KVM switch Mac + PC
Posted: 22 June 2007 12:52 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2005-04-28

Pozdrav svima,

zbog prosirenja posla (hosting) ubacujem 1-2 racunara, pa kako je moj ‘data center’ u radnoj sobi, merkam 2 x mac mini jer mi se savrseno uklapaju po pitanju dimenzija, a nadam se i buke - pretpostavljam da su tihi u radu, nisam imao prilike da ih vidim uzivo.

Pitanje: KVM switch Mac + PC? Ono sto sam uspeo da nadjem na netu su neki USB + VGA kombinacija (najlogicnije) , mada ima nekih i mesovitih, ali su uglavnom 2-portni. Dakle, treba mi najmanje 4-portni, i ako neko moze da mi da me uputi na neku domacu firmu (racun, garancija,...) a pogotovu da mi prenesa neka konkretna iskustva sa odredjenim KVM uredjajem bilo bi savrseno.

S.

Profile

Posted: 22 June 2007 02:06 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Mogu da te uputim na Logo kod mene u komšiluku. Ne znam konkretno šta imaju, aj samo kupio onaj obični PS/2 dvo portni misleći da će bar monitorski ulaz da radi i na Macu, ali neće, a obične samo za monitore više niko nema.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 June 2007 08:43 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

tnx. Miki,

ja uglavnom uzimam linksys od RRC-a, mislim da manje-vise svi uzimaju od njih, jer prodaju na tone malih routera, gateway-a i ostalo…

Ja sam se kao spremio da pazarim od njih jedan 8 portni KVM od pa kad vec dajem pare, a kako sam vec opisao gore, idealan bi bio ovaj KVM Mac / PC Vidim da je taj belkin preporucen i na AppleStore. Extra je sto im je cena slicna - oko 200 EUR, naravno uvek kablovi idu zasebno, oko 20 EUR po kompletu.

Kada bi ovo bilo u ponudi kod nas po ovoj ceni, istog casa bih bio kupac. Cini mi se da nasi trgovci imaju slabu ponudu ovakvih ‘sitnica’, razumem da ime se ne isplati da ovo drze na lageru itd. ali bar da ponude sa nekim rokom isporuke.

3 puta sam editovao ovaj post, jer nisam provalio sintaksu (url=pa stavim link]pa napisem tekst koji treba da se pojavi(pa zatvorim tag /url); nisam bio pametan, ali bar sam bio uporan :woohoo:

Post edited by: strahinja, at: 2007/06/22 21:00

Profile

Posted: 22 June 2007 09:12 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

Pogledajte ovaj Mnogo lep i univerzalan KVM switch (sad` znam kako da pravim ove linkove B) ).

Ovo bi sigurno pomoglo mnogim korisnicima da nabave neki mac mini, a ne odreknu se ni PC-a, a i cena je extra, mada je i ovde bilo dosta price kako je tamo jeftino jer su bogati a ovde skupo jer smo siromasni (ja to nikada necu moci da shvatim, jedino znam da ce sigurno da padne PDV na h/w i s/w od jula).

Profile