Preko Wireless-a koristim net, e sad imam problem koji sam danas primetio a to je da kada odem na sajt: http://www.planplus.rs on me diskonektuje, dal se to jos nekom mozda desava (sa nekim drugim sajtom il probajte ovaj pa javite)
Sve mi je update-ovano, Safari version 4.0.4
Ovo je već drugo slično pitanje, jedno je bilo pre nekog vremena, i uopšte mi nije jasno kakve veze ima sajt koji posećuješ sa kvalitetom wireless mreže? Tu je nešto drugo problem, definitivno, a ne sajt koji posećuješ.
Prijatelju znam i ja to ali mi nije jasno kako i zasto imam taj problem i da jeste drugo slicno pitanje tako da moze da se brise ako niko nema sta da kaze, ostavi ga jos dan pa ga slobodno brisi 😉
Sve sam probao sa safarijem i koristim Little Snitch jel moze tu da bude problem, koliko znam dozvolio sam mu konekcije, a meni se jednostavno diskonektuje sa mreze, koristim ruter al na njemu je sve ok.
Ako ne uspem da saznam sta je doci cu na sledece okupljanje pa cu pokazati problem.
Pa nemoj misliti, nego isključ Little Snitch i vidi šta se dešava.
Iskreno, mene je toliko počeo da smara da sam ga isključo ... previše je naporan a nemam sad vremena da ga podešavam.
Jedna greška i gotovo.
-Donesi neki drugi računar (Mac) i konektuj ga preko wireless-a, ako tako radi ruter je ok.
-Probaj sa nekim proxy-em da pristupiš tom sajtu čsto da vidiš da se možda ip adrese ne tripuju ili šta već (ovo nije sigurno al probaj i to).
-Sa svojim računarom probaj neku drugu vrstu interneta (adsl ili cable) i vidi da li radi net sa tim sajtom.
-Reinstaliraj OS X ili napravi zasebnu particiju i instaliraj OS X ali ne vrši update Safarija niti Airporta čsto da proveriš da se to ne dešava zbog update-a.
-Deinstaliraj Safari sa nekom aplikacijom kao npr. free AppCleaner ili nekom drugom, instaliraj verziju pre najnovije, da proveriš da nije problem u poslednjoj verziji Safarija.
A imaš i iPhone da li ti se na njemu dešava da ti se diskonektuje sa mreže?
Ako na njemu nema problema onda je definitivno nešto sa AirPort-om(njegovim podešavanjem ili tome slično).
Uradi Archive&Install pa vidi što Mare kaže kako se ponaša bez da ga update-uješ.
Pre nego što reinstaliraš sistem, napravi novog korisnika, pa probaj preko njega na isti sajt. Kraće traje. A onda drugu mašinu na svojoj mreži i svoju na drugoj.
Hvala svima na savetima, predlozima: evo probao sam sa iphone-om i sve je ok, e sad dal je to onda do mac-a i gde je problem….? ne bi bas da reinstaliram os.
Zato sam ti i rekao da prvo probaš da napraviš novog korisnika, pa da iz Safarija sa njega probaš istu stvar. Tako ćeš znati da li je problem samo u tvom korisniku i nekom od podešavanja ili je problem sistem-wide.
Ako je system-wide, onda je lakše, jer uradiš archive&install (sada je to samo obična reinstalacija, a podaci ti ostanu na mestu); a ukoliko je problem samo do tvog korisnika, onda ćeš morati menjati korisnika, pa u novog prebacivati polagano svoje podatke.
Danas sam imao dva racunara na Wi-Fi mrezi i kada mi se na mac-u desilo ono da me izbaci sa mreze izbacio je i drugi racunar i da i iPhone koji je takodje bio konektovan, znaci cela mreza mi pukne i ne mogu da se odmah konektujem nego moram da iskljucim skroz Wi-Fi na mac-u pa kada ga ponovo ukljucim onda biram mrezu i konektuje me.