iPod touch pitanja
Posted: 06 November 2009 11:24 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  181
Joined  2008-08-05

Znaci odlepio sam, ceo dan sam instalirao aplikacije preko ‘installous’  na iPodu , posle x instaliranih igrica i raznoraznih zajebancija, povezem na itunes da bih ubacio jos krekovanih aplikacija,(prethodno sam pratio sva uputstva , da treba da se registrujem na iTunes i skinem jednu free aplikaciju, da bi ostale krekovane aplikacije radile) ,kako sam ga povezao poceo je automatski sync i sve mi pobrisao sto sam instalirao na njemu :(
Da li postoji neka opcija koja bi iskljucila da itunes obrise sve krekovane aplikacije koje nisu instalirane preko iTunesa,?
Druga stvar,
Cak posle svega uradjenog, nece da ubacuje krekovane fajlove sa itunesa, da li treba neki krek da se instalira na iPod da bi to sve radilo kako treba?
Treca stvar
Na iPodu koji sam uzeo firmware je 2.2.1. , u pitanju je iPod 1generation 8Gb. Da li je pametno uraditi update firmwarea na 3.1.2. . Citao sam da treba da se skine taj firmware nebitno odakle i posle ga otkljucati blackra1n-om?

Profile

Posted: 06 November 2009 11:40 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

1. Preferences—>Devices—>Prevent iPod and iPhones from syncing automatically

2. Da li pod ovim podrazumevas da nece da prebaci Purchases? Da li si isao transfer purchases from iPod?

3. Neke aplikacije i igre zahtevaju 3.x, da li je pametno ne znam.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 06 November 2009 11:46 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

isplati se uzeti 3.0 firmware
ja sam instalirao odavno ne kajem se

Profile

Posted: 06 November 2009 11:55 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-05

Ok znao sam to, ali me je istripovalo sto je pobrisao ceo ipod. Da li on po difoltu brise sve krekovane fajlove koji nisu instalirani preko njega (iTunes-a); vec direktno sa iPoda?

2. Kako sam skapirao treba da se skine neki mobilephone cini mi se da se tako zove aplikacija i instalira , valjda on omogucuje da se da se instaliraju krekovani fajlovi preko itunesa, ali mi je problem da nadjem za moju verziju tu aplikaciju

3.Generalno on dobro radi na ovom firmveru 2.2.1 , ali rekoh da li je neko uradio taj apdejt i da li sve radi ok?

Profile

Posted: 06 November 2009 11:59 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

1. On je pobrisao alikacije zato sto ih nije nasao na tvom racunaru, trebao si da iskljucis automatski sync i nakon toga trebao si da odradis Transfer purchases. Da si to uradio ne bi ti pobrisao nista.

2. Dovoljno je da uradis ovo sto sam gore napisao.

Signature 

Profile

Posted: 07 November 2009 12:38 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-05

Sad sam probao Transfer Purchases, dobra stvar je sto vidi krekovane aplikacije koje su instalirane , ali nece da iskopira… Verovatno da itunes ima neku zastitu i provaljuje krekovane aplikacije.
Baj d vej , da to sve uradi kako treba , on bi te aplikacije trebao da ubaci u Library>Apllications?

Profile

Posted: 07 November 2009 12:45 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Cudno je sto nece, kod mene na iPhonu radi bez problema. Ne bih rekao da je do iTunes-a, pre ce biti da je do verzije software-a.

Kod mene je Music/iTunes/Mobile Applications

Signature 

Profile

Posted: 07 November 2009 12:16 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Ako koristiš Installous samo idi na njgov settings i stavi iTunes sync na off. Posle toga preko ssh uđi u ipod i backup-uj aplikacije koje si skinuo…
Ili sa repozitorijuma gde si našao installous instaliraj čudo koje ti služi da ti itunes ne provaljuje alikacije koje si preko njega skinuo i gotova stvar…

Samo ipak mislim da ova rasprava nije prigodna za forum, jer se raspravlja o krađi softvera, što ipak nije u redu! Opet je ovo nešto koliko-toliko zvanično.

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 07 November 2009 12:28 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Miroslav wrote:

Ako koristiš Installous samo idi na njgov settings i stavi iTunes sync na off. Posle toga preko ssh uđi u ipod i backup-uj aplikacije koje si skinuo…
Ili sa repozitorijuma gde si našao installous instaliraj čudo koje ti služi da ti itunes ne provaljuje alikacije koje si preko njega skinuo i gotova stvar…

Samo ipak mislim da ova rasprava nije prigodna za forum, jer se raspravlja o krađi softvera, što ipak nije u redu! Opet je ovo nešto koliko-toliko zvanično.

Ja na iPhone-u nemam taj program koji govori iTunes-u šta je krekovano a šta ne, takođe u Installous-u mi je iTunes Sync ON. Ono što ja radi je Transfer Purchases i onda najnormalnije ih vraćam na iPhone.

Signature 

Profile