< 1 2
2 of 2
Safari-jeva crna hronika:
Posted: 15 May 2010 06:52 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Posto duze vremena nije bilo ni glasa od mene da vas obavestim o trenutnom stanju…

Uradio sam ‘clean’ instalaciju po Madamovim uputama i nemogu reci da sam odusevljen ali nekog pomaka unapred ima.

Safari jos uvek cudno deluje:
Koliko sam primetio holandske web stranice se najbrze ucitavaju ali opet ne bas potpuno.
Americke stranice sporije i ne bas potpuno.
Najgore od svijuh mi je Smugov forum.
...kataklizma komunizma!!!

Koliko me pamcenje sluzi negdje na ovom forumu sam procitao(bese to po prijavljivanju na forum)da je neki tip imao problema sa SYSopom (dali je SL ili neki stariji?!?!?) i da ste mu savjetovali da ‘izvadi’HDD i da formatira HDD kod nekog drugog korisnika Maca . Sto mu je na kraju i resilo problem.
Posto ne poznajem nikog poznatog u mojoj okolini,pitam:

Dali je moguce da sa INST.diska iz terminala formatiram citav (blok per blok) HDD?
Ukoliko je moguce zamolio bih vas da mi date instrukcije(step by step).Posto mi je Terminalova DOSologija potpuna nepoznanica!

Ovo sam pitanje postavio jer i po clean instalaciji(onako kako je Madamov preporucio);sam primetio da je instalacija izvrsila samo povrsno(brzo-bez da formatira citav disk) formatiranje hdd-a.

Nadam se da ce te i dalje izaci u susret ili mi se blizi sudnji dan povratka na Win platformu,
a to nikako nebih volio!
😉
Ps.Case lomim ruke mi krvave!!!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 15 May 2010 09:55 PM   [ # 17 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ovo sa brzom i površnom instalacijom ja tebe ništa ne kapiram…instalacija traje oko 15tak minta sa sve formatiranjem, ili malo duže ako vučeš SL sa DL dvd-a. Inače meni ovo uopšte ne deluje kao sw hw problem tvoje mašine…a šta se dešava sa komšijinim netom, netom u parku?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 May 2010 10:23 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

U pravu si…malo sam konufzno objasnio…

Kad sam rekao ‘povrsno formatiranje’ mislio sam na formatiranje onog dela hdda gdje se podaci upisuju gdje se koji fajl nalazi.Vidis odkako sam napustio hobby-kompjutersku brashu i presao na dslr hobby pravac…potpuno sam zaboravio mnoge termine iz kompjuterskog pravca…`besh ga! :-(

Inace evo kanim se vec duze vremena da uradim to sto si i sam naveo…da odem do prijatelja i vidim kako ce se ponasati na njihovom netu!!!
Ali doma frka i krkljanac…

TN

XEeeee Kosta Kosta U Pravu si….
upravo sam kod komsije i sve leti kao i prije…
a provajderu ne da ne sledi zalba nego…past ce necija krv 😉))

Post edited by: MacBee, at: 2010/05/22 16:08

Signature 

MacBookPro5

Profile

< 1 2
2 of 2