1 2 3 > 
1 of 3
Da li ste za to da se zabrani komentarisanje cena?
Posted: 29 January 2010 02:46 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Da li ste za to da se zabrani komentarisanje cena na malim oglasima?

Na naslovnoj strani http://www.macserbia.org, u gornjem desnom uglu se nalazi anketa, pa vas molim da glasate shodno svom stavu.

Ispod možete, a ne morate obrazlagati svoj glas/stav.

Profile

Posted: 29 January 2010 03:06 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Kanacki wrote:

pa sta ima da se glasa, to je uzasno nepristojno da mu padne napamet da klikne replay i da pise jbt samo da napise da je skupo, a niti ce kupiti niti ga interesuje nego kao on pise jer je ‘majstor’
:sick:

Može biti i nepristojno i nedžentlmenski da se to javno prokomentariše, neko će samo prećutati, a neko će poslati privatnu poruku autoru oglasa sa savetom za korekciju.

Danas na onom oglasu nisam odreagovao jer su oba učesnika vrlo lepo odreagovala. Jedan je skrenuo pažnju na cenu i napravio poređenje, drugi je rekao da konkretno taj model drži cenu, ali da je svestan da će kupac ionako ponuditi koliko ima/želi, pa će nastaviti dalje. I obojica su bila u pravu. Kako sam auto oglasa nije dizao frku, nisam intervenisao.

Sa jedne strane znač imamo prodavce (i ja sam sâm često među njima) kojima uglavnom ne ide u prilog komentar na cenu, a sa druge strane imate kupce, takođe kolege članove foruma, koji isto tako imaju pravo da znaju da postoji neka alternativa, da je nešto preskupo ili da može jeftinije.

Kako god da odlučte, zakinućete nekoga. Zato kažem da je najbolje da se odluč po principu većine.

Profile

Posted: 29 January 2010 03:35 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ja sam za to da se komentarišu oglasi, to nas i razlikuje od PC Berze i sličnih.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 29 January 2010 06:19 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

^+1

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 29 January 2010 07:54 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Darko Selaković wrote:

Ja sam za to da se komentarišu oglasi, to nas i razlikuje od PC Berze i sličnih.

I ja.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 January 2010 11:02 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ja sam protiv zabrana svih vrsta, uvek i svuda. Uvek me teraju da u inat radim to što ne treba 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 29 January 2010 11:14 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Naravno, sloboda govora, ne bih da filozofriam o tome.
OK, mora da se zna i granica, jasno je.
Mesto te granice izaziva epske reakcije.
Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta ćudi… Ja recimo ne bih brisao NIŠTA.

btw, na forumu koji sam ja uređivao nekada davno, ne samo da se ništa nije brisalo, već je ona automatska prepravka za psovke prepravljala normalne reč u budalaštine

Ali, kad se već briše, obrisao bih i baću koji je dušebrižnički komentarisao cenu. Mariovi argumenti stoje, i to je NEGDE ok. Ali ja prosto NE VOLIM fino podšišivanje. To mi nekako štreberski, najblaže rečeno. Ili red, ili rokanje. Ne redić i rokanjce.

Kompromis MOŽDA može da bude da se ne briše ništa, a da se NEPOZVANI komentatori, sa sve nama što im vadimo mast, prebacuju na neko smetlište, ako se neko pobuni ili ako to nekom smeta. Stara forumaška praksa. Evo upravo je Darko postavio oglas na kojem želi diskusiju o ceni, recimo. Ne znam da li čovek koji se potrudio da slika onaj sjajni powerbook želi da se priča širi.

Ja svakako mislim da je priča dobra, ako ništa drugo diže oglas na vrh. Ali onda bez brisanja. Svaki post govori o svom autoru, i ne bi trebalo ubijati tu živost. Zbog nje i volim ovaj forum.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 29 January 2010 11:35 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

sto ljudi sto cudi, sto zena dvesta sisa ...

drdra wrote:

Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta ćudi…

nek se komentarise, ali bez onih extremnih nipodostavajucih varijanti - kad se nadje neko pozvan da deli packe i pamet.

Profile

Posted: 29 January 2010 01:29 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Mislim da je drdra tačno znao šta piše…:silly:

Nek se komentariše, svakako će poslednji kontakt biti kupac-prodavac, a komentari mogu da pomognu i jednim i drugim: prvi da se informišu, a drugi da se obuzdaju!

Profile

Posted: 10 February 2010 12:21 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A da se prvo uvede taj novi forum/sajt/engine sta vec pa da se onda ova tema aktivira 💋

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 15 May 2010 09:42 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A da se uvede pravilo da onaj koji postavlja oglas navede da li dozvoljava da se komentarise ili ne. Ako zamoli u samom oglasu da se ne komentarise nego da se on kontaktira direktno onda svaki komentar koji se pojavi da admin odma izbrise, a ako ne zabrani komentarisanje da ljudi slobodno komentarisu. Ovo bi bio nek vid demokratije.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 August 2010 11:28 AM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2010-06-11

Mislim da postoji jasno razlikovanje izmedju objektivnog i dobronamernog komentarisanja oglasa i same cene( dobronamernog u smislu da svima ta nova imformacija moze da koristi, u cilju bolje kupovine) i onog komentarisanja gde samo ubijamo oglas i neciji pokusaj otezavamo. Inace sloboda svakako treba da postoji, ali ne i sloboda da od ovako dobrog foruma napravimo nesto bzv.

Profile

Posted: 02 August 2010 04:43 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

nekakva je kriza nekakvoga morala drug

no ako hoces da izmjenis tijelo svog oglasa,pisi na pm

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 02 August 2010 06:10 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

Markooo wrote:

A da se uvede pravilo da onaj koji postavlja oglas navede da li dozvoljava da se komentarise ili ne…

Apsolutno se slažem!!!

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 24 May 2011 11:58 PM   [ # 14 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2011-04-22

Treba doneti isti set pravila kao na bencu i sredice se oglasi za 5 minuta. Ovako, samo preprodavci i to smaraci koji rade bump cim im oglas padne 2 teme ispod. Pogledajte samo onog smaraca sa apple tv oglasom - aktuelno - aktuelno - aktuelno - aktuelno. Aman, ako nekoga interesuje, pitace preko PM da li je i dalje aktuelno.  Ovakva pravila odgovaraju samo preprodavcima. Ta zabrana komentarisanja treba da se odnosi i na postavljaca, ne samo na ostale clanove foruma. Ako se zabrani samo clanovima da komentarisu, to samo znaci da niko ne moze da im kaze da su lesinari, a oni mogu da guse do nakosutra sa aktuelno - jos uvek aktuelno - bas sam do jaja, aktuelno - samo jos ove nedelje, aktuelno - samo u vasem gradu, aktuelno…..

1. 1 oglas u 7 dana
2. Nema komentarisanja oglasa i menjanje oglasa je dozvoljeno samo prvih 24h i to samo zbog promene cene i eventualno prodatih stvari. Samo edit-om.
3. Maksimum 10 jedinki u oglasu

No, kao sto sam i ranije rekao, mere protiv preprodavaca i komercijalizacije oglasa uopste odgovaraju i nekim moderatorima, mozda i administratorima i cisto sumnjam da ovo sto pricam ima poente, ali treba reci sta ne valja. Tuzno je sto ovaj forum lici na krstaricu.

Profile

Posted: 25 May 2011 02:09 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

centrino wrote:

3. Maksimum 10 jedinki u oglasu

Sta su jedinke? :blink:

Profile

1 2 3 > 
1 of 3