, da je živ i zdrav, i gde je to instalirano ni jebilo ni jednog kreša sistema ili slično. Meto sam Pantere na 8 Macova u lokalnoj novinskoj redakciji pre godinu i po i od tad nisu ni jednom ugasili računare. Reko sam im da ih uspavljuju i to i rade :lol: