1 2 > 
1 of 2
Original Snow Leopard???
Posted: 16 November 2009 12:42 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  63
Joined  2008-10-20

Ljudi vidim prodaju se originalni diskovi snow leoparda, ilife itd, pa me interesuje ima li neke razliku izmedju ovog originalnog, i onog koji se moze download-ovati sa torenta ili rapida, mogao bih da kupim original, ali ne znam sta bih time dobio?

Profile

Posted: 16 November 2009 12:50 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pazi, prvo, skidas sa torrenta ili rapidshare-a nesto sto ne mora da znaci da ce 100% biti ispravno i ok iz vise razloga, prvi MOZDA uploader napise da je to, a u stvari nije, vec nesto drugo, ne mora da znaci, ali se i to desava, mozda ga ne skines kako treba, opet nije pravilo, ali se desava, sam kvalitetan DL dvd ti je preko 150din…ovako, ako vec mozes da kupis original, a i sam SL ne kosta puno u radnji da ga kupis, kupi i imas pravu stvar za sva vremena kad god ti bude zatrebao.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 November 2009 06:28 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A na sve ovo što je kosta rekao, sa pravne strane ne vršiš krađu 😊

Profile

Posted: 16 November 2009 10:41 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

I jako je glupo da toliki rad koji je uložen od strane Apple-a da napravi tako detaljan i naštimovan sistem, koji oni naplaćuju samo 3500 din ti downloaduješ i ukradeš...

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 16 November 2009 10:58 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Miroslav wrote:

I jako je glupo da toliki rad koji je uložen od strane Apple-a da napravi tako detaljan i naštimovan sistem, koji oni naplaćuju samo 3500 din ti downloaduješ i ukradeš...

Potrudili su se da low korisnici uživaju a kada neko pokuša nešto ozbiljnije da uradi može samo da plače. Trebali su da razvijaju Snow paralelno sa svim vodećim video/audio/design kompanijama tj. onima koji izradjuju software za tu namenu, pa da svi uživamo u čarima 64bita a ne da većina programa radi i dalje na 32bit. Mada kako se može videti korisnici nisu nešto preterano oduševljeni sa Snow-om kako se to očekivalo.

P.S. @Miroslav sav software na tvom računaru da li je kupljen ili postoji bar jedan programčć koji je krekovan?

Post edited by: Markooo, at: 2009/11/16 22:59

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 17 November 2009 12:50 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

@Miroslav Meni je gluplje da je taj softver u Srbiji trećina, petina, pa neka je i desetina prosečne plate, a u USA 100-ti deo. E to je glupo. A da li će ga neko ‘ukrasti’ ili ukrasti, vodi u raspravu.

@Markooo Pa tu nije kriv Apple, već ti koji razvijaju softver. Kako su mali proizvođač softvera već sutradan (po prijemu prvih kopija SL-a) imali 64-bitni softver (ne bukvalno, ali shvataš); a velikim igračma neće biti dovoljna ni godina dana da ga naprave. E sad ja mislim da će vodeće design kompanije da prežive i sa 32-bitnim aplikacijama, a fotografi i video fela već imaju 64-bitne aplikacije koje savršeno rade posao. Za zvuk ne znam…pretpostavljam da ze ponajviše zbog toga žališ 😊

Profile

Posted: 17 November 2009 09:53 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Skoro sav softver koji ja koristim je plaćen, mada većina se ne plaća i opensource je.
To je zato što dolazim iz sveta Linux-a i navikao sam na opensource programe, pa ih bez problema koristim.

Onih par programa koji su nelegalni nisu zbog mene tu nego zbog morona koji nemaju nikakvu informacionu kulturu i šalju mi stvari nestandardnog formata (.docx, .pptx i ostala sranja) umesto da se drže standarda (.odt, .pdf, pa na kraju i .txt). Čim budem bio u mogućnosti brišem te gluposti i teram sve ljude koji su nekulturni tamo gde im je mesto.

Eto i mojih frustracija…

Post edited by: miroslav, at: 2009/11/17 09:57

Signature 

Profile

Posted: 17 November 2009 10:41 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa pazi, ako hoćeš da budeš dosledan, vratiš im to i kažeš da ga sačuvaju u nekom standardnijem formatu. I eto, problem rešen, sav si legalan 😊

Glupo je govoriti da softver jedne kompanije treba kupovati, a druge ne 😊 Licemerje 😊 Ili sve kupuješ ili ništa ne kupuješ 😊

Profile

Posted: 17 November 2009 10:45 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

@Mario
Vidiš ja ne vidim svrhu nekog sistema ako ću posle njegove instalacije moći da instaliram neki mali programičć i da ga teram u 64bit. Istina je da kasne veliki igrač i zato bi po nekom pravilu trebalo da se Apple okrene njima jer 60%-70% Apple korisnika kad su u pitanju računari koriste ih u video/audio/design svrhe. I sad ti meni reci zašto bi se neko ko se bavi pro dizajnom prešao na Snow kad mu PS ne radi u 64bita nego u 32bita? Ne kažem ja da Snow ne izgleda super i sve to ali sem toga ne donosi nista revolucionarno. Da je ikako moguće ja bih instalirao Tigra na mašinu i terao bih ga, on je sasvim dovoljan a kamoli Leopard.

Signature 

Profile

Posted: 17 November 2009 11:31 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Marko, Apple je uradio sve što je do njega, ne može on da natera Adobe da promeni odluku ili da ga ubrza u prebacivanju svog izvornog koda iz Carbona u Cocoa.

Pri tome uopšte nemam dobro mišljenje o Adobeu koji je u jednom trenutku okrenuo leđa Appleu i samo ga je broj prodatih kopija Ilustratora i Photoshopa odgovorio od namere da prestanu da razvijaju softver i za Macintosh, tako da ne vidim kako može Apple više njima da se okrene nego nekom drugom developeru. Šta treba da uradi, uzme Photoshop i sam ga napiše da bi im pomogao?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 November 2009 11:40 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Nisam znao to za Adobe, povlačm sve što sam rekao.

Signature 

Profile

Posted: 17 November 2009 02:48 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

@Mario
Čekam taj dan kad ću moći da vratim budali file i da kažem: Daj mi kako valja ili zadrži to za sebe!
Ali šteta je što to ne možeš reći asistentima na fakultetu :( (mada bi mene bilo sramota da sam asistent, koristim kraden softver i teram ljude da to rade zbog mojih gluposti).

Naravno da sve treba palatiti, ako misliš da je softver loš, nemoj ga ni koristiti - nađi bolji i plati ljudima!

Mada sa druge strane, uvek se lepše osećam kada koristim opensource aplikacije. Tim ljudima stvarno svaka čast. Kada budem krenuo da zarađujem uvek ću radije donirati momcima koji razvijaju opensource aplikacije i njih koristiti nego plaćati velikim firmama za zaključan softver. 😉

Signature 

Profile

Posted: 17 November 2009 04:55 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Šta treba da uradi, uzme Photoshop i sam ga napiše da bi im pomogao?

DA! 😊

(sem onog ‘pomogao’ dela, Adobe je najgora moguca monopolija i zestoko im treba jaka konkurencija)

Ali šteta je što to ne možeš reći asistentima na fakultetu

Zar akademija ne bi trebala da je na LaTeX-u? Kavak crni Word? 😊

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 17 November 2009 05:11 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Što nećeš moći reći to asistentu? Kakav to odnos imate? Traži u formatu koji možeš otvoriti na svom kompjuteru. Kažeš da svoje programe kupuješ, da nemaš Office i da ne želiš piratizovanu kopiju. Niko te nema pravo naterati da ga koristiš, kad realno ne moraš 😊

Nego, za Open Office i ekipa ne otvaraju docx i ostale nove formate?

Lep, a i upotrebljiv, donekle, konkurent PS-u je Pixelmator 😊

Profile

Posted: 17 November 2009 05:52 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Ja kad dobijem .tex ili .pdf iz tex-a ja skačem u vazduh! Tex je prelep načn za kucanje dokumenata, da ne pričam o tome što je neprikosnoven za ispisivanje formula i iscrtavanje grafika, a kod je čst ko suza. Na mašincu samo tri profesora pišu u tex-u i niko više.

Možeš im ti reći, ali pošto oni jedva da znaju šta je računar odgovor je: Ma daj imaš na ulici za 100 dinara… Pa ti vidi sad.

OO otvara sve ali pošto se na mašincu bakće sa dosta tabela, dijagrama i formula sve ode do đavola, pogotovu formule koje su u svakom MS Office-u drugačje i ništa nisačm nije kompatibilno.

Treba imati snage pa se žaliti nadležnima za to, ali to ti je borba sa vetrenjačama. Tuga šta da ti kažem.

Signature 

Profile

Posted: 18 November 2009 04:28 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Prijavi ih Microsoft-u Srbija da koriste piratizovan softver i tebe prisiljavaju na isto…Pa ce da nauche neshto o kompjuterima onda…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

1 2 > 
1 of 2