Problem se šeta od Windows-a do Mac-a. Nikako da uhvatim gdje je tačno, jer neće da miruje. Mac-a ne gasim, XP palim po potrebi, a od skoro sam na DL mašinu stavio 64bit Vista Ultimate i to se ne gasi takođe. Povremeno na mrežu uskoč mamin XP, ali to je nebitno totalno.
Problemi su šaroliki. Nekad sve radi kako treba - svi vide sve, nekad se Windows-i vide (i XP i Vista, sa Mac-a i međusobno); nekad Windows-i vide Mac-a, ali ne obrnuto, a nekad niko ne vidi nikoga. E, sad. Iako se ne vide međusobno, jedni drugima mogu da pristupe preko alias-a (na Mac-u); odnosno preko UNC-a (\\ime_masine\share na Windows-ima)... :unsure: :unsure:
E, a sad, što je najgore, na Hackintosh-u na poslu sve radi bez problema…:blink: :blink: :blink:
Kod kuće:
iMac - 10.5.8, skidam samo veće update, ništa automatika
XP SP3 - nema automatskog skidanja ničega, Kaspersky podešen kako treba da radi sve ok
Vista Ultimate - samo critical i important updates, sve namješteno, Comodo firewall i antivirus podešen kako treba da radi sve ok
XP SP2 - nema ništa od update-a, nema AV, nema FW, MS sranja pogašena
Na svim mašinama je isti adresni opseg, sa istim maskama, svi su u istoj grupi.
Na poslu, 3 XP SP3 + moj Hackintosh (i na njemu u Fusion-u XP SP3) koji radi non stop, sa Kaspersky AV+FW, ista grupa, isti opseg adresa, iste maske (mašine i na poslu i kod kuće su mi identično namještene, to je moja bolest i opsesija); ali radi…
Kod kuće sam modifikovao smb.conf fajl da Mac nikada ne bude Master Browser, na poslu nisam dirao ništa…
Jeb’o lud zbunjenog…
Kod kuće ću još da se poigram sa Snow Leopard-om i da vidim kako se on ponaša…