‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 10
iPhone 4G ?
Posted: 20 April 2010 08:30 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Miroslav wrote:

Mislim da će obavezno imati:
A4 1gHz procesor
512 ram-a
480x800 rezoluciju oled ekrana

Za procesor mislim da si promašio ali bilo bi super da si u pravu, za RAM - iz tvojih usta u Višnuove uši a ekran je gotovo izvesno da će biti 960x640.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 20 April 2010 09:27 PM   [ # 47 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-09-25

Pojavio se i na Aukcijskom sajtu 😉

http://www.kupujemprodajem.com/Ovo-je-sledeci-Apple-iPhone—209079-oglas.htm

Profile

Posted: 20 April 2010 09:54 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Pa ne znam, ako bi se obazirali na druge firme koje već uveliko ubacuju 1gHz procesore u svoje telefone, i ako uzmemo u obzir da su dali ogromne pare za razvijanje tog A4 čpa meni je krajnje izvesno da će on biti u iPhone-u.

Ram memorija - isto tako. Sa iPhone OS 4.0 dobijamo i multitasking, Apple ne podnosi da išta čeka i secka na njihovim uređajima, trebaće dosta memorije da se strpa 10-ak aplikacija koje rade.

A ovaj ‘iPhone 4.0’ ima čak i standardne vijke kod konektora, to neće proći, tako da mislim da je ceo samo privremeno pakovanje koje može ali i ne mora da lič na sledeći iPhone HD (sviđa mi se kako zvuč ovo HD) 😊

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 20 April 2010 09:56 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

MacFreak wrote:

Pojavio se i na Aukcijskom sajtu 😉

http://www.kupujemprodajem.com/Ovo-je-sledeci-Apple-iPhone—209079-oglas.htm

ahahhahaa :laugh: :laugh:
Ali najjaci deo

‘(960x640 sa “ Connect to iTunes” ekranom u mnogo većoj rezoluciji nego kod 3GS)’

dobar ovaj Connect to iTunes ekran :lol: :laugh:

Profile

Posted: 20 April 2010 11:44 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Miroslav wrote:

Ne pominju unutrašnjost i komponente. Mislim da će obavezno imati:
A4 1gHz procesor
512 ram-a
480x800 rezoluciju oled ekrana

Mislim da sasvim sigurno *neće* imati niti OLED niti tu rezoluciju. 😊 OLED, AMOLED i slično je njesra tehnologija. Kupiš telefon sa *OLED ekranom pa dobiješ i priručni šator da ga ubaciš unutra kada te neko zove napolju, da možeš da vidiš ko te zove. 😉 O reprodukciji boja da ne pričam. Nema ama baš nikakve šanse da takvo nešto Apple uturi u iPhone.

Za ovo ostalo, ne znam, sve je moguće.

Profile

Posted: 21 April 2010 04:20 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Sorry na grubost ali prichash gluposti. Razlika izmedju LED i OLED ekrana je u tome shto OLED koristi daleko manje struje i nezahteva backlight a pruza veci kontrast. To se nadoknadjuje njegovom skupljom cenom izrade jer je film za OrganicLED diode, kao shto i ime kaze, organskog porekla. Sama slika na ekranu je daleko bolja. AMOLED je opet to isto sam sa Active Matrix-om.

OLED je buducnost koliko i SSDiskovi i jedino pitanje je kada ce postati pristupachni shirim masama.

http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_LED
http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

Da li ce Apple da ugradi OLED u 4th gen iPhone? Teshko. Svaki update je imao istu cenu a sa OLED-om bi trenutno ta cena morala biti malo vishlja shto verujem da nece uchiniti. Peta ili verovatnije shesta generacija ce imati OLED i baterija ce ti trajati mesec dana (jer ce i baterija biti daleko bolja).

Post edited by: jeeStyle, at: 2010/04/21 16:29

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 21 April 2010 06:44 PM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Da li ce Apple da ugradi OLED u 4th gen iPhone? Teshko. Svaki update je imao istu cenu a sa OLED-om bi trenutno ta cena morala biti malo vishlja

apsolutno ne mora da znaci,ako u ponudi imas proizvod cija ocekivana prodaja prevazilazi pola miliona jedinica u prvih pola mjeseca.
kolicina drasticno obara nabavnu cijenu materijala.
apple sada jedino na tome moze da odrzava prednost na odnosu na konkurenciju koja pristize,sve bolje dizajnirana i sa sve boljim softverom.
ali mala li je to prednost…

Edit: malo mi je glupo sto kad ispravljam neki znak interpukcije dolje odmah ostane post edited by…kao magareca kapa umanjuje ozbiljnost teksta koji je neko unio.
nismo djeca sad,pa da mijenjamo tekst sustinski ako nas neko prozove u nastavku

Post edited by: bu2nin, at: 2010/04/21 18:50

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 21 April 2010 09:08 PM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

jeeStyle wrote:

Sorry na grubost ali prichash gluposti. Razlika izmedju LED i OLED ekrana je u tome shto OLED koristi daleko manje struje i nezahteva backlight a pruza veci kontrast. To se nadoknadjuje njegovom skupljom cenom izrade jer je film za OrganicLED diode, kao shto i ime kaze, organskog porekla. Sama slika na ekranu je daleko bolja. AMOLED je opet to isto sam sa Active Matrix-om.

Vrlo moguće da lupetam, jer nisam video uživo, no sudeći po komentaru iz teksta:

http://www.engadget.com/2010/04/19/droid-incredible-review/

koji glasi:

‘we disliked the color intensity on the Incredible just as we did on the Nexus One. Reds and oranges, in particularly, look overwhelmingly saturated here, and other colors aren’t truly represented. It’s just too colorful, if you can believe it. Another somewhat major issue that we struggled with on the Incredible (just as we did on the Nexus One) was the awful screen visibility in bright daylight. We had numerous occasions where we simply could not answer a call or take a picture due to the AMOLED display’s poor showing outdoors. In overcast settings (such as the one above) it was usually bearable, and If you crank the brightness all the way up on sunnier days you can get some visibility, though once you’re outside and can’t see the display, that’s a bit of a challenge. In all honesty, we love certain aspects of these screens, but we’re perplexed as to why HTC continues to use this same display when it’s clear the daylight performance is hamstrung.’

(naglašavanje moje)
Takođe i galerija slika:
http://www.engadget.com/photos/droid-incredible-hands-on/#2905081

Po meni je to čsto njesra, te takvo nešto Apple nikada neće staviti na iPhone.

Zamisli samo Jobsa na ulici kako zadiže cvike i čkilji u ekran, savija se da napravi senku i ne znam šta - bacio bi ga u prvu kantu. 😊

Profile

Posted: 21 April 2010 10:19 PM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Iznesi unibody mac sa standardnim apple ekranom napolje kada je jako sunce pa vidi šta se dešava…

A što se tiče boja, kažu iz HTC-a da su njihovi ekrani posebno podešeni što se tiče tih boja. To je, kako kažu, napravljeno da boje više odgovaraju ljudskom oku iako nisu tehnički najpreciznije.

Ako uzmemo u obzir da telefon nije aparat za digitalni dizajn, meni je ovo sasvim uredu.

Nema boljeg rešenja od AMOLED ekrana na tržištu, nemaju puno izbora, a problem sa bojama i odsjajem može da se reši njihovim dodatnim podešavanjima i doradom.

Sve jedno rezolucija ide gore. Pitam se koliko će smeti to da rade?
Evo trik pitanja: Sa iPhone OS 4.0 već su maltene izbacili sve telefone osim 3GS-a, dal će jačom rezolucijom omogućiti da ni ljudi sa 3GS-om neće moći da pokrenu nove HD aplikacije? I dal će 4G moći da gura iPad aplikacije (HD)?

Signature 

Profile

Posted: 21 April 2010 10:24 PM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Kod ta dva telefona je problem koji se pojavljuje svuda a to su losha folija i losha kalibracija. Apple svakako ne bi ni jedno ni drugo uradio loshe.
Ja verujem da je slika losha na ova dva telefona ali sam siguran da je problem kombinacija u softveru i/ili hardveru.

Isti sluchaj je i sa klasichnim touch ekranom. Gomila proizvodjacha ima iste ili veoma slichne ekrane koje i Apple ugradjuje ali Apple je daleko vishe dogurao u razvoju softvera za te iste ekrane.

Primer:
http://www.engadget.com/2010/03/24/moto-touchscreen-comparison-recruits-robotic-implements-for-heig/

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 21 April 2010 10:31 PM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-28

Miroslav wrote:

Evo trik pitanja: Sa iPhone OS 4.0 već su maltene izbacili sve telefone osim 3GS-a, dal će jačom rezolucijom omogućiti da ni ljudi sa 3GS-om neće moći da pokrenu nove HD aplikacije? I dal će 4G moći da gura iPad aplikacije (HD)?

To je vec resheno. Aplikacija i za iPhone i za iPad moze biti u jednom fajlu. Znachi odgovor na tvoje pitanje je - zavisice od developera.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 22 April 2010 10:09 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

Miroslav wrote:

Iznesi unibody mac sa standardnim apple ekranom napolje kada je jako sunce pa vidi šta se dešava…

Nemam unibody mac, pa ne mogu da probam. MBP iz 2007-e (non glossy) se koristi bez ikakvih problema na bilo kakvom osvetljenju okoline.

iPhone 3G koji imam, sa sve ovim staklom preko, je sjajan napolju, sa 100% osvetljenjem se sve savršeno vidi. U zatvorenim i tamnijim uslovima, koristim obično 10-15% osvetljenja.

Zato se uopšte ne slažem s ovim:

Nema boljeg rešenja od AMOLED ekrana na tržištu, nemaju puno izbora, a problem sa bojama i odsjajem može da se reši njihovim dodatnim podešavanjima i doradom.

Lošije karakteristike a znatno skuplji - teško da može biti najbolji na tržištu. Može da ima najveći potencijal (ne znam, hipotetički pričam) ali najbolji na tržištu ne. To je kategorija poređenja koja ima smisla jedino kada se priča o datom momentu - *OLED sada to nije ni blizu.

Sve jedno rezolucija ide gore. Pitam se koliko će smeti to da rade?

Zavisi od developera kako reši. Apple forsira universal aplikacije i Xcode je urađen tako da te tera da radiš universal apps, što me baš nervira jer nije uvek pravo rešenje.

No, da odgovorim - ako napraviš iPad only aplikaciju, samo tu će i raditi. Ako napraviš samo iPhone HD (ili kako će se već zvati); onda je diskutabilno, treba videti kakva će biti implementacija u OS-u, tj. da li će raditi downscaling slika i viewova.

Sumnjam da će novi iPhone imati iPad rezoluciju i verujem da će biti tačno 2x više piksela po svakoj dimenziji u odnosu na sadašnji iPhone.

Ne smatram da je 3G ‘izbačen’ ako neće imati sve mogućnosti koje OS 4 donosi. To je cena napretka i nemam problem s tim. Postoji neka donja granica hardvera kada prosto moraš da odlučš da je to premalo i da ne želiš da imaš veliki broj korisnika koji tvrde da je tvoj novi shiny proizvod loš, jer na njihovom hardveru loše radi. Teška odluka, ali mogu u potpunosti da je razumem.
Snow Leopard na iBook G4 (moj prvi Mac, kupljen u firmi) sa 256 MB RAM-a je besmislen. Ali SL na mom 3 godine starom MBP radi *bolje* nego Leopard sa kojim je kupljen. Jer taj MBP ima 4GB RAM-a, pristojan procesor (C2D 2.2) i pristojnu grafiku (8600GT).

iPhone 2G i 3G su prosto prve generacije proizvoda, kada je planirano i rađeno za znatno manji planirani broj primeraka (te slabiji hardver da bi se postigla isplativost). Taj hardver je spor i limitiran i samim tim ni ne očekujem da novi OS radi na istima.

Ni onaj prvi Android (G1 beše) ne može da tera sadašnji 2.1 OS, ako sam dobro ispratio. Uobičajena stvar u tehnologiji.

Profile

Posted: 22 April 2010 02:42 PM   [ # 58 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  37
Joined  2008-09-18

aleck wrote:

iPhone 2G i 3G su prosto prve generacije proizvoda, kada je planirano i rađeno za znatno manji planirani broj primeraka (te slabiji hardver da bi se postigla isplativost). Taj hardver je spor i limitiran i samim tim ni ne očekujem da novi OS radi na istima.

Ni onaj prvi Android (G1 beše) ne može da tera sadašnji 2.1 OS, ako sam dobro ispratio. Uobičajena stvar u tehnologiji.

Jedna stvar je kad ti ne radi na iPhone-u od pre tri godine a druga kad ne radi na iPod-u koji si kupio pre 8 meseci. Ipak je malo previse reci da je tehonologija od pre 8 meseci obsolete

Signature 

&#63743;Mac Pro (2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon)
&#63743;MacBook Pro (Early 2008

Profile

Posted: 22 April 2010 03:03 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-04-01

nemesismmx wrote:

Jedna stvar je kad ti ne radi na iPhone-u od pre tri godine a druga kad ne radi na iPod-u koji si kupio pre 8 meseci. Ipak je malo previse reci da je tehonologija od pre 8 meseci obsolete

Slažem se, njesra. Glupo je što iPod Touch 8GB i dalje prodaju, a to je ipak prethodna generacija, a što najveći broj kupaca pojma nema. :s

Profile

Posted: 22 April 2010 06:25 PM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-04

Na to sam i ciljao. Malo su ga preterali.

Ko meni garantuje da ću, ako dam 800 eura za najnoviji telefon izdržati sa njim i godinu dana? Malo je previše cimanja.

A što se Androida tiče, skoro svi telefoni podržavaju novi android 2.1 sistem, samo što oni slabiji grcaju sa njim i koče se ko ludi. Znač da niko ne zabranjuje, možeš imati najnovije, ali postoje ograničenja.

Sa druge strane Apple zabranjuje da na 3G-u koristiš multitasking, koja glupost. Neće mi smetati ako telefon štucne tu i tamo, i videću koliko smem aplikacija da pustim da rade a da telefon i dalje šljaka dobro, nemoj mi zabranjivati zato što ću možda da preteram.

Ima dosta firmi koje se bore sa ovim problemima, ali za firmu koja je sama proizvođač i hardvera i softvera malo prebrzo gaze svoje aparate…

To je samo moje mišljenje, možda nekome nije problem da plati za novi čm on izađe, ali meni je bogami problem.

Signature 

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 10