Molim vas pomozite mi. Imam mac book 13’‘, imam ga godinu dana, do juce je sve funkcionisao, ali od jutros ne mogu nista nigde da prevucem niti da radim copy paste ni u jdenom programu. Sta se to desava pomozite mi , 100x sam ga restartovala, isla na disk utilites i repair disk i nista. PLEASEEEEE, mora da je uljucena neka mnogo velika glupost. Hvala unapred.:sick:
Post edited by: violetavelickovic, at: 2009/08/23 00:48
u ovom slucaju su bili zeznuti permissions, tako probaj da uradis repair permissions ili pokusaj ovo iz posta u ostalim slucajevim ljudi su vrsili reinstal sistem.
probala iz entourage-a da copiram text u word - nece, iz excela u word - nece, iz worda u excel - nece, iz worda u entourage - nece, desni klik copy daje , paste ne daje kao opciju.
I sad na kraju, rekoh da uradim back up naexterni hard i otvorim 2 findera ne bi i prevuka sa harda na ksterni hard da copiram ma nece ni da mrdne, ne da mi bilo kakvu kopiju da napravim.
sharing&permissions su mi ‘read and write’, i to je ok
Kažu da bi upravo ovo moglo biti problem.
MIslim da nisi razumela Markooo-a, ono što je on predložio je da odeš u Applications/Utilities i da pokreneš Disk Utility i onda njime odradiš Repair Disk Permissions (nalazi se u prvom jezičku - First Aid).