Meni se na OS X bas mnogo svidja sto sve prelepo radi kada je na jednoj particiji a imam TimeMachine deo na eksternom hardu gde drzim i filmove. Ukoliko dodje do nekog pada uvek ga vracam sa TimeMachine i sve je kao i ranije.
P.S. Jel ima neki program koji moze da za zadati folder promeni dozvole na svim podfolderima i svim fajlovima unutar njih?
Ja sam se zbog prirode onoga sto radim odlucio za kombinaciju jedne particije + bekap diska, na koji se automatski bekapuje sve kada ga ukljucim na laptop + net bekap bitnijih fajlova i podesavanja programa na dropbox. Nisam do sada imao nikakvih problema, evo ima vec dve godine od kako imam macbook. Imam jos jedan rezervni (stari) hd sa celim sistemom za zlu ne trebalo, ako ovaj glavni odapne. Sve zavisi od licnih potreba, dobro razmotri sve opcije, svaka ima svoju prednost i manu.
Time Capsule je skip uređaj koji je bar meni bio isplativ za kupovinu jer sam u to vreme radio i kućnu mrežu. Kupujući ga ‘ubio’ sam više muva jednim udarcem. Na njega sam nakačo moj iMac, roditeljski PC, a i po potrebi se prikopča i brat sa svojim lapom. Na TC sam kopčao i SBB modem pa tako svi imaju pristup internetu, deljeni HD od TC-a i ja mesto za bacup.
Pa kad bi uzimao svaki uređaj posebno šta sve zajedno TimeCapsule može video bi šta je skupoća 😊
Za ono što nudi ja mislim da nije i ne postoji ni jedan uređaj sličan njemu.
Ja od kako sam ga uzeo, ne pamtim kad sam morao nešto da intervenišem osim inicijalnog podešavanja i mislim da je to extra investicija.
Pritom možeš da stavljaš druge diskove unutra, ako ti zatreba.