Apple hejteri
Posted: 27 July 2010 11:39 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Lep komentar koji da ne bi ostao zarobljen tamo među komentarima na nekom levom sajtu postavljam i ovde:

As an audio engineer, I can see a definite need for a touch-screen control surface for less that $1,500. I guess that makes me and every other engineer I know dumb.

But it’s not really about me and my niche market. Its about the nerd-rage you feel every time you think about Apple bringing fire down from Olympus. Tech isn’t a tool for making the public’s life easier, it’s an excuse for you to feel superior to everyone who isn’t interested in participating in the typical geek’s zero-sum stance on computing. Yeah, people who just want their devices to work with a minimum of time invested are ‘stupid.’ ‘Stupid’ people don’t want to spend their time learning IT.

Imagine how ridiculous it would be for me to claim that everyone who can’t mic a guitar cabinet is ‘stupid.’ I mean, it’s not hard, right? You can use just about any mic, and often you can get good results with just one.

Ova rečenica:

Tech isn’t a tool for making the public’s life easier, it’s an excuse for you to feel superior to everyone who isn’t interested in participating in the typical geek’s zero-sum stance on computing.

tako lepo oslikava onaj profil ljudi koji se javlja sa hejtovima na raznim forumima i komentarima na blogove.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 July 2010 05:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

E, živa istina. Skoro sam i ja provrteo par misli na tu temu i došao do istog zaključka. Čak sam uspostavljao istu analogiju kao i taj tip iz citata - recimo, kada bih otišao kod nekoga od tih pljuvača i obratio pažnju na ono čme se ja bavim, siguran sam 100% da bih momentalno pronašao gomilu stvari koje su urađene nakaradno i/ili preskupo plaćene. Ili majstor iz Žikine radionice da ga vidi koji je npr. auto kupio, sigurno bi ga okrečo samo tako.

A ključna stvar je zapravo u tome što bi čovek s punim pravom mogao da kaže da ga boli stojko za to čme se ja bavim ili čme se bavi taj iz tog citata, a majstor isto neka gleda svoja posla - ne mora svako sve da zna. OK onda, ali brate zašto se ti onda baviš time ko je koji računar kupio? E, tu dolazi ovaj genijalni deo: Apple bringing fire down from Olympus. Nema više kome da se prodaje autoritet o strašnom i nedokučvom svetu kompjutora.

Inače, odakle je taj citat?

Post edited by: DS_Store, at: 2010/07/27 18:00

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 July 2010 07:40 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Nema više kome da se prodaje autoritet o strašnom i nedokučvom svetu kompjutora.

Upravo tako. Nekada su to bile čke u belim mantilima u sobama u koje mi koji smo na praksi nismo smeli da ulazimo (Intertrade, zastupnik IBM-a, Lola u Železniku u mom slučaju, 1982. i 1983. godina); danas su to razni geekovi.

Inače, odakle je taj citat?

Iz komentara na tekst http://news.cnet.com/8301-13924_3-20011582-64.html

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile