MacBook Air reinstalacija bez diska…
Posted: 11 September 2009 11:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Kako reinstalirati MacBook Air bez originalnih instalacionih diskova?

Naime, drugar je pazario MacBook Air od tipa koji je instalacione diskove ostavio u Italiji. Pa posto je sistem bio na italijanskom rekoh ajd da mu pregazim sve to, reko nema razloga da moj Leopard ne radi… ali cvrc… nece!

U cemu je kvaka?

Procitah da diskovi koji idu uz Air nece da se instaliraju na drugim Mac-ovima i obrnuto. Da li je to tacno?

Ako jeste, da li postoji neka dobra dusa koja bi bila napravila image svog diska i uploudovala na FTP?

Hvala!

Profile

Posted: 11 September 2009 11:54 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Retail diskovi Leoparda moraju da rade.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 September 2009 12:44 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

I Snow Leopard može.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 September 2009 09:52 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Hvala na odgovorima ali zar nisu sve instlacije jegnog sistema iste?

(mislim razlikuju se u zavisnosti od kada su izdate, da li ukljucuju nove updejte ili ne… ali u sustini disk koji radi na MacPro-u treba da radi i na MacBook-u i MacMini-u itd.)

Profile

Posted: 12 September 2009 10:25 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

drNele wrote:

Hvala na odgovorima ali zar nisu sve instlacije jegnog sistema iste?

Nisu iste. Možda jedino ako su u istom danu ažurirani modeli MacBooka i iMaca pa da se mogu uzajamno koristiti. Međutim, svaka retail verzija sistema koja se posle toga pojavi sigurno butuje prethodne modele. Ukratko, trenutna retail verzija je 10.5.6, ali ona ne može da butuje najnovije modele izašle u protekla tri meseca.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 September 2009 12:11 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Da, to sam i ja mislio. Pa sam dosao do zakljucka da je moj Leopard stariji od datuma izlaska MacBook Air-a pa mi nije od koristi. Znaci moram od nekoga da pozajmim noviji disk, koji je dosao nakon datuma izlaska doticnog MacBook Air-a ili da lepo covek kupi novi Snow Leopard i resimo problem 😊

Profile

Posted: 12 September 2009 09:25 PM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Posto vec razjasniste coveku sta i kako, a drugara muci jedan problem sa slicnom masinom. Naime, ima air, trebalo bi prvu verziju, sa 80GB ssd-om. E sad, izasao mu folder sa pitanjem (to je sistem ili hdd); i preko cega god hoce da butuje (usb dvd, wireless) trazi mu sifru. Pretpostavlja se da je zakljucan EFI. E sad,trazili mi na netu kako se uklanja sifra, i stalno pominju vadjenje rama, ali se tu javi problem, njemu je ram zalemljen, tj nema slot, vec je giga na ploci. Otvaran je, i na njemu je, kako kaze, ssd fizicki manji od klasicnog magnetnog diska tako da ako je otisao disk, mora da se samo ssd kupi. Ima te li neku ideju sta nam je ciniti da pomognemo drugaru ?
Hvala

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile