Markooo wrote:
Ne može se tako razmišljati, gde je tu carina, porez, dostava. Prodavac se tu ugradi par hiljada dinara, koje na kraju ne izađu puno, jer ako se sam kreneš cimati shvatiš da je taj novac vrlo mali za celo nerviranje za carinom, poštom…itd
To je samo opravdavanje prodavaca.Prvo, oni ne nabavljaju te komponente iz Amerike, nego od lokalnog dilera za nasu regiju (mozda u Madjarskoj, Grckoj, Italiji).Drugo, troskovi slanja nisu isti za 1 i za 1000 primeraka, a upravo tako se i transportuje.Naruci se odredjena kolicina pa i troskovi padaju drasticno.Na kraju krajeva, nemoj da mislis da i u Americi u cenu nisu uracunati troskovi transporta DO RADNJE (imao sam nekoliko slucajeva da mi kompanija-posrednik naplati i transport od glavnog magacina do njihove radnje, pa tek onda troskove transporta do Grcke).
Zbog svega navedenog je i moguce da cene ostanu na nivou ostalih evropskih zemalja, samo sto nasi ljudi hoce da se obogate odmah na jednom prodatom primerku, a ne na kolicini.A to ce se uskoro promeniti 😉
A sad, da ne budem totalno OT, a i da ne otvaram posebnu temu, recite da li znate gde mogu kupiti hdd kuciste za 2.5’ SATA disk, a da ima i FW800, ili bar 400? sva koja sam nasao su za PATA diskove, a ja bih da ubacim moj stari 320GB disk iz laptopa…