HELP!!
Posted: 25 July 2010 12:08 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2009-08-22

Ljudi, pomozite, imam problem sa update-om.

Imam iMac 24’, 2.8Ghz Core 2 Duo sa 2 GB rama, 320 HDD, ATI 2600grafikom…bla bla na kome sam instalirao pre par meseci Snow Leopard 10.6
O cemu se radi, pustio sam pre neki dan Software Update medjutim ne nalazi mi ni jedan update. Ja ne budem lenj nego skinem Combo i to 10.6.1…. .2… .3… .4 i dobijem ovu poruku pri instalaciji istih

‘Mac OS X Update Combined can’t be installed on this disk. This volume does not meet the requirements for this update.’

Ako imate bilokakvu ideju…bio bih vam jako zahvalan

P.S. Uradio sam i ponovnu instalaciju sistema i probao update i opet ista prica
Jedino sto je meni palo na pamet je da je verzija 10.6 koju ja imam losa…

Hvala unapred 😉

Profile

Posted: 25 July 2010 11:32 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

probaj prvo da skines latest combo update sa appleovog sajta i onda ga rucno instaliraj

ako to ne upali pokusaj sledece:
(evo ti na engl,mrzi me da prevodim)
Repairing the Hard Drive and Permissions

Boot from your OS X Installer disc. After the installer loads select your language and click on the Continue button. When the menu bar appears select Disk Utility from the Installer menu (Utilities menu for Tiger and Leopard.) After DU loads select your hard drive entry (mfgr.‘s ID and drive size) from the the left side list. In the DU status area you will see an entry for the S.M.A.R.T. status of the hard drive. If it does not say ‘Verified’ then the hard drive is failing or failed. (SMART status is not reported on external Firewire or USB drives.) If the drive is ‘Verified’ then select your OS X volume from the list on the left (sub-entry below the drive entry,) click on the First Aid tab, then click on the Repair Disk button. If DU reports any errors that have been fixed, then re-run Repair Disk until no errors are reported. If no errors are reported click on the Repair Permissions button. Wait until the operation completes, then quit DU and return to the installer. Now restart normally.

If DU reports errors it cannot fix, then you will need Disk Warrior and/or Tech Tool Pro to repair the drive. If you don’t have either of them or if neither of them can fix the drive, then you will need to reformat the drive and reinstall OS X.

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 25 July 2010 01:50 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-08-22

Hvala druze, probacu pa cu javiti sta sam uradio 😉

Profile

Posted: 28 July 2010 01:01 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-08-22

Nasao sam problem…

‘Apple Seeds OS X Snow Leopard Build 10A411 to Developers’

Mislim da ovo sve govori 😉

Profile

Posted: 28 July 2010 08:24 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

A po čemu je to problem?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 July 2010 12:52 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-08-22

Nasao sam na nekom sajtu da je to verzija OS X dok su ga jos uvek razvijali..tacnije istekao mu je taj period dok je mogao da skine update-ove. Tako sam bar ja razumeo
Da nece da skine nece i to je

Profile

Posted: 29 July 2010 01:55 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Izvini, ja pročtah da je Apple ‘seedovao’ 10.6.5 developirima, tek sam sada ukapirao da si ti originlano instalirao developer preview verziju. Zašto ne bi moga da reinstaliraš ‘normalni’ 10.6, eno već neko vreme se može nabaviti retail 10.6.3 po netu? On će ti uraditi archive&install, tj. ostaće ti svi podaci, a imaćeš sistem koji može da se nadograđuje. Mada bih ja forsirao clean install s obzirom da si imao develoepr verziju, ali to zahteva bekap svih podataka, formatiranje diska, reinstalaciju sistema i aplikacija, pa vraćanje bekapa.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 July 2010 02:52 PM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-08-22

Evo upravo sada sam instalirao neki 10.6 koji radi skinuo sam ga pre neki dan…proradio mi update i sve ostalo radi perfekt. Sem sto pocinjem da sumnjam da sam jedan veliki baksuz sto se tice mog iMac-a

Kupim DVD+R DL neki maxell i sta mi se desi…ubacim cd on ga sam izbaci nazad…ja opet on opet…i tako u krug sve dok nisam malo cackao po net-u i nasao ovo http://gwhiz.wordpress.com/2006/09/21/installing-leopard-from-dmg/ i poslo mi je za rukom 😉
Ali mi i dalje nije jasno zasto mi je izbacivao disk tj zato nije hteo da ga prihvati kad isti maxell obican dvd bez problema radi…a i Snow koji sam imao je narezan na istom tom mac-u samo na verbatim disku…nego da ne davim, ne voli te diskove izgleda 😉
Sacuvao sam ja sve podatke na externi i krenuo bas od NULE 😊 Hvala bogu sve radi 😉

Profile

Posted: 29 July 2010 03:39 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ja DVD nisam narezao godinu i po dana. Za instalaciju sistema ti je dosta USB flash od 8 GB na koji uradiš restore iz imidža, pa se onda butuješ sa njega.

Signature 

Profile

Posted: 29 July 2010 03:44 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Ja DVD nisam narezao godinu i po dana. Za instalaciju sistema ti je dosta USB flash od 8 GB na koji uradiš restore iz imidža, pa se onda butuješ sa njega.

Kad smo već kod narezivanja, preključe narezah Noddy crtaće za komšijinog klinca a pre toga pa ima preko godina dana da nisam ni ubacio disk a kamoli narezao.

Što je još jedan dokaz da je Apple bio u pravu kad je sa MacBook Air-a skinuo SD.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 July 2010 04:53 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-08-22

Iskreno, jos uvek sam pocetnik…ima mnogo stvari koje ne znam ali polako ucim 😉
Za ovu foru nisam znao ali eto isplatila se…

madamov imao sam i flash pri ruci i to bas od 8gb medjutim na njemu sam sacuvao .dmg fajl koji sam skinuo…ne znam ni ja zasto, ne pitaj me to 😊 ali dao si mi super ideju za sledeci put 😉

inace i ja retko kad ubacim disk u cd rom…mislim da je poceo polako i da otkazuje…zaglavljuje pojedine diskove tako da i nemam volju da ga koristim 😉

Profile

‹‹ Font Book      External HDD_particije ››