No, kao sto sam i ranije rekao, mere protiv preprodavaca i komercijalizacije oglasa uopste odgovaraju i nekim moderatorima, mozda i administratorima i cisto sumnjam da ovo sto pricam ima poente, ali treba reci sta ne valja. Tuzno je sto ovaj forum lici na krstaricu.
Nema poente jer govoriš neistine. U tom smislu slobodno idi na Benchmark ko ti se ovde ne sviđa,
Da ponovim, ko god ima ideje o uvođenju nekih restriktivnijih pravila, neka se prvo ponudi da uređuje oglase.
komentarisanje cena je dobra stvar. Takodje moze biti i losa, ukoliko se zapocne rasprava, pogotovo onakva kakva odbija moguce kupce (poput one na Mariovoj temi, gde se raspravljalo dve strane o garanciji).
Nisam tacno siguran kakva ovlascenja imaju administratori na ovom simpleboard sistemu, ali je prilicno sigurno da prelaskom na novi forum mora da se resi problem bumpovanja.
Sto se tice brisanja, ja sam protiv toga, sem ako je stvarno potrebno. Uvek treba upotrebiti alternativu, tipa one poruke sa doticne Mariove teme, prebaciti u odgovarajucu temu…
No, kao sto sam i ranije rekao, mere protiv preprodavaca i komercijalizacije oglasa uopste odgovaraju i nekim moderatorima, mozda i administratorima i cisto sumnjam da ovo sto pricam ima poente, ali treba reci sta ne valja. Tuzno je sto ovaj forum lici na krstaricu.
Nema poente jer govoriš neistine. U tom smislu slobodno idi na Benchmark ko ti se ovde ne sviđa,
Da ponovim, ko god ima ideje o uvođenju nekih restriktivnijih pravila, neka se prvo ponudi da uređuje oglase.
Rekao sam mozda za admine, ali pola moderatora se bave preprodajom…ili gresim..
I sto ste uostalom tako osetljivi na kritike koje su krajnje konstruktivne? Mac zajednica u Srbiji se svaki dan uvecava i na kraju krajeva, ni sada nije zanemarljiva. Zasto ovaj site ne bi imao perspektivu? Ovako je sigurno nema.
Ton Mikijeve poruke je ispao ‘osetljiv’ zato što smo slične predloge čuli mnogo puta do sada, a rešenje nije tako jednostavno. Prvi sam se potrudio da osmislim pravila za oglašavanje kako bi ovaj forum bio pregledniji. Na žalost, Bench ima drugi forumski softver, koji nudi znatno veću kontrolu. Mi smo ovde još uvek primorani da sve to radimo ručno.
Sve i da ne moramo da radimo ručno, što članovi sajta ne bi mogli da se bave i preprodajom, jel’ to zabranjeno možda?
Kome se ne sviđa, mogao bi prvo da dođe na neki od sastanaka da se upozna sa ostalima, pa da onda ocenjuje ko je preprodavac ili ne. Ako mu se i dalje ne sviđa, šta da mu radim.
O perspektivama sajta i pored toga što je ružan ovakav kakav je, što je softver odvratan i što ima ‘preprodavaca’, imamo između 1050 i 1150 jedinstvenih poseta dnevno.
softver ce se srediti, izgled ce se srediti (kada budes imao vremena Milane, mailuj me, Mario je video sta sam radio, i rekao bih d amu se svidelo). Preprodavci… Znate kako, bilo bi bajka da se zasnivamo na tome da eto dobri korisnici maca zele da prodaju svoje ljubimce, pa mi svi nesot slatko kupujemo i prodajemo, ali realnost je da je uz preprodavce daleko veca ponuda. U prevodu, koga briga za 50-100eur (zavisi sta kupujes); ako ces ga naci za 2h a ne 10ak dana cekati na pravi oglas.
U svakom slucaju, zar nije perspektiva svake korisnicke grupe, da pomazu jedni drugima, dele vreme, i uz sve to zabavljaju se. Pored svega toga, mi eto imamo i oglase, koji ne samo da privlace gomilu ljudi (ja prvi); vec i pomazu mnogo u posetama. 1000 poseta nije bog zna sta, ali NIKAKO nije malo.
Ovakav forum, sa ovom tematikom i sa 1000-2000 poseta dnevno, moze fine pare na banere da uzme, da otplati racune.
Imamo sastanke, imamo radionice, imamo gnezdo na webu…
A i koliko sam primetio, ni jedna ozbiljnija svadja nije izbila u poslednjih mesec dana.
Meni je sajt jednostavno odlican…daleko bolji od svih drugih foruma i pregledniji…e sad ja pricam sa strane korisnika a ne moderatora,to vec ne znam kakvo je stanje.
A sto se tice komentarisanja oglasa ponavljam ne treba nikad To ukinuti….kad vidim kako se neko provali sa cenom,tako da mene koji sedim kuci bude sramota,i treba ga cimati i dati ljudima link gde ima novo po istoj ceni!?
A preprodaja nije ilegalna,pa sta ako neko moze da premosti neki proizvod…blago njemu!
Ajd’ sada razmisli sta si rekao…U kom univerzumu je daleko pregledniji od svih ostalih foruma? Mislim, i ljudi koji su ga radili kazu da nije bas najpregledniji, ali to se da vremenom srediti i potpuno razumem kada se nema para
Nema potrebe da razmisljam puno o tome,kazem ono sto mislim….za razliku od bencmark-a i krstarice meni se ovakav forum daleko vise svidja….mali je ,dobro razgranat, odlicne boje,ne preterivanje sa detaljima koji me guse i potpuno kontrola nad sopstvenim postovima….sto se mene tice odlicno tebi ako se ne svidja slobodno idi na neki drugi i uzivaj u njemu, ja ga stvarno ne bih puno menjao…mozda neke sitnice ali meni je daleko originalniji od mnogih….mozda je to bila cita slucajnost od onih koji su pravili forum ali je super….