1 2 > 
1 of 2
Problem sa mrezom
Posted: 26 September 2009 04:44 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  60
Joined  2009-09-18

Imam problem sa povezivanjem iMac-a sa PS-em, i to iMac nevidi PS, a PS vidi iMac. Imam instaliran 10.6 sistem, pre ovog sistema imao sam 10.4 koji je u istoj mrezi video PS ali tada PS nije video Mac-a sto mi i nije bilo vazno, da li neko zna u cemu je problem 😊

Signature 

http://www.artgrbic.com

Profile

Posted: 26 September 2009 05:08 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

PS = Photoshop?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 26 September 2009 05:38 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

PC Andrej 😊

U OS X-u je uključen File Sharing i SMB sharing u Opcijama, tako da se iMacu može pristupiti sa Windows mašine, ali mi je čudno kako iMac ne vidi Windows mašine, jer je G4 koja je tu bila do juče videla PC-jeve normalno i imala pravo pristupa njima.

Profile

Posted: 26 September 2009 06:39 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

10.6? Čovek je napisao da je pod Tigrom iMac video PS/PC 😛

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 26 September 2009 06:51 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ne, ne, rekao je da je Mac pod 10.4 (a bio je to PowerMac G4) video Win i Win njega, a sad na 10.6.1 iMac ne vidi Win mašinu, a Win mašina vidi iMac 😊

Profile

Posted: 28 September 2009 12:06 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ja već dugo vremena vodim rat sa Sambom u kućnoj mreži. Nekad to radi, nekad ne radi. Pribjegavao sam i hakovanju smb.conf fajla, ali uzaludno. Na kraju sam napravio alias-e ka share-ovima na PC-u i obrnuto i tako sad funkcionišem…

Problem je negdje na relaciji Samba - Windows, a bitka se vodi na terenu ko će da bude Master Browser…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 28 September 2009 12:21 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

castor wrote:

Problem je negdje na relaciji Samba - Windows, a bitka se vodi na terenu ko će da bude Master Browser…

Večti problem na Windowsu. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 September 2009 12:32 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Master Browser problemi su počeli sa Leopardom 10.5.2.
Do tada je kod mene sve bilo u redu (Tiger i 10.5.0 i 1)
KAO nestali su kod 10.5.6 apdejta.
Negde tad su otprilike nestali i PCjevi iz mog standardnog kućnog sistema… vrate se u igru s vremena na vreme, i problema nema, ali sad je tu snow i 10.5.8, pa ne znam šta da kažem, i ne testiram previše. Ranije sam se OZBILJNO zezao oko toga, takođe editovao te conf-ete, ali dok se nije pojavio 10.5.6, ništa se nije promenilo.

Sve u svemu igranka sa MasterBrowserom je ta što kad se Mek prvi priključ na mrežu, on postane MB, i PCjevi ne mogu da se vide. Kad se prvi prijavi PC i postane MB, eto ih i mekovi. Ako se desila prva varijanta (mek pa PC, i nema mreže); stvar se rešavala tako što restartujem mek (!); u tom trenutku valjda PC preuzme ulogu MBa, i kad se mek vrati sve je u redu.
Dal sam ja to dobro shvatio, znao bi neki mrežadžija. Men mi to tako izgledalo…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 28 September 2009 12:34 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

madamov wrote:

castor wrote:

Grešiš, ovaj, grešiš Miki… napisah u međuvremenu… Windows je ostao isti, promenila se OS X verzija, i problemi nastadoše… bar tako je kod mene bilo, a pročto sam trista kila foruma oko toga, i veoma nisam usamljen u tom zaključku…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 28 September 2009 01:26 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

drdra wrote:

madamov wrote:

castor wrote:

Grešiš, ovaj, grešiš Miki… napisah u međuvremenu… Windows je ostao isti, promenila se OS X verzija, i problemi nastadoše… bar tako je kod mene bilo, a pročto sam trista kila foruma oko toga, i veoma nisam usamljen u tom zaključku…

Ma imam jednu Windows only instalaciju 4D aplikacije, bez Macova u mreži, da vidiš kako mreža poludi. Na to sam mislio, a ne na konkretni problem, mada verujem da se i Windowsi pokarabase koji će da bude master.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 September 2009 01:42 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Ne pokarabase se. Kad jedan postane MB, ostali ga slušaju.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 28 September 2009 06:55 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Ja sam pokušao čak i sa poništavanjem stavke da Mac postane MB, tj. eksplicitno sam ‘naredio’ Sambi da ne postaje MB, ali džabe. Vjerujem da tu i Windows ima svog udjela…

Signature 

Profile

Posted: 29 September 2009 02:24 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Shta je to ‘windows’?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 29 September 2009 02:50 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Sve sam isto probavao, takodje bez uspeha. Samo je restart meka resavao stvar…
A kako je na snow-u, ako ga koristis? Ja nesto vise ne koristim sopstvene PCjeve, ali posto sam sa komsijama na wirelessu, nekad ih vidim, nekad ne… sad, da li je to stvarno tako, ne znam.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 29 September 2009 02:52 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Sve ovo uveliko objašnjava situaciju i kod mene kući. Ponekad vidim bratovog PC-ja, ponekad ne 😊

Profile

Posted: 29 September 2009 09:21 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Problem se šeta od Windows-a do Mac-a. Nikako da uhvatim gdje je tačno, jer neće da miruje. Mac-a ne gasim, XP palim po potrebi, a od skoro sam na DL mašinu stavio 64bit Vista Ultimate i to se ne gasi takođe. Povremeno na mrežu uskoč mamin XP, ali to je nebitno totalno.

Problemi su šaroliki. Nekad sve radi kako treba - svi vide sve, nekad se Windows-i vide (i XP i Vista, sa Mac-a i međusobno); nekad Windows-i vide Mac-a, ali ne obrnuto, a nekad niko ne vidi nikoga. E, sad. Iako se ne vide međusobno, jedni drugima mogu da pristupe preko alias-a (na Mac-u); odnosno preko UNC-a (\\ime_masine\share na Windows-ima)... :unsure: :unsure:

E, a sad, što je najgore, na Hackintosh-u na poslu sve radi bez problema…:blink: :blink: :blink:

Kod kuće:
iMac - 10.5.8, skidam samo veće update, ništa automatika
XP SP3 - nema automatskog skidanja ničega, Kaspersky podešen kako treba da radi sve ok
Vista Ultimate - samo critical i important updates, sve namješteno, Comodo firewall i antivirus podešen kako treba da radi sve ok
XP SP2 - nema ništa od update-a, nema AV, nema FW, MS sranja pogašena

Na svim mašinama je isti adresni opseg, sa istim maskama, svi su u istoj grupi.

Na poslu, 3 XP SP3 + moj Hackintosh (i na njemu u Fusion-u XP SP3) koji radi non stop, sa Kaspersky AV+FW, ista grupa, isti opseg adresa, iste maske (mašine i na poslu i kod kuće su mi identično namještene, to je moja bolest i opsesija); ali radi…

Kod kuće sam modifikovao smb.conf fajl da Mac nikada ne bude Master Browser, na poslu nisam dirao ništa…

Jeb’o lud zbunjenog…

Kod kuće ću još da se poigram sa Snow Leopard-om i da vidim kako se on ponaša…

Signature 

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ Snow Leopard random crashes      RAR i Mac ››