Mario, izvini ako sam te pogrešno razumeo. Mnogo me nervira kada je neko bezobrazan i kada se na taj načn probija kroz život. Ne govorim o tebi naravno, nego o tim štamparima.
To što ste ti i Dachaz rekli za tu firmu ne stoji jer nisu to deca od pet godina da se prave blesavi i da ne znaju kako Kiza nema licencu za motiv Silver Estalonea kojeg je dao na štampu.
Recimo, odete vi sutra u Macolu ili iStyle ili bilo gde i kupite Mekića. I kaže prodavac: ‘Evo instalirao sam Vam CS paket, Mathematicu, FC Studio, Logic Pro, saso mange softvera’. Vi pitate: ‘čekaj burazeru, ko to plaća?’ a on kaže ‘niko, džabe je! Evo potpisujem Vam papir da je sve legalno ili ako imate Vi neki Vaš kućni formular da sam ja odgovoran ja ću Vam ga potpisati’. I sutra bane inspekcija, nađe softver kod vas na računaru i - šta? Ne odgovarate?
A lično znam i za isti primer u suprotnom smeru, za firmu koja je krajem 90-ih godina izgubila veliki posao napolju zato što nije mogla da dokaže da je dokumentaciju izradila licenciranim CAD programom. Firma proizvođač softvera ih je ispratila kroz tender i skenjala ih.
Ti iz Visia ili kako se već zovu su kanda mnogo pametni, ne vidim koji je to TOS koji može da ih izvuče ako im neko zakuca na vrata i pita ih za licencu za majice koje štampaju.
A sve me je mnogo iznerviralo zbog Andreja i njegovog Srbe sa jedne strane i ovog lika što je to pustio da štampa pa zapalio i ne javlja se više, sa druge strane. Ja razumem da je ovo neprofitna ekipa ali da li to znač neprofitna samo za sebe a za druge profitna?
Recimo, bude akcija na forumu da se skuplja za nešto. Zašto se npr. ne bi odštampale majice pa platile po ceni koja je = cena za to za šta se skuplja + cena koštanja izrade majice + osnovni red za autora motiva na majici. Dakle, platilo bi se više nego što bi bilo da je samo klot za akciju ali bi sa druge strane dobio i majicu kao uspomenu za učešće na udarničkoj akciji i verovatno bi tako privukao više ljudi da se iscima. Evo recimo taj EE, dali smo svaki neke smešne pare ali boga pitaj da li ćemo ikada videti to čudo a da smo dali više nešto novca danas bi bar imali majicu da se širimo okolo i lupamo deci macole.
Ako ovaj bizmis plan ne valja onda nešto drugo, ali samo nemojte da mi budemo neprofitni sami za sebe a da neki padobranci opušteno puštaju stvari na prodaju.
Ovo sve od čoveka koji je sam sebi štampao majice.