Just months after releasing its latest Mac OS X 10.6 operating system, Apple began work on its successor, 10.7, according to reports. Indications of a new build number in an OS component and a new error message lead some to believe the Cupertino, Calif. company has begun development.
Ih, pa logično je da su već počeli da rade na 10.7, to nam niko nije morao reći. Pravo je pitanje šta će biti u njemu?
Moja prognoza za minimal requirements je Core 2 Duo i 2 GB RAM-a, živi bili pa videli. B) Pri tome, full 64-bit, tj. neće ni biti 32-bitnog kernela. A to onda isključuje i neke Core 2 Duo mašine ili ne?
Mislim da će možda one slabije c2d mašine da trpe malo, ali u smislu da će raditi na gurku, Od 10.8 verzije bi trebali po nekoj logici da izbace jos gomilu mašina, ako dotad ne izbace i nove procesore pa totalno ukini c2d.
Inače nemaju još uvek codename, pa eto na prilike da ga smislimo :lol:
Moja prognoza za minimal requirements je Core 2 Duo i 2 GB RAM-a, živi bili pa videli. B) Pri tome, full 64-bit, tj. neće ni biti 32-bitnog kernela. A to onda isključuje i neke Core 2 Duo mašine ili ne?
Ne Core 2 Duo. Core 2 Duo su sve 64-bitne. Samo su Core Solo i Core Duo na Mac Intelima 32-bitne.
Sto se samog procesora tice, to je tacno, ali koliko sam ukapirao, npr na mom macbook-u je c2d t7400 i on jeste 64bit, ali efi je valjda 32bit, pa tako opet ne mogu direkt da se butujem u 64. Ako postoji shansa da se efi updatuje npr, onda bi trebalo da bude sve ok…
Sto se samog procesora tice, to je tacno, ali koliko sam ukapirao, npr na mom macbook-u je c2d t7400 i on jeste 64bit, ali efi je valjda 32bit, pa tako opet ne mogu direkt da se butujem u 64. Ako postoji shansa da se efi updatuje npr, onda bi trebalo da bude sve ok…
Pa i ja se nadam, jer ako bi odbacili mashine koje su napravljene pre par gldina, to bi bio katastrofalan potez, s obzirom na to da je apple bas poznat po tome da noviji sistemi rade i na starijim mashinama, kao sto na sto je slucaj sa leom ili jos bolje tigrom koji radi na masinama koje su izasle vise od 6godina pre nego sam sistem.
Do tada ćemo valjda svi imati bolje kompjutere, odnosno, nove mekove 😊
Mislim da je sledeći logičan potez onaj resolution independence po defaultu, odnosno vektorska grafika na nivou os. Takođe sam mišljenja da će, da bi sve to funkcionisalo kako valja, trebati dedicated grafičke, ili najmanje 9400m, tako da mi sa intelušama možemo već polako da se spremamo. A možda bude nešto i od onog 3D interfejsa koji su patentirali. Mada, ko zna, možda je ipak rano. Videćemo… biće ovo zanimljiv period.
Ja imam relativno skroman zahtev - da prestanu da osciliraju OpenGL performanse iz verzije u verziju. Bruka koliko je OpenGL sporiji u 10.6 u odnosu na 10.5.
mogu da zamislim procesore i7 ili koje vec sa pravim OLED ekranom u nekom mbp-u ili tablet-u sa neogranichenim tuchscreen supportom na 10.8 :D (vidjam da se ovde na forumu u postovima navodi kako mbp unibody ima oled a ne samo led display o_O .....u oglasima najvishe,sto je greshka koliko ja znam )
Biće onda neki firmware update da to omogući.
Mislim da je update već bio. Pre otprilike pola godine je moj tražio update EFI i ako se dobro sećam pri restartu je trebalo držati dugme za uključenje dok ne zapišti. Posle toga kad je bilo priče da li su EFI 32-bit ili 64-bit moj je pokazao 64-bit. Mašina je kao i cika_kosta c2d t7400.