‹ First  < 6 7 8 9 10 >  Last ›
8 of 11
Mac OSX i e-banking
Posted: 13 January 2012 03:54 PM   [ # 106 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Odlicno. Stvarno mi je drago da je neko uspeo da se probije sa ovakvim projektom, i iskreno se nadam da cete ozbiljno zaraditi na tome ^^

Zanima me, kada (okvirno naravno) mozemo ocekivati pravu verziju ovoga, tojest kada mozemo ocekivati da intesa implementira ovo?

Profile

Posted: 13 January 2012 04:16 PM   [ # 107 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Pa i bio je red da Saga to izvadi, dosadašnji ActiveX pristup je bio njihovih prstiju delo.:whistle:

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 13 January 2012 06:03 PM   [ # 108 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

mishaerror wrote:

Pa i bio je red da Saga to izvadi, dosadašnji ActiveX pristup je bio njihovih prstiju delo.:whistle:

I VBScript. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 January 2012 07:23 PM   [ # 109 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  57
Joined  2010-04-28

Whitepaper

Lepo. Bilo šta što nije IE+ActiveX+Nesigurna podešavanja je sasvim ok za početak.

Sa slika se vidi da je aplikacija suviše komplikovana. Stvarno nemam potrebu da imam social network i mashup u mom ebanking računu. Naravno - u pitanju je moj lični stav.

I još jedan mail ‘rant’: kada u AppStore Search ukucam ‘Raiffeisen’ vidim da sve Rajfajzen banke iz okruženja imaju svoju iOS app za mobilni eBanking.

Opet, ovo je korak napred koji treba pozdraviti.

Profile

Posted: 02 February 2012 11:44 AM   [ # 110 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2012-01-13

Pozdrav svima opet. Evo i mene da prokomentarisem vase utiske i ocekivanja. Moram da priznam da je saga jeste davno plasirala software koji se oslanja na ActiveX i IE, ali u tadasnje vreme, pre 10god, to je bilo najoptimalnije resenje za zahtev koji smo morali da ispunimo… a to je rad sa diskom preko browsera a ispod psenice. Zahvaljujuci Cloud computingu danas se koristi potpuno novi pristup.

Drago mi je sto ste nasli youtube snimak, ali mislim da ce vam ostaviti pogresan utisak o samom produktu posto se radi o razvojnom inteface-u. Daleko drugacije izgleda kada se preuradi po standardu koji propisuje svaka banka ponaosob. A sad dal ce izgledai komplikovano ili ne to je do banke, jer oni mogu za svaku grupu korisnika definisati sadrzaj svake strane i funkcionalnosti koje ce se pojavljuvati.

Raiffeisen vrlo uskoro pusta iBanking svojim korisnicima, trenutno odgovaramo na njihove dodatne zahteve, zelje, snove… ali sve je to manje vise kozmeticke prirode.

Saga je trenutno preokupljena planiranjem i implementacijom resenja za Intesu. Usput ne prodajem ovaj produkt… razvijam ga… i jos nisam celav :p , a na kilazi bi mozda mogao da poradim :p

Pozdrav svima, bude li jos pitanja tu sam. Veoma mi je drago sto svi imaju pozitivan stav prema ovome. Nama developerima bas takva vrsta motivacije treba.

Profile

Posted: 02 February 2012 01:19 PM   [ # 111 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

krizic wrote:

Pozdrav svima opet. Evo i mene da prokomentarisem vase utiske i ocekivanja. Moram da priznam da je saga jeste davno plasirala software koji se oslanja na ActiveX i IE, ali u tadasnje vreme, pre 10god, to je bilo najoptimalnije resenje za zahtev koji smo morali da ispunimo… a to je rad sa diskom preko browsera a ispod psenice. Zahvaljujuci Cloud computingu danas se koristi potpuno novi pristup.

Morao sam ovde da odreagujem 😊 Sta to zahvaljujuci Cloudu? :D
(da obrazlozim smeh, ljudi prosto ceznu da upotrebe rec Cloud, znam i ja da je moderno, ali mi je uvek smesno:):))
Zahvaljujuci ljudima koji veze sa vezom nemaju u IT-ju i koriscenjem resenja od pre 10 godina, sad ce imati 100x tezi zadatak da implementiraju bilo sta korisno. Krpacinom i ‘drzi vodu dok majstori odu’ razmisljanjem su rastegli postojece resenje i napregli sve da ‘radi’ i pravo je cudo da to radi uopste. Naravno zato i imaju posla oko odrzavanja sistema, baza i ostalog, i sumnjam da im je u interesu da se brzo uvede nesto novo sto ce raditi sa manje odrzavanja 😊
Da ne ulazim u polemiku oko bezbednosti, pouzdanosti activeXXXa, pravo je cudo da nije bilo vecih zloupotreba do sad. Inace to resenje na ActiveXu je bilo najbrze a ne optimalno za realizaciju…pretpostavljam.

Inace, imam pozitivan stav prema i-resenjima, mada bi za pocetak mogli napraviti nesto sto radi kako valja i moze da odoli vremenu. Moja negativnost je prvenstveno prema Intezi usmerena a oni koji je koriste i koji su upuceni u rad njihovog sistema, znaju kako to ‘radi’ 😊

Da li je resenje ‘revolucionarno’ ako radi na svim browserima? Sumnjam, gledao sam i koristio ista pre 7 godina u stranim drzavama i sve je naravno radilo.

Nadam se da cete pripremiti sistem za stvarno bezbednu komunikaciju, a to su licni digitalni sertifikati u kombinaciji sa ostalim faktorima koje navodite sms, password, token, kodovi…

Post edited by: fl45h, at: 2012/02/02 13:24

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 05 February 2012 03:40 AM   [ # 112 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Intesa je izbacila ovo:

http://itunes.apple.com/us/app/intesamobi/id488155943?mt=8

Koliko sam skapirao placa se 50 din. mesechno.

Profile

Posted: 06 February 2012 12:47 PM   [ # 113 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

Konačno lepa vest ! Ja windows na MB Airu držim uglavnom zbog Raiffeisen-a koji mi je skroz ok. Razmatrao sam da pređem na Erste, kao jedinu banku čji NetBanking radi bez ActiveXa međutim sms im kasni jedno 5-10min…a Raiffeisen 2 sekunde…pa 😊)
Evo videćemo kad će ovo što se najavljuje proraditi 😉

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

Posted: 14 February 2012 02:55 PM   [ # 114 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2006-06-28

Iz Banke Intese su mi odgovorili da prelaz na novo resenje ocekuju do maja ove godine.

Cim to urade, bye bye VMWare with Win7 😊. Only pure Mac OS X!!!

Profile

Posted: 14 February 2012 03:14 PM   [ # 115 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

zbog tog smeća, imam smeće na kompu

ako ga srede kao što kažeš, napokon, leti smeće br.2

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 15 February 2012 03:03 PM   [ # 116 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Čisto da vam kažem da Erste banka ima ebanking platformu koja radi na svim operativnim sistemima, i to važi i za fizička i za pravna lica

Profile

Posted: 15 February 2012 03:12 PM   [ # 117 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

I košta 180 din mesečno 😊

Profile

Posted: 15 February 2012 03:18 PM   [ # 118 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja erste koristim već par godina unazad, i pošto mi račun nije vezan za platu (da imam uplate svakog meseca) onog meseca kad ih korsitiš, i imaš transakcije, tad ti i skidaju, kad nemaš, ne skidaju ništa… Što se mene tiče, fair enough… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 February 2012 03:18 PM   [ # 119 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

sve banke naplaćuju ebankin. 180 din mesečno zaista nije mnogo 😊

Profile

Posted: 15 February 2012 03:50 PM   [ # 120 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Devojka je u poštanskoj, i kod poštanske radi uvid u stanje, transakcije ne znam dal rade, ali deru sa tim dažbinama i kamatama (njoj je 750din ukupno održavanje računa i kartica mesečno što je DRANJE)...

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

‹ First  < 6 7 8 9 10 >  Last ›
8 of 11