Konačno sam instalirao dugo očekivani paket Adobe CS3. Pošto je nama koji koristimo Intel Macove rad pod rozetom bio noćna mora ovo sad je prava euforija.
Dobro sam isprobao svaki program iz paketa i ne da nemam zamerki nego imam osećaj kao da mi računar radi bar deset puta brže i stabilnije (eh ta rozeta).
Neverovatna stvar je da ćirilčni fontovi rade odlično na primer u Times-u kod italic varijante slova t i p imaju gornju crticu…
Evo, upravo instalirao final verziju (tj. ne prerelease) 😊 Za sada se vrti AI. Prvi utisci:
1. Brži i na PPC mašini od CS2
2. Hrvatska hifenacija
3. Ponovo radi horizontalni skrol (kao u CS1) bez Command tastera
4. Crop Area tool
5. Posebno dugme za Align to Artboard/Crop Area
6. Palete kao u IDCS2
Znač ‘negde napolju’ postoji verzija koja radi, drago mi je zbog toga.
Meni je par puta prekidana instalacija (instalira Shared components i ostali korov ali kad stigne do neke aplikacije pukne). Možda je do hardverskih zahteva, možda nije, u svakom slučaju meni ne prolazi.
Aj baci par komentara kad probaš i ostale, ID pre svih. Koji je paket u pitanju, šta još imaš?
Design Premium (finalna verzija od 3.6GB instalacije, nisam hteo da čačkam prerelease); reklo bi se ne-retail pošto ne zahteva aktivaciju, samo patchovanje.
Sinoć sam se uglavnom bavio Illustratorom, uz malo pogleda na ostalo 😊 ID je sledeći.
Nisam siguran da ga ima na onom što počnje na D a završava se na d, ali ja sam raspoložen uvaliti mali medij sa ljubičastom pozadinom onom ko me kontaktira na PM, a pritom je raspoložen prošetati se do kapije Skadarlije radnim danom između 9 i 5 😊