RetroMan wrote:
castor wrote:
Ja sam na Beotel-u, a mail mi je na EUnet-u…
Kako (i sta) si podesio da mozes da skidas mail sa EUnet-a, iako si ulogovan preko Beotel-a?
RM
Odeš na my.eunet.rs, uloguješ se sa svojim username-om i password-om, ideš na Podešavanja, pa u sekciji Pristup mailbox-u štikliraš onu kućicu što tamo stoji (pored piše: ‘Korišćenjem ove sigurnosne opcije, podižete nivo bezbednosti prilikom pristupa Vašoj pošti, sa mreža drugih domacih Internet Provajdera.’).
Nakon toga, u Mail-u podesiš da ti je POP3 server pop3.eunet.rs, a na tab-u Advanced upišeš port 995, štikliraš SSL i za Authentication staviš Password.
Restartuješ Mail i to treba da radi.
Napomena: u slučaju da nisi pročtao u Control Panel-u na my.eunet.rs, za svaki 1MB skinute pošte, EUnet skida 6 minuta vremena. Tako da obrati pažnju da moraš da imaš vremena.
Za slanje pošte koristiš mail adresu kod provajdera kod koga ti je aDSL i njihov SMTP server ili gMail i njihov SMTP server, kao što su ti ljudi predlagali. U principu je kod svih obavezna autentifikacija (upišeš njihov SMTP server, svoj username i svoj password za mail adresu koju si otvorio kod njih, pa u authentication izabereš Password).
Pozdrav.
Djole
Post edited by: castor, at: 2009/09/30 22:32