Nece da se pokrene komp
Posted: 29 November 2009 04:17 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

imam macbook
i sad odjednom dok sam ga koristio poceo da koci
i sad krene onaj spinning wheel,i tako stojio 10 minuta i ja popizdim i iskljucim na dugme
ukljucim ja ponovo komp,a on i dalje spor,svakih 5 sekundi 2 minuta spinning wheel-a
i ja sta cu ponovo na dugmence

i sad da ga ukljucim dodje do apple logoa i vrtuljka i vrti se do prekosutra - sve u svemu nece da pokrene sistem

sad
imao sam neku staru verziju narezano pre par meseci ‘Bootable Disc Utilities’ - odlicna stvar , i butujem iz tog diska i pokrenem par aplikacija
pokrenuo sam disk warrior koji je nasao neke greske i ispravio
i pokrenuo sam disk utility koji nista nije nasao

onda sam cisto onako uzeo da defragmentiram hd pomocu iDefraga i to je sljakalo dosta i onda je odjednom prestao jer je dosao do nekog koruptiranog fajla koji nije mogao da defragmetise…
e,ja sam onda kao mozak,kakav sam,pokusao izbrisao taj fajl (preko iDefraga) i ponovo pokrenuo defragmentaciju pa je nasao novi koruptirani fajl i tako jos jedno 5-6 puta dok se nisam smorio(a inace neki fajlovi su bili u ,koliko se secam, folderu customfirmware,ali se ne secam na pamet precice)...
ponovo sam pokusao da ukljucim ali nije htelo…

pokusao sam da drzim cmd,alt,p,r dok ukljucuje
cmd+v
shift

ali nista od toga

hteo sam i cmd-s ali to je kolko mislim terminal,a ja bas slabo znam da ga koristim

inace instaliran je 10.6.2 ali cd nemam

da li je moguce ikako da mi komp ponovo proradi a da ne moram da reinstaliram sistem ?

hvala ljudi zivi bili

Profile

Posted: 29 November 2009 06:40 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Moguće je i da ti hard crkava, pa ćeš onda morati reinstall u svako slučaju. Moli se da nije tako…

Ako si pobrisao nešto od kritičnih sistemskih fajlova, opet ti ne gine reinstalacija…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 29 November 2009 07:14 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ovaj deo sa spining wheel-om mi jako lič na crknuti disk kod mog MacBook-a.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 29 November 2009 07:51 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

I meni lič na disk koji crkva ili ima veliki broj bad blokova. Pusti Tech Tool Pro sa tog Bootable Image Utils diska da ih pronađe, i ako ih ima mnogo, snimaj bekap dok je disk još živ i menjaj ga.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 November 2009 09:31 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

madamov wrote:

I meni lič na disk koji crkva ili ima veliki broj bad blokova. Pusti Tech Tool Pro sa tog Bootable Image Utils diska da ih pronađe, i ako ih ima mnogo, snimaj bekap dok je disk još živ i menjaj ga.

Slazem se!
Ovakav isti ili slican problem sam imao na Win-u.
Kao sto su kolege rekle , u pitanju je fizicka steta na hddisku-hoce to kad zaore po povrsini.

...new hdd !

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 05 December 2009 05:21 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

MacBee wrote:

madamov wrote:

Slazem se!
Ovakav isti ili slican problem sam imao na Win-u.
Kao sto su kolege rekle , u pitanju je fizicka steta na hddisku-hoce to kad zaore po povrsini.

...new hdd !

a u kurac
verovatno ce da padne ssd onda,samo gledam sad neki jeftin i mali posto uzimam iMac tako da mi ne treba mnogo…
ajd predlozite neki,koji je po vama najbolji ?

nema veze,makar sam malo poceo da ucim :laugh:

Post edited by: nowak, at: 2009/12/08 22:22

Profile

Posted: 08 December 2009 10:57 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

Veliko hvala radniku Macole koji mi je pomogao da popravim komp,nazalost ime ti nisam zapamtio

hvala 😉

moram da te castim pivo jednom 😉

Profile