posto mi je crko superdrajv, a imam Tigra na Imacu g5, napravio sam instalaciju LEOPARDA butabilnu na eksterni hdd. medjitutim problem je u tome sto ga MacBook (snow leopard) vidi kao opciju za boot na pocetku, a moj Imac (Tigar) ne. molim za pomoc ako neko zna. Hvala
Aj neko nek proba da dok je u Tiger-u startuje početak instalacije sa tog externog hard-a pa će računar sam da se restartuje i da pokrene instalaciju… ne znam zašto ali mislim da ovako treba da radi.
Post edited by: Darko Selaković, at: 2009/10/28 13:59
Moguce neki od poslednjih G5 mashina…upravo probao na sestrinom iBook-u na 1.2…nece ni jedan os…ni 10.5 ni 10.4 preko usb-a.
Kako je to tvoje G5 chudo, probaj sa particionisanjem diska u apple partition map…
evo i mene nesto zanima u okviru teme, zna li neko gde moze da se nadje onaj adapter firewire-ata, bilo je povremeno pa moze da se na njega kaci volja ti hard volja ti CD/DVD. to bi vrsilo posao.
al da ne bude bezobrazno skupo ...
USB DVD drive na PowerPC-u neće da butuje, ali ako se dobro sećam na pr. dok je startovan 10.5 startuje se DVD instalacija 10.6 sa externog USB DVD drive-a i on se sam restartuje i pokrene instalaciju sa USB DVD drive-a.
2) da je eksterni disk particioniran kao GUID (to može da butuje samo Intel Macove); a ne sa Apple Partition Map (što može da butuje PPC mašine)<br><br>Post edited by: madamov, at: 2009/10/28 14:29