Kao što piše u naslovu, treba mi FireWire 400 enclosure da instaliram Leoparda na iBook G4. Najbolje bi bilo kada bi mi neko pozajmio 2,5’ ili 3,5’ SATA enclosure da reinstaliram sistem na dan, dva, s obzirom da mi je samo za to treba - iBook onda ide na doboš.
Može i neka smernica gde ima da se eventualno kupi neki firewire enclosure, a da ne moram da prodam bubreg za isti.
Hajde ljudi, ima li neko, častiću ga nekim lepim poklonom, idu praznici, vreme je darivanja.😛
Što ne zoveš da ti donesem onaj tvoj? 😊
Sutra naveče sam u Bgdu, a prekosutra idem za Divčbare, pa se možemo naći u tom razdoblju ili od 04. januara pa na dalje.
Posle 04. definitivno, ne mogu sutra.
Ali treba mi uz enclosure i hard, s obzirom da je taj LC IDE enclosure, a ja nemam nijedan IDE hard (zato sam i napisao SATA enclosure).
Ako možeš da mi uzajmiš sve u kompletu na dan, dva, da napravim bootabilnu instalaciju na hardu baš bi mi pomogao.
Pozz i SRE?NA NOVA GODINA.
Pošto izgleda da neće da može sa ovim kablom molba ostaje.
Ako neko ima firewire 400 SATA enclosure bio bih mu veoma zahvalan da mi pozajmi na izvesno vreme da uradim operaciju instalacije OS X-a.
Unapred hvala.
Pošto izgleda da neće da može sa ovim kablom molba ostaje.
Ako neko ima firewire 400 SATA enclosure bio bih mu veoma zahvalan da mi pozajmi na izvesno vreme da uradim operaciju instalacije OS X-a.
Unapred hvala.
Srđane, javi se pa da se dogovorimo. Imam ja WD 500GB sa USB/FW konekcijom… 0.6.3.3.9.4.3.6.9, samo nemoj prije 11-12, pliz…
Sad sam se setio da akciju mogu da odradim i na drugi načn:
povežem svoj mac mini sa iBook-om preko fw800-fw400 kabla, prebacim iBook u target mod, preko ccc-a sa minija instaliram leopard na iBook hard disk i to je to. samo što nemam ovaj kabl, tj. još uvek ne, naručo sam ga preko net-a. kako se ovoga nisam setio?
Inače, tebi castor hvala (carma); čućemo se danas.
Ukoliko se ne snađeš, imam ja jedan IDE HDD, rado ću ti ga pozajmiti (naravno, dogovori se sa Mariom za enclosure).
Pozz
PS. Necu biti na forumu do nedelje posle podne.
Hvala obrade, imaš carmu od mene.
Videću da se dogovorim sa ?oletom (sorry ?ole, nisam mogao da se javim 31., ali se čujemo) da uzajmim taj enclosure sa hdd-om na 1 dan i instaliram sve što treba.
Još jednom ću da podvučem - OVO JE FORUM SA NAJBOLJIM LJUDIMA NA OVIM PROSTORIMA.
Još jednom SRETNA NOVA GODINA SVIMA:)
Hard je nabavljen ljubaznošću gorepomenutog člana ove zajednice, ?oleta iliti castora.
Hvala svima na predlozima i pomoč, naročto userima lepshi i obrad.