imam macbook
i sad odjednom dok sam ga koristio poceo da koci
i sad krene onaj spinning wheel,i tako stojio 10 minuta i ja popizdim i iskljucim na dugme
ukljucim ja ponovo komp,a on i dalje spor,svakih 5 sekundi 2 minuta spinning wheel-a
i ja sta cu ponovo na dugmence
i sad da ga ukljucim dodje do apple logoa i vrtuljka i vrti se do prekosutra - sve u svemu nece da pokrene sistem
sad
imao sam neku staru verziju narezano pre par meseci ‘Bootable Disc Utilities’ - odlicna stvar , i butujem iz tog diska i pokrenem par aplikacija
pokrenuo sam disk warrior koji je nasao neke greske i ispravio
i pokrenuo sam disk utility koji nista nije nasao
onda sam cisto onako uzeo da defragmentiram hd pomocu iDefraga i to je sljakalo dosta i onda je odjednom prestao jer je dosao do nekog koruptiranog fajla koji nije mogao da defragmetise…
e,ja sam onda kao mozak,kakav sam,pokusao izbrisao taj fajl (preko iDefraga) i ponovo pokrenuo defragmentaciju pa je nasao novi koruptirani fajl i tako jos jedno 5-6 puta dok se nisam smorio(a inace neki fajlovi su bili u ,koliko se secam, folderu customfirmware,ali se ne secam na pamet precice)...
ponovo sam pokusao da ukljucim ali nije htelo…
pokusao sam da drzim cmd,alt,p,r dok ukljucuje
cmd+v
shift
ali nista od toga
hteo sam i cmd-s ali to je kolko mislim terminal,a ja bas slabo znam da ga koristim
inace instaliran je 10.6.2 ali cd nemam
da li je moguce ikako da mi komp ponovo proradi a da ne moram da reinstaliram sistem ?
hvala ljudi zivi bili