< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 9
SaneDesk
Posted: 04 September 2009 11:32 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Markooo, ti si mi ciljna grupa 😊

Ako imas samo jedan desktop i sve je na ekranu samo zameni app. Cak i da imas vise desktopa nova verzija nista ne brise, samo ih ne vidi. Teoretski bi mogao da vratis 0.6 i da ih opet vidis, stavis ponovo 0.7 i nastavis po novom.

Za ekstra sigurnost ti ne treba pravi backup, dovoljno je da selektujes sve na deskdopu i kopiras u novi folder koji napravis u npr Documents. Ja documents nit vidim nit diram. Cim se uveris da nova verzija radi ubijes taj temp backup folder i oslobodis mesto. U svakom slucaju svi fajlovi ostaju na disku uvek.

Edit: daleko bilo nikakav bekap nit treba nit cu da pominjem. Ovo je bilo samo receno za svaki slucaj jer je app sinoc izasla ispod cekica sa dosta izmena. Sve je uber pouzdano 😊

Post edited by: dusanx, at: 2009/09/04 12:01

Profile

Posted: 04 September 2009 01:39 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Da li imas u planu da u ovaj program integrises nesto poput Spaces, tj. ako se nalazim na desktopu i tu imam otvorene programe, finder…itd da kada odem na drugi desktop da oni ostanu na prvom. U tom slucaju na svaki desktop bi imao svoje otvorene prozore. Trenutno samo se menja desktop a apliacije ostaju.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 04 September 2009 01:59 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

To je dosta lako da se uradi, kao i promena wallpapera u zavisnosti od izabranog desktopa. Ideja mi je za sad da mozda dodam par sitnica (u zavisnosti sta mi budete trazili u sledecih par dana) i zamrznem verziju. Stavim je na net i vidim sta ljudi traze.

Malo sam se uigrao sa programiranjem maca pa sad moge da dodam i previewe i sto mrdalica ali se pazim da ne uletim u overbloated projekat.

Free verzija ce imati limit od 3-4 desktopa, registracija negde izmedju 5.5 i 9.5 dolara. Kom opanci tom i dzeri!

Jedna od stvari koje ce brzo biti implementirane (1.1?) je prost api da ko razvija desktop switchere (hyperspaces itd) moze da poziva moj app za switch ikona.

Profile

Posted: 04 September 2009 02:25 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Wallpaper i nesto nalik Spaces kontam da bi bili pun pogodak.

Pod Preview valjda podrazumevas da omogucis useru da vidi sta ima na drugim dekstopima?

Shortcuts definitivno treba i prilikom izvrsavanja istih da se pojavi kao kad menjas spaces

[img size=450]http://i221.photobucket.com/albums/dd306/djreconnect/Picture1-14.jpg[/img]

(malo mi je crn wallpaper al skontaces)

EDIT:

Stavi limit od 2 desktopa max, posto 3-4 desktopa je i vise nego dovoljno (bar meni) 😊

Post edited by: Markooo, at: 2009/09/04 14:28

Signature 

Profile

Posted: 04 September 2009 03:25 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Markooo wrote:

Wallpaper i nesto nalik Spaces kontam da bi bili pun pogodak.

Razmisljao sam o tome i mogu lako da odradim ALI posto vec meni to ne odgovara mogu misliti koliko raznih kombinacija treba da se pokrije. Bolje da za sad ostane samo switch ikona. Ja npr kombinujem spaces i sanedesk u radu, ne bi mi odgovaralo da 1 desktop i 1 space idu u paru.

Pod Preview valjda podrazumevas da omogucis useru da vidi sta ima na drugim dekstopima?

Bas to. Ne treba mu to, samo usporava rad 😊

Shortcuts definitivno treba i prilikom izvrsavanja istih da se pojavi kao kad menjas spaces

[img size=450]http://i221.photobucket.com/albums/dd306/djreconnect/Picture1-14.jpg[/img]

Shortcuts moze ali bez vizuelnog dela, za to je tu growl. Nisam siguran da mogu do veceras da uradim bice mozda tek sutra ujutru 😛

Stavi limit od 2 desktopa max, posto 3-4 desktopa je i vise nego dovoljno (bar meni) 😊<br><br>Post edited by: Markooo, at: 2009/09/04 14:28

Bice najverovatnije cetiri, inace user ne moze da vidi cemu to sluzi. Pre ce biti neki random (ne previse cest) nag screen ‘ako biste izvoleli kupiti a ako necete ne morate’.

Profile

Posted: 04 September 2009 04:11 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Nisam mislio da svaki desktop bude povezan na spaces, nego da u okviru tvog programa postoji tvoj spaces, tj. ako otvorim na Deks 1 textedit i iTunes a na Desk 2 Logic i Final Cut, da kad odem na Desk 2 ne vidim aplikacije iz Desk 1 i obrnuto.

Inace ja sam Growl za tvoj program iskljucio, isprobao da, ali da ga koristim ne, i moras da racunas na one ljude koji ne koriste Growl, za njih mora da postoji nesto native.

Signature 

Profile

Posted: 04 September 2009 04:40 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Markooo wrote:

Nisam mislio da svaki desktop bude povezan na spaces, nego da u okviru tvog programa postoji tvoj spaces, tj. ako otvorim na Deks 1 textedit i iTunes a na Desk 2 Logic i Final Cut, da kad odem na Desk 2 ne vidim aplikacije iz Desk 1 i obrnuto.

Shvatam to al vidi kako npr meni treba: ja imam 15ak desktopa, za svaki projekat ili temu po jedan, volim da imam po par on topic ikona i nista vise. Za sve njih koristim dva ipo programa. Mene bi ubilo da mi se programi menjaju sa promenom desktopa jer mi isti programi trebaju aktivni svuda. Zato i kazem da kombinujem spaces i sanedesk. Bilo kakvo automatsko vezivanje vidljivih programa za desktop bi meni bilo razlog da ne kupim app. Tesko je pomiriti ta dva pristupa.

App koji radi sve a kome mozes da iskljucis ili ukljucis spaces funkcije moze da se napravi ali bi bio glomazan ako ti ne treba built-in spaces kao sto meni ne treba. Ajd nek ostane na razmisljanju, da vidimo odziv prvih milion kupaca i sta njima treba (a i da ih ne pustim da cekaju previse). 😊

Profile

Posted: 04 September 2009 06:05 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Hajde da ponovim još jednom, pa makar ispao mrgud i kritizer, u nadi da će nešto biti uvaženo…

Sam kažeš da ‘već 20ak godina živim od programiranja’, pa mi samim tim nije jasan ovakav pristup:

dusanx wrote:

Brzo? Ovo je vec osmi dan od prve bete, Imam jos samo sest dana da zavrsim u roku. Bojim se da cu kasniti dan, mozda cak i dva 😛

i

dusanx wrote:

Em sto imam maca par meseci, em sto radim par projekata odjednom na raznim platformama, nema sanse da sam pogodim gde je preferred location na macu 😊

jer predložena lokacija nikako nije mesto gde bi te stvari trebao smestiti, treba malo čtati i dokumentaciju.

Opet potežem šta u stvari želiš da postigneš. Ako je to samo da objaviš nešto i da ga ispratiš rečma ‘vidi šta ja mogu u 14 dana’ onda u redu. Ako želiš pak da objaviš program koji će od prve verzije biti kvalitetno implementiran i sa odgovarajućim korisničkim iskustvom (da ne kažem user experience); onda je ovo pogrešan pristup. Rekao sam prošli put da ću još nešto da napišem, pa ‘ajde da iskoristim ovu priliku.

1. Bilo bi jako dobro da organizuješ neku grupu ljudi da ti rade naku vrstu beta testiranja i na odgovarajući načn šalju svoje sugestije i bagove (mejling lista); nego ovako nabacano, kao što se to sada radi ovde. Po odzivu ovde možeš da zaključš da bi to bilo korisno, brže bi primao i mogao da reaguješ na poruke i da sinhronizuješ razvoj sa onima koji testiraju. Iako se čni da je program dovoljno mali sa vrlo striktnom funkcijom i ne prevelikim izborom opcija, bio bi iznenađen koliko korisnih sugestija bi ti ljudi dali. Pogotovu što program, po svojoj prirodi, radi neke stvari koje mogu delovati nelogično, pa čak i zastrašujuće (‘pojavljuju mi se i nestaju fajlovi, šta je sada ovo?...’). Uostalom, pročtaj iskustvo DS_Storea malo gore. Ovo takođe znač da bi ti ljudi trebali da koriste program u svom svakodnevnom radu neko vreme, kako bi došli do korisnih sugestija i otkrili skrivene bagove. Kratka proba od par minuta neće mnogo toga reći ni u jednom od ova dva domena. Dakle, potrebno je neko vreme da sve to legne.

U suprotnom, dobićeš da nešto što se tebi čni dobrim i logičnim ne odgovara većini drugih, pa će te samo dočekati na nož. Popravićeš ti to naknadno, ali prvi utisak može biti tako negativan, da se mnogi posle neće ni vratiti da vide promene.

2. Kažeš da će Kagi biti integrisan u verziji 1.0. Šta to u stvari znač? Hoće li i to ići na brzinu? Da li ćeš koristiti KRM modul? Može li se on koristiti iz paskala (prima samo Carbon pozive)? Da li si već napravio Kagi supplier nalog i Kagi web store? Da li će biti ikakvih licencnih reg. kodova, ili ćeš se osloniti na ‘poštenje’ korisnika? Ako ideš na reg kodove, da li ćeš za iste koristiti Kagi ACG? Ako DA, da li znaš da će biti provaljeni u roku od odmah i da će onda neko da odabere ime, na primer, ‘The Great Motherfucker’ i generisati reg. ključ za to ime, koji će brzo završiti na Internetu? Ako ga blokiraš u sledećoj verziji programa, u roku od odmah će generisati drugi. Ako NE (koristiš AGC); imaš li razvijen algoritam kako ćeš generisati reg. kodove? Kako ćeš ih slati novim kupcima? Na koji načn će vršiti registraciju, tj. unositi reg. kod?

3. Imaš li ideju kako će sajt da izgleda? Imaš li spremne skrinšotove? Korisnici su prilično razmaženi, pa ako im se sajt ne sviđa, i što je još važnije, ako nije u Mek fazonu, odmah će steći averziju i prema programu (znam, to je glupo, ali je tako). Imaš li nameru da staviš neku mejl adresu, nešto? Korisnici nemaju poverenja ako ne znaju ništa o tebi (bar ime i prezime i mejl adresu, a neki bi voleli i lokaciju); pa će se uzdržati i od kupovine. Mnogi ne žele da popunjavaju web forme, već da pošalju poruku direktno iz svog mejl klijenta.

Sada nešto više o programu… Ovo je mnoooogo bolje, nego ona prva verzija. Ipak, smatram još uvek da je program u pozadini, koji čeka odgovarajuću kombinaciju tastera (koje korisnik definiše) te onda prebaci odgovarajući desktop, mnogo bolja i korisnija opcija, i mnogo brže odrađuje posao. Možda kao i sistemski Spaces, da ponudiš i jedno i drugo.

Međutim, ima nešto što meni mnogo više smeta, ali što se, na žalost, teško može ispraviti i drugačje implementirati. SaneDesk ‘šeta’ moje fajlove temo - ‘vamo, bez da ja to hoću. Ako te interesuje, možeš da pročtaš moju reakciju na program Espoinage _ovde_, koja je još i pojačana zato što se momci reklamiraju ‘revolutionary app’ i ostala sr***. A reakcija je baš zato što mi se fajlovi šetaju, dok program u stvari sugeriše nešto sasvim drugo. Naravno, oni koji su malo skloniji računarima i OS-u koji koriste, lako će shvatiti o čemu se radi, što ne mora da promeni njihove negativne reakcije. Međutim, mogu da zamislim šta se može desiti sa ljudima koji Mek koriste da im odradi posao i uopšte ne razmišljaju o tome šta se događa ispod ekrana. Pa će se zapanjiti kada vide da im nema fajlova. Naravno, fajlovi će biti tu, ali će im poruke tipa ‘premešteno ovde’, ‘brisaće se ovo’ dovesti mozak u stanje velikog znaka pitanja i stvoriti paniku.

Naravno, SaneDesk pokušava da pokaže da su fajlovi uvek tu, na desktopu (trenutnom); ali to jednostavno nije moguće. I ja, koji znam šta se događa, nikako ne želim da mi TextEdit javi ‘file was removed, it will be saved in .Desktop… bla, bla’, jer sa stanovištva korišćenja, ja ga NISAM nigde prebacivao, ja sam samo prebacio DESKTOP (a ne fajlove); jer mi to remeti svakodnevni ‘workflow’. Opet da ne pominjem one koji nemaju pojma o čemu se radi, kako će biti nepriojatno iznenađeni i zastrašeni takvom porukom. A tek kada se uključe u igri programi koji nisu ‘document based’, pa se ne referenciraju na fajl nod, već na čstu putanju. Oni neće javiti da je fajl premešten, već će reći da ga NEMA! Izgovor ‘takvi programi nisu pošteni’ korisnicima ništa ne znače, jer njima je sve pre instaliranja tvog programa radilo lepo, tvoj program je napravio zbrku. Pazi, ja znam da ti smatraš ovo glupošću i donekle i jeste, ali tako ljudi misle.

Jedini načn da se ovo nekako prevaziđe je da se SaneDesk integriše sa Spaces, pa da u stvari svaki spaces ima svoj (Sane)Desktop. Tada se ne bi dešavale poruke tipa ‘fajl je pomeren negde…’ jer bi ikone na (Sane)desktopu uvek odgovarale programima u odgovarajućem spaceu. Međutim, sam kažeš da tebi takva organizacija ne odgovara, a čak i da promeniš mišljenje, trenutno ne postoji (a verovatno nikada ni neće) javni Spaces API, koji bi pružio informacije o trenutno aktivnom spaceu, njihovom broju, prozorima u njima i kojim programima pripadaju… Neke šture informacije se mogu dobiti iz com.apple.dock.plist i com.apple.symbolichotkeys.plist a negde na cocoadev.com postoji i diskusija o reverznom inženjeringu CoreGraphicsPrivate frajmvorka, koji bi mogao pružiti više informacija o ovome.

Na kraju, nemoj ovo da shvatiš kao negativnu kritiku. Samo ti prenosim stvari iz sopstvenog iskustva (vezano za brzopletost, sajt, purchase procesor). Takođe, program će sigurno naći svoje ciljne korisnike. Ovo gore je samo da znaš u kojim segmentima možeš da očekuješ skeptične reakcije i kakve.

Profile

Posted: 04 September 2009 07:05 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

(mozda je ovo vec neko pomenuo al ne mogu da citam sve iz pocetka)

Kad izaberes neki desktop npr. Play (ili bilo koji drugi) i iskljucis program on ostane na tom desktopu, po meni je logicno da se odredi home/main/native kako god hoces desktop koji bi se svicovao u ovom slucaju.

Ja u meni baru imam last.fm i himmelbar i oba programa imaju Preferences, tvoj nema i sama cinjenica da ja ne mogu da procitam i zakliknem neku opciju dovodi me u stanje da ne znam sta tvoj program radi.

Signature 

Profile

Posted: 04 September 2009 07:11 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

milke wrote:

jer predložena lokacija nikako nije mesto gde bi te stvari trebao smestiti, treba malo čtati i dokumentaciju.

Ako si pod ovim mislio na ono što sam ja predložio, ogradio bih se da ne znam šta sâm Apple preporučuje i da je vrlo moguće da sam nešto lupio. Video sam da je Application Support mesto na kome praktično svi smeštaju svoje direktorijume pa sam pomislio da je to dosta bolje rešenje nego Documents.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 September 2009 08:11 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

milke wrote:

2. Kažeš da će Kagi biti integrisan u verziji 1.0. Šta to u stvari znač? Hoće li i to ići na brzinu? Da li ćeš koristiti KRM modul? Može li se on koristiti iz paskala (prima samo Carbon pozive)? Da li si već napravio Kagi supplier nalog i Kagi web store? Da li će biti ikakvih licencnih reg. kodova, ili ćeš se osloniti na ‘poštenje’ korisnika? Ako ideš na reg kodove, da li ćeš za iste koristiti Kagi ACG? Ako DA, da li znaš da će biti provaljeni u roku od odmah i da će onda neko da odabere ime, na primer, ‘The Great Motherfucker’ i generisati reg. ključ za to ime, koji će brzo završiti na Internetu? Ako ga blokiraš u sledećoj verziji programa, u roku od odmah će generisati drugi. Ako NE (koristiš AGC); imaš li razvijen algoritam kako ćeš generisati reg. kodove? Kako ćeš ih slati novim kupcima? Na koji načn će vršiti registraciju, tj. unositi reg. kod?

Milke, ceo post ima jako puno pitanja u pomalo svadjalackom tonu. Neka od njih podrazumevaju da sam ja daleko manje iskusan od tebe sto naravno moze da bude tacno ali verovatno nije. Neces se ljutiti da malo spustimo loptu? Iako citiran deo jako zalazi u nacin same zastite pokusacu da odgovorim.

Kažeš da će Kagi biti integrisan u verziji 1.0. Šta to u stvari znač? Hoće li i to ići na brzinu?
Samo koliko je to moguce. Svakako nece trajati sest meseci.

Da li ćeš koristiti KRM modul?
Da

Može li se on koristiti iz paskala (prima samo Carbon pozive)?
Da. Pascal i inace koristi Carbon pozive ako i cim treba. Vise u Lazarus temi cim stignem. Jos nisam odlucio da li modal ili modeless dijalog. Sve procedure za start dijaloga i obradu odziva su testirane i spremne.

Da li si već napravio Kagi supplier nalog i Kagi web store?
Ne, cekam domen.

Da li će biti ikakvih licencnih reg. kodova, ili ćeš se osloniti na ‘poštenje’ korisnika?
Naravno da ce biti kodova

Ako ideš na reg kodove, da li ćeš za iste koristiti Kagi ACG?
Ne

Ako DA, da li znaš da će biti provaljeni u roku od odmah i da će onda neko da odabere ime, na primer, ‘The Great Motherfucker’ i generisati reg. ključ za to ime, koji će brzo završiti na Internetu? Ako ga blokiraš u sledećoj verziji programa, u roku od odmah će generisati drugi.
Naravno da ce biti provaljeni.

Ako NE (koristiš AGC); imaš li razvijen algoritam kako ćeš generisati reg. kodove?
Da, od 1991. Pisan u C-u. Sa stalnim usavrsavanjem od tada.

Kako ćeš ih slati novim kupcima? Na koji načn će vršiti registraciju, tj. unositi reg. kod?
Jos razmisljam o tome, imam nekoliko metoda.

Ja nikad nisam krio sta program ‘samo’ radi—svaki program radi ‘samo’ nesto i ako nastupim sa pozicije ‘autoriteta’ i podcenjivacki ga opisem to ce sigurno preplasiti par korisnika. Da li da ocekujem da ces kada krene prodaja ici za mnom po stranim sajtovima i svuda objasnjavati sta radi (uz naravno blag negativan ton)?

Ja bih stao ovde ako se slazes. Ne bih odgovarao dalje ako bas ne moram. Sledeci malo ljubazniji post je dobrodosao. Na ovakav ton necu vise odgovarati, sorry.

Profile

Posted: 04 September 2009 08:13 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Markooo wrote:

(mozda je ovo vec neko pomenuo al ne mogu da citam sve iz pocetka)

Kad izaberes neki desktop npr. Play (ili bilo koji drugi) i iskljucis program on ostane na tom desktopu, po meni je logicno da se odredi home/main/native kako god hoces desktop koji bi se svicovao u ovom slucaju.

Ja u meni baru imam last.fm i himmelbar i oba programa imaju Preferences, tvoj nema i sama cinjenica da ja ne mogu da procitam i zakliknem neku opciju dovodi me u stanje da ne znam sta tvoj program radi.

Lepa ideja 😊 Preferences je vec u finalu ali se ‘switch to desktop xxx on exit’ podesavanja nisam setio.

Profile

Posted: 04 September 2009 10:53 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

drdra wrote:

E, pa meni nikako da proradi taj Open in Finder

Pronasao gresku. Ako koristis 10.4 onda znam sta je, fix u sledecoj verziji.

Edit: Ili snow 😛

Post edited by: dusanx, at: 2009/09/04 23:43

Profile

Posted: 04 September 2009 11:19 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ne, bogami.
Snow ko vrata.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 05 September 2009 07:41 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

dusanx wrote:

(…)

Mislim da nisi dobro razumeo čoveka.

Neću da glumim drvenog advokata ali bih samo napomenuo da je možda bolje da ga poslušaš i da poveruješ da nije mislio ništa omalovažavajuće ni prema tebi ni prema tvom radu.

Na primer, nisam programer ali kao prosečan korisnik mogu da ti potvrdim ovo što je napisano za web str. Istina živa, poludim kada naiđem na ružnu stranicu nekog Apple programa, ja to doživljavam ili kao ‘što sam ružniji to sam pametniji’ stav a to me jako nervira ili kao lenjost programera. Sad, ko zna šta je prava istina ali ti nisi tu da širiš istinu nego ćeš morati da trpiš umišljaje ljudi kojima nudiš program.

Apple korisnici su u suštini picajzle (neka se ljuti ko hoće) pa je bolje da ovde čuješ neprijatnu istinu i da se na vreme se adaptiraš nego da sutra izbaciš program i ljudi te ili potpuno ignorišu ili najedu ocenama jedna-zvezdica koje posle moraš da popravljaš narednih pet verzija.

A možda budeš imao i drugačja iskustva, ko zna, u svakom slučaju poenta je da niko ovde ne misli ništa u fazonu: ‘e slušaj ‘vamo, ti nemaš pojma, da ti objasnimo neke stvari’. 😛

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 9