Da ne typimo kod secikese na oglasu, nastaviću ovde..
Prvi utisci o spravi su potpuno fenomenalni.. radi ko sat, softveri su sjajni itd..
Elem, naletoh na jednu stvar koja mi se ne dopada baš.. Hteo sam da atačujem sliku na jedan moj post i , ko i uvek, odem na photobucket.com da je aploudujem s iPad-a pa da je metem u post ovde.. Flash aplouder naravno ne radi i to nije poenta priče .. stvar je u tome da kad kliknuh select file dugme desi se - ništa! Pomislim ja ne radi Java nešto, odem probam negde drugde kad ono djoka da prostite..Na fejsu takodje neće itd..Elem izgleda da neće da može da se iz ovog Safarija sa iPad-a aplouduje..Facebook aplikacija /za iPhone/ radi normalno i iz nje može se aplouduju slike na nalog recimo kao i iz ostalih par aplikacija da ne nabrajam sad..al Safari neće da može..
U svakom slučaju nije neka muka za one koji imaju Mobile Me /ja imam/, jer iz Photo aplikacije sasvim fino može se turaju slike na Me galeriju i onda se linkuju de oćeš .. Ali mi malo bzvz da neće da može aploud iz Safarija..
Programe koje bih toplo preporučo su:
iWork
iBooks
Galery
iDisk
IM+ full - najbolji mobile mesindžer koji sam vido u životu, izgleda i radi fenomenalno na iPad-u, pored svih servisa podržava i Skype..
Weather HD - dakle fenomenalno dizajniran weather app..gledam s vremena na vreme ko malo dete kako su ga dobro dizajnirali..pokazuje prognozu za 4 dana..obavezno pogledajte..ja meto iPad da mi stoji kod kreveta i ovo mi non stop upaljeno 😊
AccuWeather - najpreciznija prognoza, izgleda sjajno na iPad-u
Good Reader - rider za .pdf fajlove
Svi programi su native za iPad, ne mislim na iPhone verzije da me ne shvatite pogrešno..Razlika je velika u pogledu prikaza programa..Funkcionalnost je manje više ista..
Kad se recimo digne iPhone aplikacija na iPad-u, zauzme centralni deo ekrana, velične iPhone-a..Na dnu ekrana postoji dugme ‘2x’ koje naravno uveličava program za duplo..Medjutim gubi se oštrina pa softver izgleda pomalo bzvz..Zato je važno da se na iPad meću native programi..
Eto, dodavaću gore na listu s vremena na vreme ono što probam, ili vi pitajte šta vas zanima…