dakle ovako - posto sam uz malo vise muka uspeo da instaliram slackware linux ver. 12.1 sa x-window na mom starom dobrom powerbook-u g3 (wallstreet); da pitam dokle su stigle one knjige - pre svega mislim na onu iz dva dela ‘unix punom snagom’. takodje me interesuje na kom je nivou ona ‘linux za neupucene’, tako da bi i ona mogla da dodje u obzir da se pogleda dok se ona obimnija jos proucava. da napomenem, nema zurbe jer mi je problem transfer.
takodje, ako je nekom potreban neki savet u vezi instalacije nekog linux-a na neki stariji Mac, neka se javi, imam i razne instalacije sto sam skidao i narezivao - ubuntu, kubuntu, xubuntu, debian, slack ...
P.S. Ja bih porucio sa Amazona o iPhone programiranju pa ako moze neki savet?
Nisam gledao ovu temu do sad, pa zato kasni odgovor: knjige su out, predavanja su in 😊
Traži na iTunes U/Stanford University ceo kurs o iPhone programiranju.
Nisam gledao ovu temu do sad, pa zato kasni odgovor: knjige su out, predavanja su in 😊
Traži, ja skinuo to pre nedelju ili dve, ali se nema vremena za gledanje. Džaba je, narafski. I ogroman, a imaš i prateće PDF-ove ako baš voliš da čtaš. B)
@Cvrcak
Ne znam kako da ti objasnim na kom je nivou ova knjiga- u naslovu joj stoji ‘Za neupucene’ 😊 znaci pokriva neke osnove i baznu teoriju koja se tice unix-olikih sistema. Knjiga ima saljive naslove i na neki ‘zabavan’ nacin pokusava da objasni stvari koje se ticu date tematike.
Evo ti link za amazon pa pogledaj opis knjige.
Slobodno se javi na mail pa da smislimo neki nacin da je dobacimo do tebe, naravno ako si zainteresovan…
Traži, ja skinuo to pre nedelju ili dve, ali se nema vremena za gledanje. Džaba je, narafski. I ogroman, a imaš i prateće PDF-ove ako baš voliš da čtaš. B)
Izgleda da je Cika Kosta bio brzi od mene, on je izgleda ovo nasao i sada skida. Dogovorili smo se da malo zajedno radimo na ovome…u drustvu je zabavnije 😊
Devojka i ja smo imali ideju da prvo krenemo sa Obj-C-om, pa onda kad to ‘savladamo’ da se možemo smelije i lakše upustiti u priču sa iPhone aplikacijama 😊
Tačnije, ona hoće da uč bilo koji jezik, jer joj se nešto uč, a znajući je, biće bolja od mene, ma kakva moja motivacija bila :D