novi imac 21,5, LAN radio 1 dan, sad ne! Pomoć!
Posted: 02 December 2009 10:27 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Prvo, pozdrav svima!

Nov sam član ovog foruma, i najsexy kluba na svetu - apple cluba

Krivo mi je što se ovom prilikom javljam sa problemom, a ne sa osmehom na licu.

Naime pre dva danas sam kupio najnoviji Imac, 21,5 inchi

Došao sam kući, instalirao ga, stavio LAN mrežu u njega iza (SBB modem ide u ruter, a iz rutera u komp od burazera i moj imac); i net je savršeno radio do nekih 3 ujutru. Otišao sam na spavanje, a nakon toga na posao ujutru. Kada sam se vratio interneta nije bilo. Resetovao sam i ruter i modem jedno 20 puta, i sada LAN radi mom bratu, ima internet, a ja nemam nikako!

Daje mi neke nenormalne IP adrese, koje nisam do sad imao, nešto se zeznulo.

Molim sve dobre duše da mi pomognu ako mogu. Ako ÄŒAK imate i preporučte nekog ko dolazi kući za naknadu, da mi namesti

Hvala veliko unapred svima!

p.s. izvinjavam se moderatorima ako sam na pogrešno mesto stavio topic, pa ih molim da ga stave na pravo mestu. Hvala

Profile

Posted: 02 December 2009 11:03 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ako ti je frka, zovi Nemanju, on je ovlašćeni serviser. 065-3541344

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 December 2009 11:14 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

Hvala puno! Ako ne uspem danas ništa okrenuću ga.

Mada, mislim da nije do imac-a nego do rutera. Jer kada se sa mekom nakačm na wireless na istom tom ruteru, radi, ali kad ubodem kabal a ugasim wireless, ništa… Tako da ću probati danas da direktno modem ukačm preko mrežnog u komp, pa ako radi, znač da je do rutera.

z

Profile

Posted: 02 December 2009 01:10 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

ili do kabla

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 December 2009 01:59 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Nije do kabla, vec do SBB-a, tj. do toga da oni dodeljuju samo jednu IP adresu, ili ti nemas ruter vec obican svic, tj. ruter je podesen da radi u bridge modu. Koju IP adresu ima tvoj burazer kada on moze da ide na internet, a ti sa iMaca ne mozes?

Post edited by: madamov, at: 2009/12/02 14:00

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 December 2009 02:02 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Ja lično mislim da problem nema veze sa iMac-om.

Problem je u SBB modemu, koji je setovan da daje internet SAMO jednom računaru. On se bori iz sve snage da ogranič internet konekciju na jedan računar.

Probaj da direktno iz modema ubodeš u iMac i restartuješ oba. Ako tada radi, znač da je to što sam rekao.

Moja devojka ima to sranje, isti takav problem, a SBB-ovci tvrde da je to jedini modem koji imaju i da to mora tako ali sve mi se čni da se jednostavno proseravaju jer im se može. (kolko se ja razumem u mreže nema nikakvih problema da puste više računara)

Pozdrav

Preteče me 😊

Post edited by: Miroslav, at: 2009/12/02 14:03

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 02 December 2009 06:12 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Kao korisnik SBB-a imam zajednički internet koji je deljen na dva modema bratov i moj. Moj je dalje deljen preko Time capsule na Imac i roditeljski PC i sve radi, čak je ukopčan i D3 receiver i na njemu TV i još dva TV-a i sve radi na istoj liniji.
Pokušaj da ugasiš modem, ruter i oba računara. Potom pali redom modem, ruter pa Mac i PC. Problem je kad se prebacuje veza sa modema između Mac i PC mašine jer bez gašenja neće da radi. Ja sam imao taj problem i uz pomoć saveta ‘madamov’ stvar rešena običnim gašenjem. Da ne kažem čupanjem kabla iz zidne utičnice.
Pokušaj i da kabel iz bratovog PC ukopčaš u Mac ili obrnuto da vidiš šta će se desiti, da li radi. Naravno uz prethodno gašenje modema i rutera.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 02 December 2009 07:25 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Kome treba više računara, neka kupi ruter, tako je rečeno još pre dve godine. Ovako, koja prvo mašine se dograbi njihovog DHCP servera, ona ima internet, druge nemaju.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 December 2009 09:01 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

Narode, uspeo sam da sredim. Bila je glupost u pitanju…

U svakom slučaju, imac radi savršeno! i to je najbitnije!

Hvala svima na velikom požrtvovanju!

Sve naj

zzz

Profile

Posted: 02 December 2009 09:03 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

zverko wrote:

Narode, uspeo sam da sredim. Bila je glupost u pitanju…

Pa reci nam kakva je glupost bila u pitanju, ne drži nas u neizvestnosti.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 December 2009 11:48 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

Razmišljao sam da li da se blamiram i ispadnem budala kao što jesam, ali ipak ću evo reći, čsto zbog drugih ljudi kojima može ovako nešto da se desi (mada teško, jedan je ludak…)

E pa ovako. U pitanju je bio kabal 😊 Samo je treba da se zameni 😊

Nije mi jasno kad je crkao, nije mi jasno kako je crkao, niti zašto, ali eto, crkao je iz čsta mira! Jer čm sa došao kući, i otpakovao moju dušicu, sve je savršeno radilo. Onda, sutradan, kad sam došao sa posla, od jednom internet ne radi. Ni meni ni bratu. Ja resetujem sve živo, i počne samo bratu da radi a meni neće. Ja utaknem modem direktno u imac, neće ni tako. Resetujem, neće. Odnesem ti ja lepo danas imac u servis, ljudi kažu sve savršeno radi (ispboali su lan i internet, sve radi). Ja kupim novi kabl, zamenim ovaj što ide iz imac-a u ruter (ostale ostavim pošto sa ostalima radi net bratu); i opet resetujem modem i ruter, i eto, proradi posle diagnostica.

Čisto ovo pričam, da ljudi koji budu imali sličan problem ne paniče mnogo, nego da upale mozak. ništa više 😊

poz

Profile

Posted: 03 December 2009 12:41 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

:whistle:

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

‹‹ Prelazak na iMac      nece reze ››