Dosta me je smarala konverzija .bin/cue. image-a i bunarenje fajlova pa sam potražio neko elegantno rešenje. Pod ‘elegantno’ mislim da, sa jedne strane, ne moram da koristim onaj bloat od Toasta, a sa druge da stvar radi, što nije uvek slučaj kod saveta tipa ‘reimenuj .bin u .iso’ i sl.
Elem, na ovoj stranici jedan tip je kompajlirao unix konverter za Mac OS X, tako da se za par sekundi uz pomoć Terminala može konvertovati .bin u .iso i dalje mountovati uz pomoć Disk Utility-ja najnormalnije.
Detalji su na linku iznad a ovde samo u najkraćem šta je potrebno uraditi:
1. Download programčeta bchunk za Mac OS X: bchunk
2. Copy tamo gde mu je mesto:
sudo cp bchunk /usr/bin/
3. Koverzija u Terminalu:
bchunk fajl.bin fajl.cue fajl.iso
Uradio sam ovo više puta pre nego što sam uzeo da ispišem sve ovo i radi do jaja. Možda neko ne voli da se petlja s Terminalom ali ovo mi je neuporedivo bolje od instalacije stotina megabajta samo da bih mountovao bin image.
Napomena: bchunk u tački 2 i fajl.bin, fajl.cue i fajl.iso u tački 3. iz primera iznad su naravno putanje do fajlova. Dakle ili prvo cd u direktorijum u kome se nalazi bin ili pešaka full putanja, npr: /Users/user/Downloads/jebenibin.bin itd.
Ko ne zna ili neće da se mlati, na mestu gde treba učukati path može samo da prevuče fajl iz Findera u Terminal prozor i da cepa dalje.
U attachmetnu je kompajlirani fajl iz tačke 1. (ako prođe attach kod Mamba!)
E jesam glup kad se nadam. Ništa, skidajte sa linkova iznad.
Post edited by: DS_Store, at: 2010/03/03 05:52