Pocetnicko pitanje
Posted: 30 June 2010 02:55 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Posto nisam do sad koristio iPhone/iPad, a uzeo bih jedno od ta dva, zanima me par stvari:

Treba mi push sinhronizacija i uz WiFi i bez njega, znaci moram da moristim SIM. Da li u iPad moze bilo koji SIM ili mora da se brejkuje? Da li sim free iPhone moze bez brejkovanja? Kakve su tarife/iskustva, koliko push sinhronizacija kosta otprilike? Da li se isplati uzeti Crnogorski paket pa biti u romingu sve vreme i da li to radi? Isto pitanje za UK ili neku drugu mrezu?

Ukratko ako moze neko iskusan da kaze par reci o temi, bio bih zahvalan. Jos nisam odlucio da li iPhone ili iPad. Telefon uopste ne koristim ali mi je iPad mozda preveliki za nosenje okolo.

Ajd pa pomagajte.

Profile

Posted: 30 June 2010 03:05 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

SimFree iPhone moze bez brejkovanja, ali tada moras da kupuje aplikacije preko itunesa, dok ga ne jailbrejkujes neces moci da instaliras piratske aplikacije.

Push sihronizacija koristi internet da sinhronizuje mail npr i tu zavisi kakav paket imas sa provajderom stim kad ti je push stalno upaljen i wifi baterija vrlo brzo se potrosi.

Roming ti se ne isplati ni u ludilu, primera radi, mts mreza roming u bosni 5MB je oko 5000din.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 30 June 2010 05:55 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Fala Marko. Da li isto vazi i za iPad, sim kartica radi sve osim poziva ili ne? Da li iPad moze da salje SMS?

Ono sto bi meni bilo idealno je iPod Touch sa SIM karticom al znam da to nema 😊

Profile

Posted: 30 June 2010 05:59 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

iPad koliko ja znam ne može da šalje sms, a što se tiče iPod Touch-a sa sim karticom, upravo to je iPhone 😊.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 30 June 2010 06:24 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Skup mi taj touch sa sim karticom posto telefon ne koristim al vidim da cu morati da ga uzmem 😉 Fala Cika Kosta 😊

Profile

Posted: 26 July 2010 12:03 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2010-07-26

Push up na iphone lepo radi. Jail break moras da uradish u svakom sluchaju. Posto ipad imam samo u wifi varijanti tu ne mogu da ti pomognem. Ukoliko si u romingu savetujem ti da o ri dolasku na granicu izvadish sim karticu iz iphona jel ce da te ubije roming jel taj telefon je stvoren da koristi net i nije ga briga shto ti moras to da platish.
Moja parola je kad prodjem granicu, ubscim vip karticu u staru nokiu da bih primao sms poruke, kupim na prvoj pumpi pripaid karticu i aktiviram neki paket tipa 5€ 200 mb interneta. Naravno, prvo se informisi koji operater nudi najpovoljniju uslugu. Cim to odradim vratim se starom dobrom skypetu i za malo novca pricam do mile volje.

Profile

‹‹ Najjač dodatak za iPad      IPAD 3G ››