Ako je Snow, to je normalno, pojavljuje se svima i iz update u update je sve gore i gore, pojavljuje se obicno kad baratas sa nekim video playereom i sl.
Uf, fala čko, pao mi je kamen sa srca, već sam se znojio zamišljajući kako menjam grafičku u domaćoj varijanti.
Jeste Snow, pojavilo se tijekom 10.6.2, mislio sam da će 3 da ga sredi, ali ništa od toga. Je l postoji neki link negde koji objašnjava, nazire li se neko rešenje?
Btw, sori što se ne javljam, ludilo gužva, baš sam skot 😊
Znaci ljudi na Leopardu nisu se nikada zalili na date probleme, ne kazemo da se u nekim cudnim okolnostima (pregrejavanja, sistem zabaguje…itd) nekad nekom nije to desilo, ali generalno korisnici se nisu zalili zato sto se to nije nikad pojavljivalo. I onda dodje Snow L. i odjednom gomila ljudi se zali na problem. E sad postoji verovatnoca da je do hardware ali to moze da se odnosi na npr. seriju racunara ali kada krene da se desava na razlicitim racunarima iz razlicitih godina a verovatnoca da je svima nama otisla GPU istovremeno je nepostojeca stoga jedino problem moze da nastane usled Snow L.
Znam za to, ali to je koliko se meni čni obično u okviru Safarija, i kad ima neki video. Ova linijica mi više lič na probleme sa grafikom na MacBook Pro-u, ona serija kojoj Apple menja ploče zbog toga.
Nije! Ljudi nemojte uvek bezuslovno za probleme da krivite Mac OS X 10.X.X. To samo stvara zabunu. Ja imam Mac Pro isti kao henrik i nemam takvih problema, šta više nisam imao nijedan ‘fantomski’ problem od 10.4.7 pa do najnovijeg show-a.
Mislim, niko od nas ne voli da mu crkne hardver, ali i to je jedna od mogućnosti. Da bi hardver duže trajao i ne bi povremeno pravio probleme (u 99% slučajeva je pregrevanje u pitanju) potrebno je s vremena na vreme malo očstiti unutrašnjost. Štaga prašine može unutra da se nakupi za samo par meseci je pravo čudo.
Dakle, henrik, nemoj da paničš nego mašinu pod mišku pa negde gde imaju kompresor, otvori stranicu i dobro produvaj od prašine, i za svaki slučaj probaj drugi kabl za monitor.