mac mini
Posted: 10 October 2009 12:34 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2009-10-10

Imam problema sa Macmini-jom. Nece da se startuje, naime kad ga prikopcam i upalim samo zasvetli lampica i nista vrti nesto unutra ali… Nije moj, uzo na probo da kupim i sad…

Profile

Posted: 10 October 2009 04:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Izvini što pitam, jesi li 100% siguran da je minika ispravan?
Da li si kod čoveka od koga si ga uzeo na probu video svojim očma da radi?

Inače, ako se ne čuje čuveni ‘gong’ kada se pritisne dugme za uključvanje postoji bojazan da je nešto sa matičnom pločom. Ispravljač za napajanje? Šta vrti? Jel u pitanju disk u Combo-u?
Možeš li malo preciznije da opišeš šta se dešava kad ga startuješ.

Profile

Posted: 10 October 2009 06:32 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-10-10

Nisam video da radi, nije bilo monitora. Ali ja sam jednom jedva uspeo da ga upalim. Kad ga prikopcam i upalim gori lampica i pocne da vrti cd cuje se brujanje ali je ekran crn (mada mise pri jednom paljenju pojavio siv ali prazan)i stane a i dalje gori lampica. Pretrazujuci forum naiso sam na slicne opis i uzrok je bio ispadanje memorije iz lezista (nas trojica smo ga mimimum vozali po kolima). E sad, jos kad bi nasao nekog u NS ko zna da ga ovtvori da proverimo memoriju a da nije preterano skupo… A dal je ispravan, moja rec protiv njegove, i ja sam ga upalio i stavio cd u njega i ... Da pojasnim, CD je unutra, nemogu ga izvaditi, probo sam i misem i F12 i…. upalim ga, vrti cd, gori lampica, ekran je crn i stane da vrti a i dalje gori lampica ali nista… Dali moze biti neko neslaganje sa monitorom, grafika…. 24’ waild…. neznam ni sam. U pitanju je mini intel core duo sa 512 mb.

Profile

Posted: 10 October 2009 06:37 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Nađi nekog u NS da ga otvorite i pogledate da li je sve na mestu.
Ja bih ali sam iz BG, a sa slobodnim vremenom sam kratak.
Može vrlo lako da bude da je baš memorija, s obzirom da je jednom kreno da učtava EFI i onda tropa. Hard disk? Milsim da ploča nije (bar ne bi trebalo da bude); ali dok ga ne otvoriš nećeš znati 100%.
Sretno.

Profile

Posted: 10 October 2009 07:17 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Kako izbaciti disk, sve moguce metode imas ovde

http://guides.macrumors.com/Force_Eject_a_Stuck_CD_or_DVD

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 October 2009 10:56 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-10-10

Hvala svima, pokusacu pa javljam.

Profile

Posted: 13 October 2009 11:21 AM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-10-10

Znaci opet problemi. Kad sam ga otvorio, upalio je bez problema, vratim mu poklopac upali ponovo izvadim disk bez problema. Donesem ga kuci, nece… otvotim upalim radim, vratim poklopac radi, zakuca se…. I tako u krug. Ima li neko neko resenje, predlog bilo sta, prolupacu.

Profile

Posted: 14 October 2009 09:34 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-05-11

Meni se jednom nesto slicno desilo na iMac-u zbog ram memorije.Mozda je to i kod tebe.Imam jednu od 1gb pa mozes da probas ako odgovara za mac mini.Iz NS sam tako da nije problem da je preuzmes.

Profile

Posted: 15 October 2009 03:02 PM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-10-10

Hvala svima, reseno je, ubacena nova memorija (2 giga) i sljaka ko lud.

Profile

‹‹ 1080p video na Mac Mini-ju      savet ››