mail server - kerio
Posted: 01 March 2007 09:29 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2005-04-28

kad god mi bude neka muka od exima i slicnih g… (luposti da ne pomisli neko nesto drugo:)) prosto pozelim da vidim da se pojavilo nesto kasvetno.
Sasvim slucajno sam video Kerio mail server (i za verziju Mac!). E sada ide zaplet, do tamo me je dobacio link sa 4D sajta (gde si Miki?); i citam da je Kerio zapravo kupio 4D.
Ako je to sve tako, onda imamo Mikija koji ce sve to da nam potvrdi iz prve ruke 😊...
Ako sam dobro razumeo sa sajta, Kerio nudi cak i nesto sto potpuno lici na Microsoftov OWA (bas ima jedan screen dump sa Safarijem); GUI, AV/Antispam…

btw. ja sam godinama fasciniran ovom firmom koja je od jednog winroute programcica postala svetsko ime (Americki san na ceski nacin 😊)

Profile

Posted: 01 March 2007 11:01 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Kerio je kupio samo WebSTAR Suite od 4D-a i, praktično, ga ugasio. Inače, prave svoj mail server za Mac OS X (i Windows i Linux). Elem, nisu kupili 4D već samo jedan ‘njihov’ softver (ni 4D nije originalno razvio WebSTAR već ga je i on kupio pa nastavio da razvija, napraviše Mac OS X verziju).

BTW, verovali ili ne, u Srbiji su prodate četiri licence za WebSTAR. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 March 2007 07:28 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

iskreno, ne razumem to 4 (tek ili vec :blink: )...
nego da se vratim na mail servere, jeste kerio super, ali kada sam video cene licenci, odmah mi je bilo jasno da je to samo za korporativne primene (i to sa malo radnika, obzirom na cene); sto ga ne cini nikako pogodnim za ono sto bi meni trebalo - web hosting, gde prakticno ide unlimited broj naloga.
Onda razmisljam dalje, pa mi pade napamet da sam sebi posaljem mail (.(JavaScript must be enabled to view this email address)) i vidim da je Postfix, kakva su Miki iskustva sa njim?

Profile

Posted: 03 March 2007 01:27 PM   [ # 3 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  42
Joined  2005-05-01

vidim da je Postfix

moje preporuke 😉))

Profile

Posted: 04 March 2007 11:25 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

strahinja wrote:

iskreno, ne razumem to 4 (tek ili vec :blink: )...

S obzirom da je isti zahtevao Maca na nekoj stalnoj i brzoj vezi ka Internetu, onda je već. B)

Onda razmisljam dalje, pa mi pade napamet da sam sebi posaljem mail (.(JavaScript must be enabled to view this email address)) i vidim da je Postfix, kakva su Miki iskustva sa njim?

Imaš još skuplje, CommuniGate. B) Što se Postfixa tiče, reč je o standardnoj instalaciji koja dolazi uz Mac OS X Server. Ovaj Pantherov je dobar ovako out of the box za firme, ali za klasičan hosting si primoran da se baviš komandnom linijom (npr. za virtuelne domene). To ne znač da ne možeš da hostuješ više domena tako što ćeš sa par klikova da napraviš više domena, ali ako imaš domen1.com i domen2.com kada kreiraš nalog mojkorisnik odmah imaš mail naloge .(JavaScript must be enabled to view this email address) i .(JavaScript must be enabled to view this email address). Da bi napravio prave virtuelne domene moraš u komandnu liniju. Onda za SpamAssasin i ClamAV moraš da ih kompajliraš i instaliraš iz Terminala. U Tiger serveru je to sve mnogo lakše.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 March 2007 03:43 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

pa meni se cini da bi prica sa mac serverima bila sjajna za korporativnu primenu - ima se web, mail, ftp… file server, jedan ili vise, kome treba extra - uvezu mu se masine u cluster…
Palo mi je napamet u jednoj firmi da predlozim da ostane DC W2K3 i jos jedna masina kao sekundarni DC (antivirus); a da se recimo urade u MAC Server varijanti uradi web, mail i cluster. Po mojoj racunici izaslo bi ih skoro 2 puta jeftinije. Jer kad se saberu cene hardvera + licence + AV (pa obnova na svakih godinu dana!)....
Sto se hostinga tice, kada bi npr. Plesk dao punu podrsku za Mac, onda bi to bila sasvim druga prica. Bas sam skocio da pogledam i imaju samo za PowerPC podrsku. Mozda bi i sa tim to bio sjajan ‘mali’ hosting..

Profile