Snow Leopard i iseckani Expose
Posted: 03 March 2010 09:38 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Imam instaliran Snow 10.6.2 i mali problem sa Expose-om koji se pojavi posle nekoliko dana negašenja. Expose jednostavno počne da secka, znač animacije ne idu onako glatko kao kada upalim komp. Dešavalo mi se i ranije na Leopard-u, ali tamo je bilo dovoljno da uradim Relaunch Finder-a i vrati se u normalu, ali ovde to ne pomaže, jedino restart i posle restarta je OK opet nekoliko dana.
Da li ima neki načn da se to reši bez rastarta? Nije da mi nešto smeta, ali ružno izgleda kada radim minimize ili bilo šta što povlač neku animaciju.

Profile

Posted: 03 March 2010 09:40 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Zaboravih napisati, MacPro prve generacije je u pitanju, sa 4GB rama.

Profile

Posted: 03 March 2010 10:30 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A kad počne tako seckati, koliko slobodnog RAM-a imaš?

Profile

Posted: 04 March 2010 12:02 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Trenutno je uptime 7 dana i imam slobodno oko 2GB rama, a i ja sam posumnjao na to , ali nije do toga. Kada secka uvek ima dosta slobodne memorije. Danas sam pokrenuo Call Of Duty i igrica je radila normalno, a po izlasku iz igrice i animacije su se vratile u normalu. Sve ide glatko opet. Ne znam u čemu je problem

Profile

Posted: 04 March 2010 12:05 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

I meni se to dešavalo kada mi ponestane ram memorije.
Iako imam i ja 4 GB, kada recimo na virtualnoj mašini poteram Linux, lagano se to pojede.
A i kod tebe to može biti slučaj ako radiš neki video rendering.

Kada zavšiš sa poslom, iako se aplikacije pogase MacOS ostavi keširane stvari u ram-u pa ti zato i kasnije secka.

Postoje komande kojima ćeš lagano očstiti keš iz memorije (potraži po netu lako ćeš naći komandu, skriptu ili skriptu za automato) i kada to odradiš neće ti trebati restart.

Mada ja mislim da to MacOS odradi sam, samo malo sačekaj i on će se sam povratiti.

Možda nešto ovog tipa pomogne: http://purityapp.com/

Post edited by: miroslav, at: 2010/03/04 00:11

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 04 March 2010 12:07 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Brate ako ti secka i na Snow Leopardu i na Leopardu onda ti nešto sa računarom nije u dure.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 04 March 2010 12:28 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Pa ne secka uvek, a još nisam provalio posle čega počne da brljavi. To mi se dešavalo i na MacBook-u, a tamo sam to rešavao Relaunch-om Finder-a na Leopard-u, a Snow nisam nikada probao na njemu. Sada radi normalno.
Hvala Miroslave za link.

Profile

Posted: 10 March 2010 05:51 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Čini mi se da se ti dešava zbog potpune popunjenosti VRAM memorije na grafičkoj kartici. Meni je na poslu hackintosh/10.5.6 sa q8200/6GB-RAM/nV8600GT-256MB i ovo mi se redovno dešava nakon 10-15 dana uptime-a. Obzirom da mašinu ne gasim baš kad ne moram, onda se to redovno dešava.

Pokušaj da se izloguješ i nazad da se uloguješ, trebalo bi da riješi većinu problema, jer koliko sam primjetio, ova radnja čsti dosta memorije, uključujući swap i grafičku memoriju.

Takođe, pokušaj da se šetaš između spejsova direktnim prečcama, umjesto korišćenjem ekspozea, mnogo bolje radi tako…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 01 April 2010 01:52 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

castor wrote:

Čini mi se da se ti dešava zbog potpune popunjenosti VRAM memorije na grafičkoj kartici. Meni je na poslu hackintosh/10.5.6 sa q8200/6GB-RAM/nV8600GT-256MB i ovo mi se redovno dešava nakon 10-15 dana uptime-a. Obzirom da mašinu ne gasim baš kad ne moram, onda se to redovno dešava.

Pokušaj da se izloguješ i nazad da se uloguješ, trebalo bi da riješi većinu problema, jer koliko sam primjetio, ova radnja čsti dosta memorije, uključujući swap i grafičku memoriju.

Takođe, pokušaj da se šetaš između spejsova direktnim prečcama, umjesto korišćenjem ekspozea, mnogo bolje radi tako…

Hvala Castore   😊  😊

Log Out rešava problem   😊

Karma!

Profile

‹‹ Hackintosh 10.4.6      MAC OS X SnowLeopard ››