Bolje da ga pakuju u kućište koje izgleda kao original, a ne neko ovako moderno, više bi ih prodali, garantujem, možda bih ga i ja, Spectrumovac, pazario. B)
😊
LJudi ja ga imam i dan danas radi,upalim ga 2 puta godišnje da mu proverim Krvnu sliku 😊
I obavezno odpeglam Terry-ja starog dobrog http://www.youtube.com/watch?v=NfCVXnVRpjg
Aaaaa kakav respect, moja prva masina
secam se na jednu kasetu nasnimljen turbo 250
pa onda
->L
press play on type 😊)))
pa torbo out run , pa
crazy donkey , pa
Mr, Rave
to su bili dani B)
Aaaaa kakav respect, moja prva masina
secam se na jednu kasetu nasnimljen turbo 250
pa onda
->L
press play on type 😊)))
pa torbo out run , pa
crazy donkey , pa
Mr, Rave
to su bili dani B)
Ja nemam kasetofon ni kasete za komodor, i nemam kasete za spektrum… a imao sam gomile…
eh
tražio i tražio, nigde nema da je neko presnimio te kasete u audio, i onda aploudovao na neki torent ili negde
Ovi mi ne liče baš na ONAJ commodore, previše je divljački sajt, možda grešim
i još nešto razmišljam
da su ‘ovi naši’ pajseri metnuli kompjuterizaciju u tastaturu a ne u ekran od iMaca, ne bi bilo problijema sa pregrevanjem i prašnjavljenjem ekrana i tako to
Ja nemam kasetofon ni kasete za komodor, i nemam kasete za spektrum… a imao sam gomile…
eh
tražio i tražio, nigde nema da je neko presnimio te kasete u audio, i onda aploudovao na neki torent ili negde
Hehe, i moj prvi kompjuter. Prvo sam se patio sa kasetama a onda kada sam nabavio flopy disk, ma mislio sam da je to nesto najsavrsenije sto ce iko ikada izmisliti… Pa sam posle to mislio za Amigu 2500… Pa tako redom… 😊
ja sam ovaj nabavio u Kelnu za 4600 maraka. verovali ili ne…
komodor 128 sa disketom, verovatno medju prvima u srbiji. brat je otvarao privatnu firmu studio za AOP pa mu je bio neophodan :laugh:
cini mi se da pricamo o 1986-oj ili 1987-oj. ne bi smeo da tvrdim.
Ja imam negde zaturen ZX81 😊 Slikacu ovih dana pa da mi neko pomogne da bilo sta uradim sa tim cudom. Jako me zanima da li nesto moze da se pokrene…nikada nisam video kako i da li radi, samo sam ga ‘nasledio’ :(
btw. moze neki info na srpskom o ovoj makini- sta je sve potrebno od ‘periferija’ da bi se pokrenulo i kako to sve radi u praksi? 😊
eh
Ja imam negde zaturen ZX81 😊 Slikacu ovih dana pa da mi neko pomogne da bilo sta uradim sa tim cudom. Jako me zanima da li nesto moze da se pokrene…nikada nisam video kako i da li radi, samo sam ga ‘nasledio’ :(
btw. moze neki info na srpskom o ovoj makini- sta je sve potrebno od ‘periferija’ da bi se pokrenulo i kako to sve radi u praksi? 😊
ZX81 je preteča Spectruma, prva verzija je imala čtav 1 KB memorije! Na njemu je otkrivena tehnika smeštanja asemblerskog programa (programa u mašinskom jeziku) u REM liniju BASIC interpretera. Tako se valjda štedeo RAM, šta li, znam da se posle tehniku nastavili da koriste na Spectrumu.