krizic wrote:
Pozdrav svima opet. Evo i mene da prokomentarisem vase utiske i ocekivanja. Moram da priznam da je saga jeste davno plasirala software koji se oslanja na ActiveX i IE, ali u tadasnje vreme, pre 10god, to je bilo najoptimalnije resenje za zahtev koji smo morali da ispunimo… a to je rad sa diskom preko browsera a ispod psenice. Zahvaljujuci Cloud computingu danas se koristi potpuno novi pristup.
Morao sam ovde da odreagujem 😊 Sta to zahvaljujuci Cloudu? :D
(da obrazlozim smeh, ljudi prosto ceznu da upotrebe rec Cloud, znam i ja da je moderno, ali mi je uvek smesno:):))
Zahvaljujuci ljudima koji veze sa vezom nemaju u IT-ju i koriscenjem resenja od pre 10 godina, sad ce imati 100x tezi zadatak da implementiraju bilo sta korisno. Krpacinom i ‘drzi vodu dok majstori odu’ razmisljanjem su rastegli postojece resenje i napregli sve da ‘radi’ i pravo je cudo da to radi uopste. Naravno zato i imaju posla oko odrzavanja sistema, baza i ostalog, i sumnjam da im je u interesu da se brzo uvede nesto novo sto ce raditi sa manje odrzavanja 😊
Da ne ulazim u polemiku oko bezbednosti, pouzdanosti activeXXXa, pravo je cudo da nije bilo vecih zloupotreba do sad. Inace to resenje na ActiveXu je bilo najbrze a ne optimalno za realizaciju…pretpostavljam.
Inace, imam pozitivan stav prema i-resenjima, mada bi za pocetak mogli napraviti nesto sto radi kako valja i moze da odoli vremenu. Moja negativnost je prvenstveno prema Intezi usmerena a oni koji je koriste i koji su upuceni u rad njihovog sistema, znaju kako to ‘radi’ 😊
Da li je resenje ‘revolucionarno’ ako radi na svim browserima? Sumnjam, gledao sam i koristio ista pre 7 godina u stranim drzavama i sve je naravno radilo.
Nadam se da cete pripremiti sistem za stvarno bezbednu komunikaciju, a to su licni digitalni sertifikati u kombinaciji sa ostalim faktorima koje navodite sms, password, token, kodovi…
Post edited by: fl45h, at: 2012/02/02 13:24