1 2 3 > 
1 of 3
Ima li iPhone kondicije?
Posted: 20 March 2010 10:20 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

e, ajmo strucnjaci… pitanje je da li da konacno predjem na iPhone? Priznajem da imam strah.

ovako mi izgleda listing: oko 50-60 poziva dnevno, ukupno mozda 2-2,5 sata razgovora, od kojih poneki idu na record.  Takodje primim i odgovorim na oko 60-70 poruka u toku dana. Nesto od toga se desava u automobilu, pa mi mnogo mnogo znaci sto plavi zub fabricki spiker i zvucnici u autu RADE PERFEKTNO s Nokiom. Mogu da kontrolisem sta mi ide kao PRIVATE call a sta kao public (sto je izvrsno kada vozim zenu, hehe)  Sinhronizacija takodje. Diktiranje poruka takodje. Toga se NE MOGU odreci.
E sad, da li bi to radilo ili ne, ja ne znam, pa pitam vas. I da li bi baterija izdrzala i koliko.
Sa druge strane, NE ZANIMA ME da koristim telefon kao book, znaci za mailove, surf, ovo, ono, jer uvek uz sebe imam book koji je na mrezi, i na poslu i u kolima i kuci. Takodje veze nemam niti me bas zanimaju ti softveri za iPhone jer stvarno za to vremena nemam. Takodje veze nemam niti bilo kakvu ideju kako se otkljucava, da li treba redovno da se otkljucava, da li ima ‘obaveza’ bilo kakvih da bi iPhone radio kako treba, te neke cidije za koje sam samo cuo.
Molba je da neko sa debelim iskustvom od ove ekipe od poverenja kaze iskreno: Treba li meni to u zivotu, jer telefon koristim iskljucivo za gorepomenuto. Moram li se neceg odreci ako predjem na iPhone i cega? I isplati li se to sa obzirom da benefiti koriscenja iPhone-a meni i ne znace mnogo. Ili ih ima i mogli bi znaciti?

Znaci ja sam savrseno zadovoljan sa e71 ali prirodno imam zelju da predjem na jabuku vec duze vreme, no treba li to meni zaista? Sta dobijeam? Gubim li?

Hvala unapred..

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 20 March 2010 10:39 PM   [ # 1 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-09-25

Što se razgovora tiče verujem da bi gurao dan da te ne loži mnogo da vučeš punjač sa sobom non stop..
Za kucanje SMS na slepo kao što sam i ja navikao ako bas moram za volanom—tu ti otpada.
Ja ga lično najmanje koristim kao fon,šta više ni ne stignem kad dodjem sa posla do njega od dece,oni ga peglaju pa ga ubijaju sa zezalicama i igricama,i znam da kad je ceo dan sa njima i po 2 puta ga kače na struju..
A imam ga zbog manijakalne ljubavi prema svemu što ima jabuku,pored 2 Računara i on ima svoje mestu u srcima naše kuće 😊
Tako da…..bem li ga…

Profile

Posted: 20 March 2010 10:56 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

da se razumemo, imam ja iPhone u kuci B) zena ga ima 😉

ako sam dobro razumeo, jedan glas protiv.

Jos neko da da komentar? malo detaljnije?

Signature 

Profile

Posted: 20 March 2010 11:03 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Kanacki wrote:

oko 50-60 poziva dnevno, ukupno mozda 2-2,5 sata razgovora, od kojih poneki idu na record

iPhone ne može da snima pozive, čak i aplikacije sa kojima se ovo omogućava su ne proverene.

Takodje primim i odgovorim na oko 60-70 poruka u toku dana. Nesto od toga se desava u automobilu, pa mi mnogo mnogo znaci sto plavi zub fabricki spiker i zvucnici u autu RADE PERFEKTNO s Nokiom

Radiće i sa iPhone-om takože perfektno. Provereno!

Mogu da kontrolisem sta mi ide kao PRIVATE call a sta kao public (sto je izvrsno kada vozim zenu, hehe)  Sinhronizacija takodje.

Ako pod ovim misliš da blacklist-uješ neke brojeve da ti uopšte ne zvoni telefon, može. Kao i da im se dodeli druga melodija.

Diktiranje poruka takodje

iPhone ima odličan Recording App.

Da li bi baterija izdrzala i koliko.

Ja imam upola manje poziva dnevno od tebe i oko 1-1:30h i baterija mi drži par dana. Ne znam stvarno koliko tačno jer sve preko 3 dana za mene je extra.

Takodje veze nemam niti bilo kakvu ideju kako se otkljucava, da li treba redovno da se otkljucava, da li ima ‘obaveza’ bilo kakvih da bi iPhone radio kako treba, te neke cidije za koje sam samo cuo

To se samo uradi prvi put pre samog korišćenja i posle samo uživaš, naravno mora samo da pazi da se preko iTunes-a ne update-uje.

Treba li meni to u zivotu, jer telefon koristim iskljucivo za gorepomenuto.

I isplati li se to sa obzirom da benefiti koriscenja iPhone-a meni i ne znace mnogo. Ili ih ima i mogli bi znaciti?

Ne bi verovao koliko je uživanje korisititi telefon koji zapravo radi u odnosu na sve ostale. Koliko je brz i pouzdan i koliko uopšte ne razmišljaš da li će te izneveriti. Možeš poptuno da zaboraviš na bilo kakve probleme.
Ja iPhone koristim od prvog modela i ne mogu da zamislim korišćenje nekog drugog.

Moram li se neceg odreci ako predjem na iPhone i cega?

Gore sam ti naveo šta samo ne može.

Znaci ja sam savrseno zadovoljan sa e71 ali prirodno imam zelju da predjem na jabuku vec duze vreme, no treba li to meni zaista? Sta dobijeam? Gubim li?

Ne možeš nikako da izgubiš, možeš samo da dobiješ, računaj samo na neko privikavanje koje traje nekoliko dana.

Da, zaboravih da ti kažem za kuckanje poruka u kolima.
Jeste malo gimnastika, ali brzo uđeš u fazon. Uglavnom, ne smeta.

Toliko od mene 😊
Poz

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 20 March 2010 11:11 PM   [ # 4 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-09-25

Kanacki wrote:

da se razumemo, imam ja iPhone u kuci B) zena ga ima 😉

ako sam dobro razumeo, jedan glas protiv.

Jos neko da da komentar? malo detaljnije?

Ne, nije glas protiv,rekao sam “ tako da—-bem li ga ”
Nesto kao neutral 😊

Profile

Posted: 20 March 2010 11:13 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ja sam mislio da ovde dolaze ljudi koji su ozbiljni: KUCANJE SMS-A U VOŽNJI, JESTE LI VI NORMALNI?

E, sad odgovor na pitanje, iako sam veliki ljubitelj iPhonea, ja ga ne koristim toliko kao ti, ali mi se čni da ti ipak za ovo ne bi odgovarao, jer tebi prvenstveno treba telefon, a kako si sam i rekao za drgo ti ne treba (email, surf i slično). Iskreno, iPhone je odličan kao ceo paket, ali samo kao telefon, nisam baš siguran. S obzirom da ga ima žena, da ti malo pozajmiš od nje pa da vidiš kako ide?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 March 2010 11:19 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Otkucao sam malo duzu poruku ali sam se predomislio i skratio da ne bih dosao na black listu :laugh:

Posle 2 nedelje intenzivnog koriscenja i pokusavanja da se naviknem na iPhone odustao sam (u oglasima je na par drugih foruma). Po meni telefon ima sve sto mozes da zamislis, lep, brz, pouzdan ali meni nije legao za ‘hard core’ upotrebu (mnogo poziva i sms-a) kao stari telefon koji koristim godinama… ako neces da ga koristis za surf, mail, i sve ostalo u vidu specificnog software-a ja ti predlazem da ostanes na varijanti mob+book 😉
Da ne bude zabune, drzala bi ti baterija sigurno dan-dva sa gomilom poziva i poruka…ne znam jednostavno mi je iPhone perfektan za sve osim za telefoniranje.

Izvinjavam se ljubiteljima iPhone-a 😊

edit: u pravu je Madamov, najbolje ti je da probas par dana…ja sam uzeo telefon za caleta, on probao mesec dana, dao meni ja probao 2 nedelje :laugh:

Post edited by: vladans, at: 2010/03/20 23:21

Profile

Posted: 21 March 2010 04:15 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Mišljenja sam da u opisanom scenariju iPhone ne bi bio optimalno rešenje.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 21 March 2010 04:27 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Slazem se s Dachom… Ne menjaj e71 ni pod razno..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 21 March 2010 04:44 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

To je to. Verovacu Dachi i Toshi. Hvala svima…

Moze lock.

Post edited by: kanacki, at: 2010/03/21 16:46

Signature 

Profile

Posted: 21 March 2010 07:50 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ja tek sad videh ovu temu, ali delim mišljenje Madamova, Dače i Toše.
Ljubav (prema Jabuci) za ljubav, a sir za pare, kako kaže narodna 😊

Profile

Posted: 21 March 2010 08:44 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Mario wrote:

Ja tek sad videh ovu temu, ali delim mišljenje Madamova, Dače i Toše.

potpuno zaboravih da gore pomenem madamova, dakle, ostajem na e71, verovacu madamovu, Toshi, Dachi, i Mariu. Hvala svima jos jednom.😉

Signature 

Profile

Posted: 22 March 2010 12:03 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Takodje veze nemam niti me bas zanimaju ti softveri za iPhone jer stvarno za to vremena nemam.

Ako ne koristis appstore i aplikacije,ne shvatam sta ce ti iPhone,jer sve drugo moze da radi svaki drugi telefon,verovatno mnogo bolje

Profile

Posted: 22 March 2010 09:48 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

uz svo postovanje prema iskustvima i misljenjima drugih, ja bih ti savetovao da ipak za probu ga koristis nedelju dana recimo, pa ces sam doneti neki sud.

Profile

Posted: 22 March 2010 05:24 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

I ja se slazem da iPhone nema smisla kupovati ako cesh ga koristiti kao Nokiu 3210 😊; snaga iPhonea je net, mail, SMS, aplikacije, i to laptop ne moze da zameni nikako, shto zbog gabarita, shto zbog nepostojanja wifija svuda. iPhone ti omogucava da u dzepu imash najosnovnije mogucnosti desktopa, sa najboljim mogucim user interface-om…

Profile

Posted: 22 March 2010 06:11 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

guru wrote:

I ja se slazem da iPhone nema smisla kupovati ako cesh ga koristiti kao Nokiu 3210 😊; snaga iPhonea je net, mail, SMS, aplikacije, i to laptop ne moze da zameni nikako, shto zbog gabarita, shto zbog nepostojanja wifija svuda. iPhone ti omogucava da u dzepu imash najosnovnije mogucnosti desktopa, sa najboljim mogucim user interface-om…

snaga iPhone nikako nije SMS jer ne postoji nacin da se sms naslepo otkuca kao na drugim telefonima. Drugim recima voziti kola, gledati ispred sebe i kucati sms nije moguce kao na drugim telefonima a nekima je ova varijnata zlata vredna.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

1 2 3 > 
1 of 3
‹‹ 3GS pitanje ?      Problem sa SSH/SFTP ››