Apple Cinema Display
Posted: 25 November 2006 01:52 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Interesuje me sledece. Razmisljam da pazarim Apple monitor. Naime, zbog obima posla (citaj: retkih poslova) ovde u Pirotu, pitanje je da li ce imati finansijski smisla iMac koji mi je prvobitno bio u planu kao moj sledeci Mac. Zato sve vise razmisljam opet o Mac miniju, naravno ovom novom, ili da budem prcizniji, posto do ove kupovine nece doci u naredne 2-3 godine, onom koji tada bude bio aktuelan. Ovo je mozda rano za bilo kakvo planiranje, ali sam morao da navedem taj podatak iz prostog razloga, sto zelim uskoro, recimo za nekoliko meseci da pazarim monitor. Dilema je sledeca: 20’ ili 23’ Znam da pitanje ne deluje kao tesko, pogotovo sto nisu finansije one koje ce presuditi vec cinjenica da cu do kupovine sledeceg minija raditi sa ovim koji imam sada, pa me interesuje, da li bi 23’ uopste mogla da pokrene ova moja graficka u najjacoj rezoluciji a da se pri tome ne uspori prikaz? Pretpostavljam da ce taj neki buduci Mini to da pichi od shale, ali, ipak hoce li ovaj sada? Mini je 1.42, giga ram, 32Mb Nvidia i trenutno je prikljucen na Samsungovu devetnaesticu u 1600*1200 pri cemu sam primetio da mi je na sedamnaestici koju sam imao ranije sve nekako delovalo brze pa se bojim da mi se ne desi da ga privezem na 23’ i izgubim vise nego sto dobijem. Zelim da znam kako bi to radilo i da li bi to bio pravi izbor ili da lepo kupim 20’?
Takodje me interesuje kakva je razlika izmedju ta dva monitora, osim u velicini i max rezoluciji, sta je ono HD sto pise pored imane dvaestrojke a nema ga pored 20’?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 November 2006 02:01 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

pogresio sam u zadnjem redu:

‘imane’ - imena

😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 November 2006 03:24 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

i 20’ i 23’ ce da rade na bilo kom MacMiniju..Ja imam Cinema Display 20’ nakachenog na staru G3-ojku /upgrade-ovanu na G4/ sa Radeon 9200 PCI kartom i sve radi normalno…Karta ima 128MB RAM-a ali je PCI - e.g. nema support za Quartz Extereme i Core image…S obzirom da ti u MacMiniju imash AGP kartu radice brze nego ova moja…

Shto se tiche onog HD to je oznaka za HD /High Definition/ rezoluciju - 1080p, 1920 x 1080 pixela ili 1920 x 1200 pixela - iliti kao je josh zovu Full HD resolution…Za to treba koji inch vishe od 20’ pa stoga je i napravljena 23-ojka…

Oba monitora su 16:10…

Ako imash pare kupi 23’...Iako je i 20’ fenomenalan…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 25 November 2006 11:42 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

ubedio si me. hvala!
23’ rules 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile